Spring naar bijdragen

Wijngaard1990

Members
  • Aantal bijdragen

    55
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Wijngaard1990

  1. 3 uur geleden zei Willempie:

     

    Is het niet zo dat jouw ouders nu steeds meer van hun schoondochter gaan houden en dat dit ze helpt om over hun vooroordelen heen te komen? Dat zou toch prachtig zijn? Zo kan God ook dingen ten goede uitwerken, ook in jullie gemeente.  

    Mijn ouders waren zeker in het begin van de relatie erg mondig. Uiteindelijk heb ik moeten zeggen dat als ik moet kiezen tussen hen of mijn vrouw, ik voor mijn vrouw zou kiezen. Ze geloofde mij toen niet en als gevolg heb ik ze een maand of twee niet meer gesproken tot ze uiteindelijk hun mening hadden bijgesteld. De relatie tussen mijn vrouw en mijn ouders is op dit moment oké, maar nog steeds niet geweldig. Maar de opmerkingen over haar zijn uiteindelijk wel opgehouden omdat ze zagen dat ze mij er ook mee verloren. Dus tsja... 

  2. Ik ben blij dat iedereen het unaniem over eens is dat het toch racisme is. Ik merk dat in mijn gemeente dit een gevoelig onderwerp is. En ik vind het ook walgelijk dat God erbij wordt gehaald om dit racisme te verantwoorden. Mijn ouders zijn best actief in de gemeente, dus het zou moeilijk worden om iets anders te vinden zonder mijn ouders te beledigen. Mijn ouders vonden het ook moeilijk toen ik met mijn vrouw trouwde maar ik hield voet bij stuk en dat is goed gekomen. 

  3. Ik vind het in de praktijk te moeilijk om homoseksuelen te haten. Mijn vader is een goed voorbeeld. Voordat hij zich bekeerde, had relaties gehad met andere mannen. Daar is hij altijd heel open over geweest en hij zei dat hij altijd oprecht verliefd op hun was. Dit wist mijn moeder pas nadat ze getrouwd waren en omdat scheiden in die tijd in hun gemeenschap nog steeds taboo was, zijn ze wel samen gebleven. Mijn moeder is er altijd als de dood voor dat iemand erachter komt. Maar nu mijn vader ouder wordt is hij wat loslippiger geworden en laat hij soms hints vallen dat hij homoseksuele relaties heeft gehad. Mijn moeder raakt dan altijd gelijk in paniek en probeert te veranderen van onderwerp.

    Ik was niet verrast toen ik hoorde dat mijn vader zo was. Hij heeft namelijk bepaalde karaktertrekjes die vaak voorkomen bij homoseksuelen. Ook zijn stem klinkt erg gay (om het zo te noemen). Maar desondanks hou ik wel van mijn vader. Ik denk ook niet dat mijn vader vergeven kan worden omdat hij zei dat er niks is om te vergeven. Dus tsja... Het leven kan raar lopen. 

  4. Ik ben zelf Christen en ben getrouwd met iemand uit Zuid-Amerika. Zij heeft een best donker gelaat. Het is al meerdere keren voorgekomen dat mensen in de gemeenschap zeggen dat ons huwelijk een zonde is. Ze beweren dan dat God mensen van verschillende rassen op verschillende contineten heeft gezet om zo de rassen gescheiden te houden. Persoonlijk vind ik dit klinkklare onzin. Met die logica zal heel Noord en Zuid-Amerika in zonde leven omdat het ''originele'' ras daar bijna is uitgeroeid. Ik kom uit een voornamelijk blanke kerkgemeente met weinig buitenlanders. Daarom denk ik dat deze denkwijze gewoon valt onder ordinair racisme en dat het geloof als een zwak argument wordt gebruikt omdat te verbloemen.

    Maar klopt dat ook? Is het een zonde volgens God als je een interraciale relatie hebt? 

  5. 1 uur geleden zei Barnabas:

    Er zijn natuurlijk veel problemen in deze wereld. Leven volgens Gods woord is niet iets dat iedereen leert (van huis uit) en dan is het moeilijk om te onderscheiden wat goed is. Er is een groot tekort aan opvoeding volgens het woord van God in de vreze des Heeren. Daarbij komt het er dan ook nog eens op aan dat men het woord toepast. De druk in de wereld is groot en het is moeilijk om staande te blijven. 

    Wanneer een vrouw een man wil dan doet zij het goede. De schrift spreekt daarbij niet over een formeel huwelijk. De gemeenschap maakt de mens één.

    Met je eens dat het veel verschil maakt ten aanzien wat de reden is dat men maagd blijft. maar in deze wereld is de norm zo vrij en de gevoeligheid die met de liefde tussen man en vrouw gepaart dient te gaan zo verstoort dat er grofweg twee groepen zijn. Zij die hun gevoelens aan de kant zetten en omwille van de druk uit de groep en zij die zich niet openen omdat er te wild met hen omgegaan wordt. Evenwicht komt voort uit goede begeleiding en betrouwbare partners.

    Overigens moet ik wel zeggen dat het bespreken van persoonijke gevallen wel roddelen is. Beter in technische termen dingen aankaarten.

    Zolang niemand weet om wie het gaat is het naar mijn mening geen roddelen. Maar je maakt een goed punt. Soms is de wereld gewoon zo complex dat het woord van God simpelweg praktisch niet haalbaar is. Dit kan je bijvoorbeeld zien in oorlogen waar enorme hoeveelheden mannen overlijden en dit zorgt ervoor dat er een overschot is aan vrouwen is die niet kunnen trouwen omdat er simpelweg geen mannen zijn om mee te trouwen. Men moet dan flexibel zijn over ongehuwd zwanger en dat een man maar één vrouw mag hebben.  

  6. 1 minuut geleden zei HJW2:

    En dan te bedenken dat het volgens Paulus beter is om in het geheel niet te trouwen, ! kor 7; 7-9:

    Want ik wilde, dat alle mensen waren, gelijk als ikzelf ben; maar een iegelijk heeft zijn eigen gave van God, de een wel aldus, maar de andere alzo.

    8 Doch ik zeg den ongetrouwden, en den weduwen: Het is hun goed, indien zij blijven, gelijk als ik.

    9 Maar indien zij zich niet kunnen onthouden, dat zij trouwen; want het is beter te trouwen dan te branden.

    😀

     

    Ik denk ook dat in bepaalde kringen het huwelijk en het gezin stichten zo belangrijk is, dat mensen het op een gegeven moment niet zo nauw nemen met het geloof. Misschien is het krijgen van een buitenechtelijk kind erg, maar ongehuwd als maagdelijke oude vrijster door het leven gaan is dan erger. 

  7. Mijn vrouw komt uit Zuid-Amerika en die zegt dat dieren een belangrijke rol speelde bij de kruisiging van Jezus. De wonden op de benen van Jezus werden schoongelikt door een hond. En een mus haalde doornen uit de doornenkroon van Jezus en kreeg toen bloed op zijn borst en werd en roodborstje. En Jezus waardeerde het enorm dat dieren meer om hem gaven dan mensen. Dus met die logica denk ik wel dat dieren een ere plek hebben in het Christendom. 

  8. Op 1-6-2023 om 14:15 zei Barnabas:

    Ik ga er van uit dat de bijbel (protestantse bijbel) Gods woord is en daar vertrouw ik op.

    In de huidige tijd is het ook zo dat maagd zijn gelijkgesteld wordt met een watje zijn. Stoer doen, alcohol drinken en vervolgens schade aaanrichten. Maar maagd zijn is een nobel iets en wie dat bewaart voor het huwelijk is lovenswaardig. De wereld legt druk op de kinderen om seksuele zonden te begaan en houdt geen rekening met de gevoelens van de personen. vrouwen zouden er goed aan doen om dat in acht te nemen en jongens zouden moeten leren dat zachmoedigheid beter is dan bier drinken.

    Mee eens dat elkaar leren kennen niet gelijk staat aan seksuele gemeenschap hoewel de maatschappij daar grote druk op legt alsof dat normaal is. maar dan vermoord je je gevoelens en wordt je verkracht. Normaal is om allerlei relaties te hebben met vrienden en collega's waar je in allerlei vormen mee om gaat. Die relaties kun je opbouwen en de seksuele relatie bewaren voor de ware. Die herken je vanzelf en dan komt het er op aan bij jezelf te blijven en niet te hard van stapel te lopen. Goede relaties om je heen helpen om de goede weg te vinden en in je relatie te kunnen blijven staan. UIteindeijk is een relatie niet een doel op zich maar is het de plicht van iedere burger om zich uit te strekken tot dienstbaarheid aan de samenleving (en je naaste) en alleen dan functioneert een huwelijk goed.

    Er zit wel een houdbaarheidsdatum op maagdelijkheid. Dat zie ik ook in mijn omgeving en gemeenschap. Vrouwen die 30plus zijn en ongetrouwd en daardoor nog steeds maagd zijn worden niet gezien als nobel. Die komen dan al in oude-vrijster-territorium. Ik weet nog dat er een stel was in mijn kerk en die hadden een dochter van 30-35 die nog nooit een relatie had, Toen zij uiteindelijk een vriend kreeg en ongetrouwd zwanger werd, kon het haar ouders (en de gemeenschap) niets schelen. Ze waren al blij dat zij een man aan de haak had geslagen. Uiteindelijk trouwden zij wel toen het kind een jaar of 2 was. Dus ik denk dat de wanhoop van ouders en de gemeenschap ook een grote invloed heeft op het huwelijk. Hoe ouder je bent, hoe minder je hoeft te houden aan bepaalde regels. Daarnaast is er ook een groot verschil in maagd blijven omdat je het zelf wil en maagd blijven omdat niemand seks met je wil hebben.

     

    Op 1-6-2023 om 12:27 zei Hermanos2:

    Ik geloof niet dat overspel een geldige reden is tot echtscheiding. 

    Overspel is wel degelijk een reden voor echtscheiding. Als mijn vrouw zwanger zou zijn van een andere man zou ik zeker het mijn huwelijk stappen. 

  9. Ik en mijn vrouw deden eerst een kerkelijke ceremonie. Dus in de ogen van God waren we al getrouwd. Maar het duurde nog een goede 2 jaar voordat wij officieel getrouwd waren omdat ze uit Zuid-Amerika kwam. Dus tja... ik ben van mening als het in de ogen van God goed is gekeurd dan maakt de bureaucratie van het burgerlijk huwelijk weinig uit.

  10. 3 uur geleden zei Petra.:

    Ohhh wat erg voor je. Ik was ook helemaal kapot van verdriet toen onze hond doodging. Bij de katten trouwens ook. Sterkte! 

     

    Misschien is dit behulpzaam voor je: 

    Jona 4:11 God uit verdriet over de mensen én dieren. 

    https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/JON.4/Jona-4/

    Maar God zei tegen Jona: ‘Is het terecht dat je zo kwaad bent over die boom?’ Jona antwoordde: ‘Ja, het is terecht dat ik kwaad ben. Was ik maar dood!’ 10 Toen zei de HEER: ‘Als jij al verdriet hebt om die wonderboom, waar jij geen enkele moeite voor hebt hoeven doen en die jij niet hebt laten groeien, een boom die in één nacht opkwam en in één nacht weer verging, 11 zou Ik dan geen verdriet hebben om Nineve, die grote stad, waar meer dan honderdtwintigduizend mensen wonen die het verschil tussen links en rechts niet eens kennen, en dan nog al die dieren?’

    Gelukkig maar. In mijn omgeving is de gemeenschap niet zo empathisch als het gaat om een dierenleven

  11. 2 uur geleden zei Hermanos2:

    Het past niet in het beeld van een hersteld Eden dat dieren elkaar blijven verscheuren om welke reden dan ook. Jesaja schrijft dat

    dieren naast elkaar in vrede leven. Misschien is het aangedikte poëzie maar het past gewoon dan niet meer.

    Met die logica zal voortplanting van sommige dieren ook niet bestaan. In Eden wil niemand legers aan ratten zien.

  12. 3 minuten geleden zei Hermanos2:

    Dieren worden meegezogen door de gevallen schepping. Het is nooit de bedoeling geweest dat dieren elkaar doden.

    Dat geloof ik niet. Sommige dieren zijn ''ontworpen'' door God om te doden omdat sommige dieren zich te vaak voortplanten. Leeuwen, vossen en wolven hebben allemaal snijtanden om vlees te eten. Als ze dat niet doen dan zullen sommige dieren zoals herten en konijnen de natuur beschadigen door al het gras te eten. Daarnaast zou God nooit dieren verantwoordelijk houden voor het gedrag van de mens. 

  13. 6 minuten geleden zei Robert Frans:

    Als honden en katten die liefdevolle dingen doen naar de hemel gaan, gaan honden en katten die wrede dingen doen dan naar de hel? Zoals een hond die zonder reden een kind doodbijt? Of een kat die vele vogeltjes doodt en wreed met haar prooien speelt, puur voor het plezier? Wordt dat gedrag dan ook meegewogen in Gods oordeel? Want bedenk wel: als een dier naar de hemel zou kunnen, dan heeft dat dier precies dezelfde verantwoordelijkheden als wij en kan het dus ook verloren gaan. Dat hoort dan immers ook bij het pakket, omdat goed en kwaad, hemel en hel uit vrijwillige keuzes voortkomen en niet uit ons instinct. Zonder volledige vrije wil kun je goed noch kwaad doen, want je handelt dan uitsluitend naar je natuur. Als een dier dus goed kan doen, dan kan zij ook kwaad doen. Maar als een dier geen kwaad kan doen, dan kan zij dus ook geen goed doen.

    Volgens het katholieke geloof hebben dieren geen onsterfelijke ziel en delen zij niet in het verbond dat God met mensen gesloten heeft. Ze gaan dus niet naar een hiernamaals na hun overlijden en hebben geen eeuwig leven. De liefde die je voor je huisdier had zul je echter wél meenemen naar de hemel. En alle wreedheden tegen de vele dieren die je oogluikend toestond bij het eten van elk onnodig stuk vlees uit de bio-industrie, of zelf beging als agrariër, zul je óók meenemen naar de hemel. Ik zou dus wel heel voorzichtig zijn met het God vragen om je dierenliefde mee te wegen in het oordeel, want dat zou dan nog weleens vies tegen kunnen vallen. Want het is maar de vraag of God zomaar wil meegaan in ons kunstmatig geschapen onderscheid tussen huisdieren en veedieren.

    Ik vind dat dieren die dieren doden dat nooit zonder reden doen. Als konijnen niet gedood worden door honden en katten dan zijn er simpelweg te veel konijnen die de biodiversiteit aantasten. Daarnaast deed mijn hond dat nooit. Dus ik vind niet dat mijn hond verantwoordelijk gehouden moet worden voor het gedrag van andere dieren.

    Ten tweede hoeft God mijn dierenliefde niet mee te nemen in zijn oordeel over mij. Het enige wat ik wil is dat mijn trouwe viervoeter een plek in de hemel krijgt. In het beste scenario zou hij mij daar opwachten. Anders hoop ik gewoon dat iemand anders(Jezus misschien) hem in de hemel verzorgt en goed voor hem is en dat hij daar gelukkig is.  

  14. 16 minuten geleden zei HJW2:

    Dat denk ik wel. In welke vorm ? Dat weet ik niet, maar dat weet ik van mensen ook niet.

    Je hoort wel eens verhalen die bij hun dood opgehaald worden door dierbaren.

    Als dat zo is, dan wil ik graag opgehaald worden door alle honden die ik gehad heb.

    Wat zal dat een feest zijn !

     

    Mij ook! Ik vind dat mensen gauw dieren wegzetten als ondergeschikt en misschien was dat vroeger ook zo. Maar tegenwoordig tonen dieren meer Christelijke normen en waarden dan mensen doen. 

    1 minuut geleden zei Hermanos2:

    Iedereen die een hond heeft verloren moet jouw pijn gevoeld hebben. 

    Ik wil niet zeggen dat het hetzelfde is als een kind verliezen, maar ik voel meer pijn bij het overlijden van mijn hond dan ik heb gevoeld bij mijn eigen grootouders. 

  15. 21 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik voel met je mee. Ik ben twee keer een hond aan de dood kwijtgeraakt. Volgens mij heb ik een week gehuild. Of honden in de hemel komen? Ik geloof in eeuwig leven op een herstelde aarde. Met een tastbaar lichaam. Maar ik geloof niet dat ik mijn honden terug zie. God zal wel de pijn wegnemen. 

    Aanvulling: Wellicht heeft God andere plannen en zien we onze huisdieren gewoon terug. Dat zou geweldig zijn. 

    Ik ben blij dat hier mensen zijn met deze gevoelens als ik. In mijn omgeving lijkt niemand mij te begrijpen. Als ik om mij heen kijk toonde mijn hond meer Christelijke normen en waarden dan de meeste mensen. Dus ik zou het van de gekken vinden als hij niet in de hemel zou belanden. Naar mijn mening is een herstelde aarde en de hemel in principe hetzelfde. Een idyllische versie van het dagelijks leven.

    3 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik kan me niets mooiers voorstellen als een hersteld Eden. Prachtige natuur en God die samen met de mens daar verblijft. 

    The Lord is my Shepherd 

    I shall not want

    Ik zou toch wel graag een huis en een stad vol voorzieningen om mij heen hebben in de hemel. Ik hoop ook dat de hemel meer als een mooie buitenwijk er uitziet. 

  16. Vorige week is mijn hond die bijna 15 jaar bij mij was overleden. Ik ben hier ontzettend verdrietig over. Elke keer als ik aan mijn hond terugdenk voel ik een steek in mijn hart. Ik heb deze pijn met mijn vrienden besproken en die doen er allemaal heel lacherig om en zeggen dat het maar een beest was. Dit doet mij zo enorm veel pijn. Ik ben uiteindelijk naar de pastoor gegaan en het gesprek kwam neer op het feit dat ik mij niet zo moest aanstellen en dat dieren geen ziel hebben en niet in de hemel komen.

    Ik ben hier erg van geschrokken. Mijn hond is trouwer geweest dan de meeste mensen in mijn leven. Mijn hond heeft mij meer liefde en steun gegeven dan wie dan ook in deze wereld. Mijn hond is gewoon een betere vriend voor mij geweest dan de meeste mensen. En ik voel dat niemand in mijn gemeenschap dit snapt. Het idee dat mijn hond geen ziel zou hebben en niet in de hemel komt, komt erbij mij gewoon niet in. Misschien is het de rouw die nu aan het spreken is maar ik ben zo teleurgesteld in alle reactie om mij heen over mijn hond dat ik bijna het geloof de rug wil toekeren als iedereen zo denkt. 

    Dieren komen toch ook wel in de hemel? 

     

  17. Hallo iedereen,

     

    Laatst was er een akkefietje met mijn vrouw in de kerk. Ze komt zelf uit Zuid-Amerika en heeft een donker bruine huid en zwart haar. Mijn vrouw en ik kwamen aan in de kerk om mijn vader en de dominee te helpen met het klaarzetten van stoelen en tafels vanwege een informatie avond. Het ging allemaal goed tot een wat oudere man naar ons toekwam lopen en zei dat het wel tegen het geloof was dat ik (een blanke Nederlander) met een ‘zwarte’ (mijn vrouw) was getrouwd. En dat hij wilde dat wij twee de kerk verlieten. Ik was hier best geschokt over. Zeker omdat hij de term ‘zwarte’ gebruikte. Zowel mijn vader als de dominee sprongen ons bij, maar die oude man was er van overtuigd dat het een zonde was. Dus ik dacht bij mijzelf is dat een zonde? Een interraciale relatie? Of was die oude vent gewoon een racist?

  18. Beste mensen,

    Mijn vader en de dominee van de kerk zijn al tientallen jaren goed bevriend. Alleen nu is er een breuk in de vriendschap ontstaan. De dominee wil namelijk graag alcohol, sigaretten en drugs ontmoedigen en zelfs verbieden omdat hij het niet vindt passen in het Christelijk karakter van de gemeenschap. Mijn vader is het helemaal eens met het drugs gedeelte, maar hij rookt als een schoorsteen en een goede borrel kan er ook altijd wel in bij hem. Dus hij was er op tegen dat de dominee sigaretten en alcohol gaat ontmoedigen. Dit heeft tot frictie geleidt tussen de twee mannen. 

    Naar mijn mening ben ik het wel met de dominee eens. Ik vind drugs in dezelfde catogorie vallen als alcohol en sigaretten. 

    Maar ik vroeg mij af is roken en drinken ook echt verkeerd volgens het geloof of niet? En als roken en drinken mag waar trek je dan de lijn? Mag soft drugs zoals wiet dan ook?

     

  19. 16 uur geleden zei Petra.:

    Idd. Jezus had altijd een jurkje aan.  Tenminste.. zo wordt hij altijd weergegeven op beelden en afbeeldingen. 

    Ik vind het ook een rare eis. Het is nog wel een zeldzaamheid wat je alleen nog in een beperkt aantal gebieden ziet. Mijn beste dinnetje moet zich na haar werk omkleden en haar broek voor een rok verruilen om de kindertjes van school te halen. Of nou ja.. echt moeten is het niet maar volgens haar leeft het makkelijker om zich maar aan te passen naar die norm. Haar broek is niet zo geaccepteerd en dan vertelt ze smalend over de mini mini rokjes die ze om zich heen ziet. 

    Maar goed, het ging over jouw interesse in boeddhisme. Had je de epistels die ik linkte al gelezen ? 

    Ik merk aan een aantal afwijzende reacties hier dat het nogal bedreigend kan zijn om je in een andere levensbeschouwing te verdiepen. Imo is het alleen maar goed.. wat je er ook van vindt.. je kunt je pas een gedegen mening vormen als je er wat meer vanaf weet.

    Je ouders hebben je ook niet zo streng in de leer opgevoed las ik, mooi toch. Past ook wel meer bij de huidige tijd. Naar ik begrepen heb zijn de meeste christenen in het dagelijkse leven ook een stuk gematigder dan wat je zou denken als je op fora leest, dat lijkt meer op een -wie is de beste christen- wedstrijd. 🙂

     

     

     

    Ja, ze hebben mij in de pubertijd wat losser gelaten. Ze zagen bij vrienden die hun kinderen erg strak hielden het helemaal misgaan. Tienerzwangerschappen en drugsgebruik en dat soort dingen. Dus ze zijn in mijn tienertijd veel makkelijker geworden. Ook meer met elkaar praten heeft geholpen om de band tussen mijn ouders en mij veel beter te krijgen. Ja dat wedstrijd gedoe van wie hier de beste Christen is zie ik ook wel bij sommige hier. Gelukkig zijn er ook mensen zoals jij die het beter uitleggen. 

  20. Op 7-6-2022 om 18:50 zei sjako:

    Als Maria zonder zonde was hoefde ze niet te worden gered. Maar dat moest ze wel volgens de Bijbel. Lukas 1:47 zegt:

    Maria zei: ‘Mijn ziel looft Jehovah.  47 Mijn hart kan alleen maar juichen om God, mijn Redder

    Dus is het duidelijk dat deze leer vals is en gevaarlijk. Maria was niet zonder zonde, maar moest net als iedereen worden gered.

    Wat moest ze dan zeggen... Buig voor je koningin... En ik zag dat altijd als een meer praktische boodschap. Als in dankje dat U ons redt van de onderdrukking van de Romeinen en de armoede. 

    15 uur geleden zei Petra.:

    Graag gedaan hoor. Kleine moeite groot plezier. 🙂

    Joh je bent pas drie jaar getrouwd en helemaal happy met je lief las ik, dus om het over scheiden te hebben vanwege Maria lijkt mij wat overdadig. Helemaal omdat er ook met de Bijbel in de hand geen enkel probleem hoeft te zijn. Het is maar net hoe je het interpreteert en welke geloofsstroming je aanhangt. Er zijn er zat waar het prima in past. Wat vinden je ouders van haar Maria devotie ? 

     

     

    Je schreef het aan Gaitema. Imo een terechte opmerking.  Mooi onderwerp voor een topic ook! 

    Grappig toeval dat die Jezuïet/missionaris die ik in het boeddhisme topic linkte daar ook naar gevraagd werd. 

     

    Vindt u de geïnstitutionaliseerde religie nog nuttig?

    “Sommige mensen hebben structuur nodig, handvatten om het mysterie te naderen en hun leven zin te geven. In sociaal en cultureel opzicht verschaft de geïnstitutionaliseerde godsdienst dat kader, waarbinnen mensen kunnen zoeken naar iets dat echt is. Maar er is altijd de verleiding om je aan dat kader vast te klampen en dan kan het een hindernis worden. Als er te veel organisatie en systeem in komt, moeten we dat onderzoeken. Ecclesia semper reformanda: we moeten altijd vernieuwen. Onze oude gehechtheden eruit gooien. Gewoonten zijn onvermijdelijk, ook in het gewone leven, zoals opstaan, tanden poetsen, enzovoort: je hoeft niet meer na te denken over alles wat je doet. Maar de neiging is om niet meer bewust te zijn van wat je doet. Eigenlijk zou je bij het tanden poetsen bewust moeten zijn van het wonder dat water is, enzovoort.”

     

    Mijn ouders zijn helemaal gek op haar. Ze hebben wel eens gezegd dat ze niet verwacht hadden dat ik zo'n goede vrouw aan de haak kon slaan. Zij vinden er niet zoveel van. Zij zeggen dat iedereen zijn ding heeft en dat het in Zuid-Amerika veel normaler is en dat ik er maar aan moet wennen. 

     

    Nogmaals bedankt voor je uitleg. Het komt allemaal erg helder over. Ik ben nogal zoekenden in het geloof en dit helpt mij erg. Dankjewel.

  21. 4 uur geleden zei Petra.:

    Ik snap de tekst van Hetairos heel goed en vind het juist prachtig aansluiten; Liefde!  Je relatie met je vrouw is belangrijker dan haar of elkaar een richting op dwingen.  

    Naar wat ik lees beweeg je ook haar kant op; goed dat je dat probeert en wie weet wat je weer voor moois erbij leert. 

     

     

    Ja mijn huwelijk is ook wel belangrijker. Zeker omdat er een groot stigma hangt om het scheiden in mijn familie. En we zijn nog geen eens 3 jaar getrouwd, dus als ik nu al om zoiets ga scheiden dan is mijn huwelijk een soort van wassen neus. Maar gelukkig kan jij mij die tekst zo uitleggen. Dankjewel daarvoor. 

    14 uur geleden zei Gaitema:

    Nee, geloof ik niet in.

    Zou God hulp nodig hebben om jou te bereiken? Zou iemand het jou beter kunnen vertellen dan God zelf? Niemand is beter dan God. En Maria is niets meer dan ieder ander christen. Jezus zei immers dat een ieder die Hem volgt meer is dan Johannes de Doper en dat we als christenen nog grotere dingen zullen doen dan Hij. Als het om onderwijs gaat, gaf Jezus ons de Heilige Geest.

     

    Maar met die logica is het concept van priesters en dominees ook overbodig. Je zegt het zelf, ieder kan het zelf begrijpen. Dus waarom hebben wij dan nog georganiseerde religie nodig?

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid