Spring naar bijdragen

Z-weev!

Members
  • Aantal bijdragen

    120
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Z-weev!

  1. Quote:
    Op donderdag 25 augustus 2005 23:24:16 schreef Kate het volgende:

    [...]

    Hmmm.....wil je meewerken aan het voortbestaan van valse religies?

    Nou.. Een gebouw is een uiting van een religie/denkwijze. Werk je het bestaan van valse relgieën tegen, dan ook het materialistische ervan.

    Gelukkig is zoals christenen weten uit hun onderdrukkingsperiode dat ook goed te doen.

  2. Het gaat om de persoonlijke beleving van mensen Diako. Natuurlijk heeft het Christendom/Judaïsme en Islam een vrij ondoorbroken fundament in Europa. Maar maakt dat het 'geldiger' dan een religie die bijv. 1200 jaar geleden is uitgeroeid?

    Het is een andere manier voor mensen rust en betekenis te vinden in hun leven. Mij maakt het niet uit of Christenen/Moslims of Pagans dat doen en hoe ze het doen als ze het maar doen.

  3. Uhuh.

    Tuurlijk willen alle pagans een eigen centrum. Pagans zijn ook veel te individualistisch in hun geleving om grote centra te organiseren.

    Beetje kul is het dus om zo'n centrum neer te zetten. Maar leuk initiatief. Leuke locatie. Ik houd wel van discussie.

    Oh, en Kate/Diako.

    Vrees je eigen aard niet knipoog_dicht.gif.

  4. Vrijheids van meningsuiting is relatief op dit forum lijkt me..

    Het is zo erg dat ik zelfs het satanisme ben gaan opzoeken omdat ik geen antwoord had op de vraag waarom de Tsunami op tweedekerstdag zoveel vernietigd had..

    Dan kan er toch geen God zijn?

    Is dat de bedoeling van een christelijk forum?

  5. Het is heel simpel.

    Leer je redelijk en haal je een klote punt geef je de schuld aan de toets ipv aan je slechte leren.

    Haal je een 8 is het ineens van, wat had ik goed geleerd, moeilijke toets blabla.

    Volstrekt normaal menselijk. Dit is te generaliseren naar andere keuzes.

  6. Hindu en Germanen zijn ongeveer even oud en maken deel uit van de indo-germaanse/europese cultuurgroep. Samen met griekenland is geen geen draad bewijs dat ze homolievend waren.

    Wat wel gebeurde in Griekse en Germaanse cultuur was dat mannen in mannenbonden seks met elkaar hadden om de onderlinge band te versterken. Een soort van bloedbroederschap. Dit was uitermate nuttig in de oorlog omdat je je gevallen broeders extra zou willen wreken.

    Ook in Afrika is er sprake van dit soort broederschappen en inwijdingsriten. Dit heeft echter NIETS met homoseksualiteit te maken, maar met praktische overwegingen als bloedbroederschap..

  7. Ik had het over OUDE religies Bart1984. Niet religies van de laatste 50 jaar.

    Wat betreft Germaans Heidendom

    Quote:
    In het moderne Deens is het woord arg een vaag denigrerende uitdrukking. Het Oudnoorse argr, ragr of ergi heeft daarentegen een duidelijk omschreven inhoud, al is die niet in een equivalent te vangen. Martin Larsen - een filoloog, die een perfecte Deense vertaling van de Edda bezorgde -
    zegt dat argr 'het grofste scheldwoord' is, dat in het Oudnoors bestaat. Als het in verband met een man gebruikt wordt, betekent het niet alleen dat hij vrouwelijk is, maar ook dat hij zich als een vrouw voor de geslachtelijke omgang laat gebruiken...

    Uit het boek van Phullus, van Thorkill Vanggaard.

    Ook is het heel sterk mythologisch te onderbouwen dat homoseksualiteit niet in die cultuur thuishoort.

    Als dit geld voor Germaans heidendom geldt dit hoogstwaarschjnlijk voor alle indo-europese heidendommen, gezien de grote gemeenschappelijke bron. Ofwel voor Hindu, Germanen, Grieken en Kelten.

    Voor hindoes:

    Quote:
    Homosexuality and Hindu law. Ancient Hindu law books, from the first century onwards, categorize ayoni (non-vaginal sex) as impure.

    bron:

    MAAR er staat wel bij dat het niet heel strafbaar is bij wet. Maar toch is het onpuur.

    Wat betreft afrikaanse religies weet ik het niet. Het zou kunnen, maar als ik 'logisch' redeneer lijkt het me haast een onmogelijkheid dat homoseksualiteit in een primitieve cultuur als iets goeds word gezien. Je hebt juist nakomelingen nodig en die krijg je zo niet.

    Natuurlijk komt homoseksualiteit voor en er is niets mis mee. Maar het punt dat ik wil maken is dat geen enkele cultuur er ECHT positief tegenover staat.

  8. Zo werkt het niet he, als je iets beweert onderbouw het dan ook. Ik wil best aannemen dat het ooit zo was.. maar dat lijkt me sterk ZIE vorige post.

    Noem eens wat religies waarbij homo's, transgenders en transseksuelen NIET gediscrimineerd werden.

  9. Zijn die anders dan een vroege beschaving? Zijn net zo vroeg. Bovendien veroordelen volgens mij ALLE oude religies het, met als voorbeeld Jodendom en Christendom, want die zijn ook oud.

    Het Hindoeisme veroordeelt homoseksualiteit en daarmee als Indo-Europese religie deden de grieken het waarschijnlijk ook, net als andere europese geloven. In Afrika hoef je het ook niet te proberen volgens mij.

  10. Quote:
    Op vrijdag 15 juli 2005 16:04:59 schreef attana het volgende:

    hmm ik zal maar weer niet reageren op bovenstaande.aangezien dat dit geen strijdersforum is.in pre-christelijke tijden was er nog geen besef van zonde, mensen kenden niet een duidelijke aanwezigheid van kwaad en mensen geloofden al helemaal niet in een duivel.dus iedereen kon zich op zn eigen manier ontwikkelen met datgene wat god mee had gegeven.er was nooit sprake van dat jij iets mee had gekregen wat je uiteindelijk weg moest stoppen. net zo goed als mensen vrij met elk van hun sexuele gevoelens om konden gaan, konden zij ook hun eigen [ gender ] identiteit vormen naar hoe hun dat was mee gegeven.

    Bron? Ik denk dat vroeger overspel en homoseksualiteit sterker werd veracht dan tegenwoordig. Kijk naar het OT. Dat is echt geen uitzondering.

  11. Quote:
    Op dinsdag 12 juli 2005 19:39:00 schreef Z-weev! het volgende:

    Verder maakt het mij niet uit hoe iemand gedraagd qua seksualiteit zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen. Ik ken zeker gezellige homo's en ook zeker leuke hetero's. Verder andrgyne mensen ken ik geen persoonlijk.

  12. Quote:
    Op dinsdag 12 juli 2005 19:39:00 schreef Z-weev! het volgende:

    Verder maakt het mij niet uit hoe iemand gedraagd qua seksualiteit zolang ze mij er maar niet mee lastig vallen. Ik ken zeker gezellige homo's en ook zeker leuke hetero's. Verder andrgyne mensen ken ik geen persoonlijk.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid