Spring naar bijdragen

VliegerVader

Members
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door VliegerVader

  1. Zojuist zei Robert Frans:

    Meestal zijn het artistieke beelden, waarmee men Jezus wil afbeelden naar het majesteitelijke schoonheidsideaal van de eigen cultuur. Realisme is dus niet het criterium, maar het symboliseren van Jezus' volmaaktheid en in zekere zin ook van zijn universaliteit: ja, Hij is als Jood geboren in Israël, maar tegelijkertijd overal wereldwijd echter onder ons.

    Maar waarom is hij dan afgebeeld als zo aantrekkelijk. Het hele punt van Jezus was toch dat hij een doodnormaal persoon was. Een mens onder de mensen en niet een God onder de mensen. Ik vind het gewoon zo ijdel en het slaat de plank helemaal mis als het gaat om de nederigheid dat elke Christen moet hebben.

  2. Ik kom steeds meer afbeeldingen van niet alleen een blanke Jezus tegen, maar ook een hoogblonde Jezus met staalblauwe ogen. Het lijkt mij nogal opmerkelijk dat een Jood van het jaar 0, levend in de Levant er zo uit zou hebben gezien. Ik weet dat ze in Ethiopië een zwarte Jezus hebben met een bos vol kroeshaar en dat lijkt mij ook geloofwaardig. Waarom kan Jezus er niet gewoon als een Joodse man uitzien? Waarom moeten wij het beeld van hem zo aanpassen dat hij past in onze schoonheidsideaal? Ik vind het behoorlijk ijdel van Christenen omdat te doen. Daarnaast Jezus zag er heel gewoontjes uit, HIJ was geen gespierde Griekse God. Hij zag er juist uit als de gemiddelde man. Daarom was hij zo'n inspiratie voor zoveel mensen. Ik vraag mij echt af waarom Jezus dan altijd wordt afgebeeld als een bodybuilder. Weet iemand dat?  

  3. Op 9-7-2023 om 21:36 zei Fundamenteel:

    Wolven werden symbolisch gezien als een voorbode op oorlog.

     Dat is middeleeuwse onzin. Waar in de Bijbel staat dat? Hou eens op met dieren te gebruiken voor je eigen agenda. Een dier is geschapen door God en is daarom onderdeel van zijn plan en verdient een plaats in onze maatschappij. Of ga jij als je bij de hemelpoort staat eens uitleggen aan God waarom je ZIJN wezens niet in jouw land wil hebben? Je zou je moeten schamen om zo over de schepsels van God te praten. 

  4. 35 minuten geleden zei Petra.:

    Ja! 

    Ga erheen als het warm weer is, geniet van het geluid van blije kindertjes die in een badje spetteren en wees dankbaar dat je daaraan hebt kunnen bijdragen. 

    Bedenk er maar bij dat een zomervakantie er vast niet voor ze inzit, maar dit hebben ze maar fijn wel. let wel.. voor een paar tientjes heb je een badje. 

    Voor 1000 euro kan een gezin boodschappen doen, wat wegleggen en ...wat leuke extra's... voor de verandering! 

     

    Er zijn wel scheve gezichten in de gemeente. Ik ben al wat ouder, maar er zijn andere jonge gezinnen die nu ook zeggen dat ze graag een zwembad zouden willen. Naar mijn mening is het kopen van zo'n zwembad een teken dat het gezin niet goed met geld om kan gaan en daarom financiële problemen heeft. Het is de kat op het spek binden. Geld geven aan mensen met een gat in hun hand. 

  5. In mijn kerkgemeenschap was er 2 maanden geleden een liefdadigheidsactie opgezet voor een gezin dat blijkbaar in armoede leefde. Dat werd gedaan door een meneer van de kerkraad. Het geld was bedoeld  om boodschappen en andere vaste lasten te betalen. Zelf heb ik ook 20 euro gegeven. Uiteindelijk is er een flink bedrag opgehaald van bijna 1000 euro. Hiervan heeft dit gezin een opblaasbaar zwembad gekocht voor in hun achtertuin. Ik ben best verontwaardigd hierover. Meerdere mensen zijn al naar die meneer geweest die deze actie heeft opgezet, hij kende het gezin goed en zei dat ze inderdaad moeite hebben met het betalen van hun boodschappen. Volgens hem weten deze mensen niet zo goed hoe ze met geld moeten omgaan.

    Ik zelf ben er best wel boos over. Het gaat niet om die 20 euro maar dat er gewoon maar lukraak geld wordt gegeven zonder een plan te maken. Zeker met zulke mensen die denken dat een zwembad een eerste levensbehoefte is. Er is best veel spanning in de gemeenschap hierover en volgens mij weet dit gezin dit ook want ze zijn al een aantal weken niet naar de dienst geweest. Ik voel mij gewoon opgelicht en die meneer die deze actie opzetten is veel te naïef geweest en wordt nu met de nek aangekeken door de gemeenschap. 

    Ik ben best in mijn emoties. Weet iemand een goede manier om dit van mij af te zetten? Ik voel mij zo dom dat ik hier geld aan heb uitgegeven.

  6. 1 uur geleden zei Petra.:

     

    Naar wat ik lees denk ik dat je dochter doodongelukkig is en dit is haar uitlaatklep; kennelijk omdat er geen andere was waar ze zich gehoord voelde. Dit is niet zomaar wat gebabbel op social media maar doelbewust je huwelijk kapot maken. 

    Kan me ook wel voorstellen dat ze zich te pletter verveelt. Is ze jong getrouwd ? Nooit gewerkt ? Wil ze dat niet, durft ze dat niet of mag ze dat niet ? Heeft ze wel een behoorlijke opleiding genoten ? 

     

    P.s. sterkte ermee; het is een rotsituatie als je kinderen ongelukkig zijn. 

     

     

    HBO opleiding heeft ze gedaan. Maar ze heeft een ontzettend slechte werkmentaliteit. Binnen 2 maanden is ze meestal weg bij een werkgever. Dat heeft ze al sinds ze 16 was. Ik heb het maar laten gaan en dacht dat het vanzelf goed zou komen, maar ze wil maar niet werken. Zeker niet voltijd maar 16 uur per week vindt zij ook al vermoeiend. En als ze niet wil werken en afhankelijk van haar partner wil zijn, dan moet ze dat zelf weten. Maar dan moet je niet gaan zeiken dat hij te veel werkt en dat je niet je eigen geld hebt. Ik heb al meerdere malen gezegd als ze gewoon een baan heeft, heeft ze wat om handen. Ze heeft dan extra geld en leert nieuwe mensen kennen. Mijn vrouw en ik sturen haar steeds vacatures door. Zelfs als ze geen carrière wil maken zijn er zat dingen om te doen. Werken op festivals, in kledingwinkels. Ze springen om mensen. Ik weet het ook allemaal niet. Er zijn oplossingen voor haar problemen, maar ze gaat hier nooit op in. Alsof ze in een spiraal van ongelukkigheid wil zitten. 

  7. Op 28-6-2023 om 07:42 zei Dat beloof ik:

    100 % eens!

    Maar er is nog een andere mogelijkheid. We weten niet wat die dochter van @VliegerVader nu eigenlijk precies schrijft. Misschien is het een soort hulpvraag, zo van kijk eens wat er gebeurt en ik kom er niet uit,  help.

    Ik heb de indruk dat de vraag hier eerder geplaatst is omdat de vader het vervelend vind om met het schaamrood op de kaken in de kerk te zitten, dan om iets anders. Mijn advies aan de vader zou dan ook zijn om aan je dochter te vragen hoe je haar kunt helpen,  in plaats van vermanend te spreken. Dat is de rol van vader bij volwassen dochters,  helpen en ondersteunen waar nodig. 

    Ik dacht dat de rol van haar man was. Ze is getrouwd. Praat het met elkaar uit en niet met de hele gemeenschap op Twitter. Daarnaast zijn het kul (vernederende) verhalen. Het gaat dan erover dat ze niet naar een concert kan omdat er geen geld is. Die jongen werkt zo hard als een ploegpaard. Ik moet mij echt inhouden om niet tegen mijn dochter te zeggen dat zij zelf dan maar een baan moet zoeken. En ook over hun seksleven dat hij te moe is. Ja vind je het gek! Hij moet alleen voor een inkomen zorgen. Terwijl mijn dochter huisvrouw is zonder kinderen... Al deze problemen kunnen makkelijk worden opgelost, als zij gewoon wat lasten van hem overneemt. Dat heb ik al meerdere keren besproken. Een huisvrouw zijn zonder kinderen is naar mijn mening een werkloze. Maar in plaats van een baan vinden klaagt zij met steen en been op twitter. 

  8. Ik denk dat omdat conservative politici zo anti-seks en homoseksualiteit zijn het nogal opvallend is wanneer ze een harem vol minnaressen en homoseksuelen erop na houden. Zoals ik al zei heb ik in mijn omgeving ook te maken gehad met een man die erg anti-homo was en erg religieus, maar uiteindelijk is hij uit de kast gekomen en heeft hij het geloof de rug toegekeerd. Ik denk oprecht dat als iemand zoveel haat en passie heeft voor homoseksuelen dat er wel iets speelt. Naar mijn mening snap ik niet zo goed waarom de zonde van homoseksualiteit zoveel erger voor het Christelijke huwelijk dan vreemdgaan of huiselijk geweld. Het zijn de mensen (mannen) die in de knoop zitten met hun seksualiteit die zo gericht zijn op de homo's. Een heteroseksuelen man kan het niets schelen wat die mannen met elkaar doen.

     

    We haten allemaal de dingen die wij zijn.

  9. 17 minuten geleden zei Hopper:

    Vergeef het hem, het giftige gedachtengoed van Baudet zie ik weerspiegelt in de reactie van Fundamenteel.  

    Van wie Baudet een werktuig is laat zich raden.

    Ik heb Baudet eens een keer ontmoet. Hij was helemaal niet aardig, wilde mij geen hand geven. Dus ik vind hem een hele nare vent. En dat Christenen zich dan zo inlaten met hem... Denk je nou echt dat Baudet wat om het Christendom geeft? Alsjeblieft zeg...

  10. 6 uur geleden zei Fundamenteel:

    Tot ze leren dat mannen zwanger kunnen worden en menstrueren. En echte vrouwen herleiden tot "melkvoeder, vrouwen met de mogelijkheid kinderen te baren, cis-women etc."

    Seksuele opvoeding gaat volgens mij over zwangerschappen en soa. En hoe deze te voorkomen door de cyclus en transmissie uit te leggen. Als men grafisch orale en anale seks weergeeft aan 7 tot 11 jarigen, zijn we als samenleving ver van het padje af.

    Dat leren die kinderen daar niet. Wat voor zieke geest ben jij? Als kinderen dat ergens leren is dat van hun ouders of omgeving. Daar heeft school niet mee te maken. Je zou je moeten schamen dat jij je kinderen dat leert!!! Smeerlap!!!

  11. Ik ben op zich wel blij dat scholen nu seksuele voorlichting geven. Mijn ouders hebben dat nooit gedaan en ik moest alles zelf uitzoeken. Het is heel gênant, maar ik kwam er pas achter hoe menstruatie bij vrouwen werkte toen ik met mijn vrouw getrouwd was, toen was ik al 29-30. Dus in dat opzicht ben ik blij dat die kennis gedeeld wordt. Als ik mijn vrouw niet had, had ik het mijn dochters onmogelijk kunnen uitleggen omdat ik het zelf niet wist.

    En over die LGBTQ... waar ik mij zorgen om maak is dat die homo's met vrouwen gaan trouwen en dan als ze jonge kinderen hebben toch maar besluiten hun vrouw achter te laten om verder te gaan met een man. Dat is al 2 keer in mijn directe omgeving gebeurd en het was een drama. Ik heb liever dat die homo's er gewoon achter komen dat ze homo zijn en vrouwen met rust laten en ze niet laten geloven in leugen. Als als dat betekent dat homo's mogen trouwen met elkaar vind ik dat maar een klein offer. 

     

     

  12. 36 minuten geleden zei Hopper:

    Dat beweer ik ook niet, ik constateer dat er eigenwillendheid is bij je.   En Jezus zegt nadrukkelijk : "Niet mijn wil geschiedde".

    Wat God's wil is valt voor de mens niet te weten, als de mens anders beweert dan vult hij God's wil met zijn eigen wil in.

    Nogmaals excuus, ik neem het volgen van Jezus serieus (Wandelen in het licht).  Ik wil je niet de les lezen, maar vragen om aandachtig te zijn betreffende Jezus.   Dan zul je ook bemerken dat de bemoeienis van Jezus de emotionele betrokkenheid doet verminderen.   Christus is de kalmte in de mens zelf, waar ieder mens in kan rusten.  Zie ook het verhaal van Jezus met de storm het meer van Galilea .  (Marcus 4:35-41 o.a.)

    Je hebt ook helemaal gelijk, maar die mindset krijgen is gewoon ontzettend moeilijk/onmogelijk. Er gaat nog te veel door mij heen om hier (mijn dochter) kalm op te reageren. 

  13. 5 minuten geleden zei Hopper:

    Grammaticale  correctie was niet mijn insteek. (Mijn grammatica deugt soms ook niet).  Ik doelde op het 'willen' zelf.  Jezus leert dat we ons eigen wil niet mogen laten prevaleren, maar dat we de Vader-wil dienen te volgen.  Ik lees dat je een andere situatie wilt dan dat er nu gaande is betreffende je dochter.

    Ik denk niet dat het feit dat mijn dochter zo'n kletstante is op twitter de wil van GOD is...

  14. 9 uur geleden zei Flawless victory:

    Wat mij regelmatig helpt als ik schaamte voel is mezelf eraan te herinneren dat Jezus in een lendendoekje aan het kruis hing.  Opgehangen alsof hij een misdadiger was. Bekeken door een menigte. Misschien mag dit jou ook helpen. Ik wens je kracht toe. 

    Het erge vind ik dat dit niet mijn eigen schuld is. Als ik er zelf voor gekozen had om mijn vuile was buiten te hangen dan kan ik die vernedering ondergaan, maar dit wordt mij opgedwongen door mijn dochter. En het gaat in principe niet om mij maar om mijn kind. Ze doet zich zelf zoveel schade aan. Daar schaam ik mij voor. En natuurlijk al de veel te intieme details over hun huwelijk. Zeker als het om geld of seks gaat. In mijn tijd waren die onderwerpen bedoeld om thuis besproken te worden en niet in het openbaar. Misschien ben ik wel te ouderwets voor deze tijd geworden...

    15 uur geleden zei Hopper:

    Niet mijn wil (wou) geschiedde.   Weet je wie dat gezegd heeft, vader Vlieger?  Het is je eigenwillendheid welke je parten speelt.  Dat is een ongehoorzaamheid aan Christus.

    Je wilt een andere situatie dan welke in de actualiteit zich voor doet.  Beschutting zoeken bij hen die je naar de mond spreken is zinloos.  Volg Jezus in het licht is mijn advies. 

    (Excuus als ik onvriendelijk overkom, de boodschap van Jezus is niet altijd een aangename boodschap.)

    Dank voor de grammaticale correctie. Ben een beetje te veel in mijn emoties om op spelling te letten. Maar misschien kan ik deze situatie naar mijn hand zetten. Het is nog steeds mijn dochter (ook al is ze volwassen). Ik ben wellicht niet zo sterk als Jezus. Want de schaamte en de gedachtes dat iedereen het over ons heeft breekt mij op. 

    17 uur geleden zei Hermanos2:

    Ik voel met je mee. Ik sta er iedere dag opnieuw versteld van dat mensen alleen nog maar oog hebben voor hun mobiele. En bij de jongeren gaat het vaak alleen maar over uiterlijk etc. Ik zie echt satanische invloeden. Maar je kunt net als don quichotte tegen de windmolens vechten. Volstrekt zinloos. Ik  zat vroeger ff op Hyves en daarna paar jaartjes op fb. Gelukkig ben ik daar al jaren klaar mee. 
    Ook bij jouw dochter zal ooit dat besef komen. Maar dat heeft tijd nodig. En dan zal ze er vreselijk van balen dat haar geschiedenis op het internet niet uitgewist kan worden. Die werkt de rest van je leven door en speelt een rol bij partnerkeuze, sollicitaties etc etc. Zelfs de eigen kids zullen kunnen nalezen wat ouders vroeger gepost hebben. Schaamte. En je doet er helemaal niks aan.

    Ik hoop het. Misschien kom ik over als een bejaarde, maar ik snap die drang om alles te delen gewoon niet. Niemand hoeft toch te weten hoe vaak je seks hebt of dat je de vakantie niet kan betalen. Dat soort ongein zet ze online. Ik vind het beschamend, 

  15. 1 uur geleden zei Hermanos2:

    Jij hebt niet gefaald. De wereld om je heen faalt.

    Ik werd vorige week aangesproken door iemand die een gerucht had gehoord dat ik…. Ik heb hem geadviseerd dat te gaan checken bij de verspreider van het gerucht. 

    Dankjewel. Die sociale media maakt iedereen ook gek! Niet alles hoeft gedeeld te worden... Zeker niet erg gevoelige informatie. Ik wou dat dat eens doordrong in haar hoofd. 

  16. 2 uur geleden zei Hopper:

    Kennelijk vrees je het oordeel van je kerkgenoten.

    Dat klopt inderdaad. Ik ben al meerdere keren aangesproken of het wel allemaal goed gaat met mijn dochter. Ik hang zelf nooit mijn vuile was buiten en zij doet dat zo schaamteloos. 

    1 uur geleden zei Hermanos2:

    Vergeet maar dat je iemand van social media afkrijgt. Mijn advies? Lees niet wat je dochter uitspookt op internet. Niet doen. Niet naar kijken. En geen commentaar geven op iedereen die je erover waagt aan te spreken. Geen commentaar!

    Ik weet het maar de rest van de wereld ziet het wel. En ik krijg daar soms opmerkingen over. Dan voel ik alsof ik faal als vader zijnde...

    2 uur geleden zei Robert Frans:

    Niet. Daar ze getrouwd is, is ze volwassen en valt ze dus niet meer onder jouw verantwoordelijkheid. Je kunt altijd met haar praten en haar rustig uitleggen dat ze met dit gedrag enorm veel schade toebrengt aan zichzelf en haar man. Dat het zomaar kan gebeuren dat ze haar man hiermee kwijtraakt en het vervolgens érg moeilijk tot onmogelijk zal worden voor haar om dan nog een nieuwe relatie aan te gaan. Want echt geen enkele man zal het risico willen lopen om op zo'n structurele wijze openlijk vernederd te worden. Iedereen kan immers meelezen, dus ook toekomstige potentiële relaties.
    En hoe zal zij overkomen op toekomstige werkgevers, als ze een nieuwe baan moet zoeken? Als die na enig zoekwerk zien dat zij blijkbaar geen enkele vorm van discretie en respect kent, zullen ze haar dan nog het een en ander willen toevertrouwen? Of wat als ze kinderen krijgt, die later kunnen opzoeken wat mama allemaal op social media schrijft of geschreven heeft? Die zullen zich dan ook ofwel van haar afkeren en haar geen geheim meer willen toevertrouwen, ofwel haar slechte voorbeeld volgen.
    En iedereen die haar leest, zal meteen een oordeel over haar vellen en dat oordeel onvermijdelijk meenemen als ze haar in het echt ontmoeten. Misschien dat ze nu veel volgers heeft, maar als ze te lang door blijft gaan, zullen die er uiteindelijk ook genoeg van krijgen en dan blijft ze alleen achter.
    Kortom, voor die paar likes die ze ongetwijfeld ermee krijgt, betaalt zij een wel heel hoge prijs nu en later. Voor de lofprijzing van een zwik anonieme vreemden stoot zij haar echte naasten hier alleen maar mee af. En die vreemden zullen haar denk ik ook veelal stiekem verachten. Net zoals de roddelmedia zowel gewaardeerd als veracht worden door niet zelden dezelfde mensen.

    Als ze christelijk is, dan kun je haar op enkele bijbelverzen wijzen omtrent oordelen, roddelen en respect. Je kunt misschien samen met haar een gesprek aangaan met jullie pastoor of predikant. Wellicht dat hij (of zij) voor haar meer gezaghebbend kan aangeven dat wat zij doet niet christelijk, niet verstandig en niet goed is.
    Maar als ze toch halsstarrig blijft, zul je haar moeten loslaten hierin. Je hoeft je dan ook niet te schamen, want zoals ik al zei: jij bent niet meer verantwoordelijk voor haar. Je hebt dan gedaan wat je kon doen, maar ze zal uiteindelijk zelf de gevolgen van haar gedrag moeten ondervinden. Mocht ze dan echter spijt hebben en bij je terugkeren, dan is het natuurlijk goed om haar weer met open armen te ontvangen en waar mogelijk haar weer op de goede weg te helpen.

    Ik weet niet of het roddelen is want het gaat over haar huwelijk. Ik vind het gewoon zo beschamend dat ze de vuile was buiten hangt. Ik heb ook wel mijn problemen gehad in mijn huwelijk, wie niet? Maar dat ga ik niet rondbazuinen aan jan-en-alleman. 

  17. Mijn dochter is nu ruim 5 jaar getrouwd en haar huwelijk heeft net als de meeste ups en downs. Voor een aantal maanden kent haar huwelijk voornamelijk downs. En al die downs zet ze op sociale media, waar iedereen het kan lezen. Ik schaam mij kapot en zij wordt een beetje het lachertje van de gemeenschap. Ik heb zelf geen Instagram of twitter, maar mijn vrouw wel en ook veel mensen die naar onze kerk gaan. Dus die kunnen allemaal meegenieten van mijn dochters triades. Ik heb al meerdere malen gezegd dat ze moet stoppen met alles openbaar te maken, maar daar heeft ze geen boodschap aan.

    Het zijn erg gênante kinderachtige details in hun relatie dat niemand hoeft te weten. Van het inkomen van haar man dat blijkbaar niet hoog genoeg is tot hun seksleven dat te wensen overlaat. Alles wordt maar op die sociale media gezet en ik ga elke zondag met het schaamrood op de kaken naar de kerk omdat mijn dochter al haar privé omstandigheden deelt.

    Hoe zorg ik dat mijn dochter van die sociale media afgaat?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid