Spring naar bijdragen

Taymen

Members
  • Aantal bijdragen

    336
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Taymen

  1. In welke zin (denken jullie) verschilt de emotie en de rede van elkaar??

    is eigenlijk wat ik wilde weten. Ik denk dat er geen onderscheid is...


    Samengevoegd:

    off topic, ik zit heus niet midden in de nacht achter de pc, het is hier nu 22.22!!

  2. God heeft een ieder geschapen, houdt van zijn werken daar ze de daden tot in de punten begrijpt en heeft het goede voor met het hele bestaan van de eeuwigheid.

    Zegenen als in de betekenis zal weinig invloed hebben, Alles is al gezegend. Helpen daarentegen, wat alle mensen kunnen tegenover alle andere mensen, heeft een grootste invloed en de uitwerking daarvan is wel weer een zegen voor ons.

  3. Beste iedereen,

    Zo was ik in 2005 voor een tijdje redelijk actief, alweer een tijdje niet maar gisteren keek ik voor het eerst in lange tijd weer eens en ik denk dat ik daar wel weer vaker tijd voor heb.

    Maar goed,

    De Raft race waar ik het over heb vind vanaf 24 Sept (kan er een dag of 2 naast zitten) plaats op de amazone rivier in Peru. Samen met drie andere personen ga ik op een vlot zitten om in drie dagen ruim 180 kilometer te gaan roeien en in de stad Iquitos te eindigen.

    Aan deze race doen wij mee omdat wij geld op willen halen voor het `Kinderhuis Arco Iris` dat in iquitos Peru staat en waar ik momenteel als vrijwilliger aan de slag ben. We maken er dus een sponsorrace van!

    Maar leuk dus, in het tehuis waar ik werk wonen 40 kinderen met leeftijden tussen de 4 en 15 jaar. Wij geven ze een dak, eten, liefde, opvoeding, naschools onderwijs etc.

    Lees meer over het tehuis op www.kinderhuisarcoiris.nl en zie daar o.a. ook hoe je ons kan sponsoren.

    Verder kunnen we vaak ook nog vrijwilligers gebruiken, minimaal voor vier maand, met kennis van hte spaans etc. (voor meer info schrijf mij of de directrice of iemand anders of vraag hier iets) Maar geld voor o.a. het onderwijsproject (ook voor kids uit de omgeving) is waar we nu dus naar op zoek zijn.

    Hoe je ons kan sponsoren is ook te vinden op de website.

    Bedankt voor de aandacht en ik zal bnnkort nog wel meer vertellen (als er animo voor is) over hoe of wat.

    Los groetos,

    Tim

    (guess who`s back!)

  4. "De grootste kortzichtigheid is denken dat je de waarheid in je hebt."

    Tim; Daar ben ik het met eens.

    Was jij niet een van die christenen die de Enige Hoge Waarheid weet?

    Tim;

    Nee dat was en ben ik niet, ik ben zelfs geen christen.

    Quote:

    Hoe zijn ziektes hier 'in the first place gekomen anyway?'

    kanker (welvaart ziekte,)

    Oh, dus alle dieren leven ook in grote welvaart? Al miljoenen jaren? Niet alleen mensen krijgen kanker hoor.

    Quote:

    Aids (welvaart)

    AIDS komt door welvaart?

    Quote:

    hart (welvaart)

    Slecht eten, vet eten, roken en stress.

    Quote:

    ongelukken (welvaart)

    Ongelukken komen door welvaart? Dus in Ethiopie kan een vliegtuig niet neerstorten en zijn auto-ongelukken onmogelijk?

    Tim; Dat vliegtuig en die auto's komen door welvaart, feit. En omdat een beschaving die heeft geproduceerd beinvloedt die ontwikkeling iedereen. Net als dat dieren beinvloedt worden door handelingen van de mens, ziekten, sommigen dieren zijn zelfs uitgestorven door de 'welvaart' van de mens.

    Quote:

    Bestrijd de vijand met haar eigen middelen.

    McD;

    Ziektes met welvaart bestrijden dus?

    Tim;

    Dat gebeurt er nu, er is bijna geen andere keuze.

    Quote:

    Wereldvrede is toch niet zo’n probleem,

    Wereldvrede blijft altijd onzeker zolang er religies zijn. In Amerika zijn christen fundi's, van Los Angeles tot Teheran Mohammeds en Zarqawi's, die bereid zijn hun geloof met het grofste geweld te verdedigen. Wereldvrede in een wereld met religies is een Utopia.

    Tim; Dit wordt binnen kort wel opgelost (hoe? tijd)

    Tim voegt toe;

    Die wereldvrede die er aan komt is ook niet echt, zij zal bestaan omdat zij goed is voor de economie. Daaronder zal het broeien...

    McD.

    Oh ja. Jij bent zeker ook iemand die Tsjernobyl niet vol beton had gestort en had gezegd "Geduld, mensen!" op televisie?

    Tim; Deze snap ik niet.

    McD.

    De enige oplossing is dat religies verdwijnen. Maar dat gebeurt ook wel een keer. Dergelijke verhalen en claims gaan echt niet nog eens duizenden jaren mee.

    Quote:

    Tim

    Zij wil mij het opdringen door een chip in mijn lichaam te plaatsen waarzonder ik niet kan betalen. met de liefde in de hand, en dicht bij de schepping levend, leef ik zoals ik denk dat God dat van mij verwacht, en heb ik die chip niet nodig. Vechten, ok, gemarteld worden.

    Juist ja. Nou het gaat mij boven m'n pet waarom zoveel mensen op dit forum panisch zijn over een of andere ontwikkeling.

    Quote:

    Tim; Men heeft alleen maar water, voedsel, kleding en een dak nodig. Geluk te top, met vrijheid liefde en Gods zegen.

    En een opleiding hoeft niet? Zodat ze zelf een economie kunnen opbouwen ofzo? Zodat het wat minder 'bodemloze put' wordt, weet je wel?

    Quote:

    Tim; Pepermunt heeft ook niemand nodig.

    Het zou geweldig zijn als jij eens op een onbewoond eiland strandt voor 2 jaar ofzo. Kijken of je dan nog steeds zo'n natuurmens bent.

    Tim;

    Over een paar jaar spreek ik je weer?

    vanaf over een maand ben ik namelijk voor lange tijd niet/ nauwelijks bereikbaar.

    McD

    Quote:

    Maar dus, binnen een aantal jaren hebben ze overal in de wereld wel water voorzieningen, en eten.

    Nee hoor.

    Tim; wel hoor.

    Hoe dan? Kan je dat met een rationele verklaring en cijfertjes en/of websites, etc, onderbouwen? Zonder gebruik te maken van de 'en dan gebeurt er een wonder!'-factor?

    Tim; Als deze voorzieningen overal aanwezig zijn is dat heel erg goed voor de economie...

    Quote:

    Tim; Het westen zal bang worden voor terrorisme (is ze al) en doet alles voor haar veiligheid, sponsoren gebeurt heus wel, (plus vrede hoei_)

    Er is nog nooit vrede op Aarde geweest sinds de komst van onze primaatsoort en ik betwijfel of er ook ooit echt een dag aanbreekt zonder (burger)oorlogje hier of daar.

    Tim; De geschiedenis van de mensch gaat zeker niet over een nacht ijs.

    Quote:

    Nee, geen genetische manipulatie (ach waar houdt het op?) Het gaat om die chip (alweer?) die iedereen straks in het lichaam krijgt en die na verloop van tijd wordt verbonden met de hersenen, computer en mens; uber. Wat is dan meer dan het door ons gekweekte ras. Informatie in chips, ideal toch. Kennis zo makkelijk te bereiken, plug maar in!

    McD;

    Idd, lijkt me niets mis mee. Maar goed, dit is toekomstmuziek. Maken jij en ik toch niet meer mee, en de mensen die dan leven staan er toch veel anders tegenover dan jij. Nog maar 300 jaar geleden was de bliksemafleider van Benjamin Franklin ook een 'satanswerktuig' volgens christenen. Helemaal panisch werden ze van die bliksemafleider. Dit leidde er toe dat er in een kerk (die heel vaak getroffen wordt door de bliksem omdat het het hoogste punt van een dorp is) de bliksem insloeg tijdens een dienst waardoor er 30 doden vielen. Had zo voorkomen kunnen worden zonder die panische bliksemafleider = satan houding van religieuze mensen. Nou, moet je nu zien. Zelfs jij vindt een bliksemafleider geen satanswerktuig schat ik zo. Mensen die dan leven vinden het de normaalste zaak van de wereld in 2300 ofzo.

    Tim; Maar zonder al dit, met alleen maar wat men 'nodig heeft' om gelukkig te zijn, dan is men het meest gelukkig.

    De wereld zal een zeer interessante periode door gaan maken waar de mensheid heel erg veel van zal leren, opgroeien, de mensheid als geheel. Als zij volwassen is en kennis van goed en kwaad heeft komt het wel weer goed.

    De Anti christ zal iedereen proberen te verleiden, maar als wij alleen maar gebruiken wat wij nodig hebben, en wat God ons heeft gegeven, dan komt alles goed.

    Happy days.

  5. Verdriet is een duwtje naar het goede pad. En alles blijkt achteraf straks een doel hebben gehad, jouw leven wordt straks volledig gecompenseerd.

    Jouw verdriet was al liefde en zo zal je het straks nog veel meer gaan voelen. Wat een gevoel; Liefde!

  6. Zeer interessant. De griekse goden komen ook ergens vandaan natuurlijk. Er zal misschien wel eenzelfde oorprong zijn, en de rest allemaal interpretatie.

    Ik denk dat velen je verhaal niet snappen omdat het wel ietwat moeilijk te volgen is, je laat veel woorden weg of zet ze in een andere volgorde. ook zouden velen weer denken dat het niet strookt met de bijbel omdat het er naast ligt en het er niet direct uit wordt gehaald. Blijf in iederm zo door denken, het is nog te vroeg voor conclusies maar misschien zit je op dejuiste weg.

  7. Happy dyas, reacties op quotes zijn van McD

    Quote:

    Op dinsdag 04 januari 2005 04:53:30 schreef Taymen het volgende:

    Mijn wereldbeeld op universiteiten en wetenschap?

    Wie heeft daar iets aan?

    Jij zelf?

    Tim;

    Waarom?

    Quote:

    Ik bouw mijn wereldbeeld op wat ik zie, op de werkelijkheid,

    Je ziet maar een klein gedeelte van de wereld, dat is geen werkelijkheid maar persoonlijke interpretatie, en om maar eens een -geloof ik- Boeddistische spreuk te gebruiken:

    "De grootste kortzichtigheid is denken dat je de waarheid in je hebt."

    Tim; Daar ben ik het met eens.

    Quote:

    op de liefde die ik voel in mijn hart.

    Dat vind ik op zich heel positief aan je.

    Quote:

    Universiteiten en wetenschap wie heeft daar iets aan?

    De gehele mensheid. Straks anti-kanker medicijn. Luxe, meer zekerheid, meer welvaart. Als het aan de kerk had gelegen hadden we nog steeds in houten zeilbootjes rondgevaren en 'aderlatingen' en andere bizarre onzin als 'medicijnen' gehad.

    Hoe zijn ziektes hier 'in the first place gekomen anyway?'

    kanker (welvaart ziekte,) Aids (welvaart) hart (welvaart) ongelukken (welvaart) Bestrijd de vijand met haar eigen middelen.

    Quote:

    Wereldvrede is toch niet zo’n probleem,

    Wereldvrede blijft altijd onzeker zolang er religies zijn. In Amerika zijn christen fundi's, van Los Angeles tot Teheran Mohammeds en Zarqawi's, die bereid zijn hun geloof met het grofste geweld te verdedigen. Wereldvrede in een wereld met religies is een Utopia.

    Tim; Dit wordt binnen kort wel opgelost (hoe? tijd)

    Quote:

    binnen niet onafzienbare tijd wordt deze ons opgedrongen (hoewel nep want het zal geen keuze (vrijheid) zijn) door de technologie en de politiek + het bedrijfsleven.

    (Lekker he, ik daar tegen vechten)

    Een wereldvrede opdringen door bedrijven? En jij gaat daar tegen vechten? De logica van het ontstaan en de werking van die vrede ontgaat me even.

    Tim; Zij wil mij het opdringen door een chip in mijn lichaam te plaatsen waarzonder ik niet kan betalen. met de liefde in de hand, en dicht bij de schepping levend, leef ik zoals ik denk dat God dat van mij verwacht, en heb ik die chip niet nodig. Vechten, ok, gemarteld worden.

    Quote:

    Afrikaanse landen, welvarend. Of bedoel je weer materieel.

    Ja, zodat iedereen een normaal huis, stromend water, eten, electriciteit, school, etc noem de hele mikmak maar op kan betalen.

    Tim; Men heeft alleen maar water, voedsel, kleding en een dak nodig. Geluk te top, met vrijheid liefde en Gods zegen.

    Quote:

    Ja, velen hebben een apart beeld van geluk.

    Idd, Afrikanen hebben vaak een zeer positieve instelling. Maar die glimlach geneest geen lepra en produceert geen extra voedsel en bouwt geen scholen en lost geen staatsschuld af. Het is leuk dat die mensen ondanks alles zo positief zijn, dat zeker, maar je koopt er nog geen rol pepermunt voor natuurlijk.

    Tim; Pepermunt heeft ook niemand nodig.

    Quote:

    Met oud en nieuw bijvoorbeeld ontmoete ik een nederlander in Vientiane (Laos) hij had het erover dat de mensen in Laos zo arm waren en toch konden lachen.

    Dat geloof ik meteen.

    Quote:

    Mijner inziens zijn ze (op uitzonderingen na)helemaal niet arm, maar hebben ze gewoon niet zoveel materiele welvaart (lees; afleiding) op hun pad. Ja dan is iedereen wel gelukkig. Puur geluk, mensen, dat wat leeft.

    Welzijn is niet totaal gerelateerd aan welvaart hoor. Er zijn ook miljardairs die ongelukkig zijn. Maar zoals ik al zei: een goed humeur lost geen primaire levensbehoeften in.

    Maar liefde wel, iedereen een goed humeur gevend voor alle andere mensen, geen egoisme.

    Quote:

    Maar dus, binnen een aantal jaren hebben ze overal in de wereld wel water voorzieningen, en eten.

    Nee hoor.

    Tim; wel hoor.

    Quote:

    OK het westen zal de chip wel betalen voor de arme landen (lief he?) Die hebben dat toch ook nodig! (huh?)

    Eng he? Een chip? Het 142ste teken van het beest gezien van generaties door de eeuwen heen sinds de dood van Jezus. 30 jaar geleden zagen ze in streepjescodes op produkten het teken van het beest, en zou dat het einde van de wereld inluiden. En waarom zou NL of USA of AU gaan betalen voor chips in Afrikanen? We gaan toch ook Nigeria niet sponseren om hun sofi-nummers administratie bij te houden?

    Tim; Het westen zal bang worden voor terrorisme (is ze al) en doet alles voor haar veiligheid, sponsoren gebeurt heus wel, (plus vrede hoei_)

    Quote:

    Nee, geen genetische manipulatie (ach waar houdt het op?) Het gaat om die chip (alweer?) die iedereen straks in het lichaam krijgt en die na verloop van tijd wordt verbonden met de hersenen, computer en mens; uber. Wat is dan meer dan het door ons gekweekte ras. Informatie in chips, ideal toch. Kennis zo makkelijk te bereiken, plug maar in!

    Tim; kennis van andere zaken dan goed en kwaad, antichrist?

    Gaat ook wel gebeuren denk ik hoor. Dat je binnen 20 seconden Frans spreekt dmv electronica-biologische intelligentie links. Staat mooi beschreven in Stephen Hawking's laatste boek. Maar wat geeft dat? Zit je tenminste niet jaren te blokken en tijd te vergooien en geld weg te smijten met dat logge, geldverslindende onderwijs.

    Tim;

    Wie heeft daar iets aan een taal zou genoeg kunnen zijn.

    Quote:

    EEN mensheid, een lichaam met de technologie. (Zijn wij dan God of niet?)

    (ik dus walgen van al deze denkbeelden)

    Ja, precies zoals in de maya overleveringen/voorspellingen staat. Dat we goden worden en naar de sterren gaan. Is veel realistischer dan dat er een timmermanszoon terug komt om de planeet te verwoesten. En ik droom van een super technologische toekomst.

    Quote:

    En allemaal zal het gebeuren, de drang naar kennis naar dat wat niet leidt tot onderscheiding van goed en kwaad.

    Je moet je niet teveel angst aan laten jagen door die ignorant profeetjes die 2000 jaar geleden door de Israelische woestijn rondtrokken.

    Tim;

    Geen angst en voor mij geen bijbel.

    Quote:

    Roken leidt toch niet tot kennis van goed en kwaad?

    Nee, maar door wetenschappelijk te onderzoeken wat voor effect het heeft op je lichaam is het idee uit de 16e eeuw dat het gezond is en ziekten voorkomt (goed) omgeslagen in 'niet doen, je krijgt kanker' (kwaad), dat was een van de talloze voorbeeldjes van realistisch denken en onderzoek leidt tot kennis van goed en kwaad. Of niet soms?

    Quote:

    Ik wens het ongelovige in jouw ondergang toe,

    Uitgesloten. Het is overduidelijk dat de bijbel niets aan waarheid te vertellen heeft, en dat het onbruikbaar is om je leven anno 2005 in NL op te baseren. Da's zo ongeveer het toppunt van nutteloosheid dat ik kan bedenken.

    Tim; Tijd

    Quote:

    de lusten en je verlangens.

    Het enige wat het saaie leven nog enigszins dragelijk maakt.

    Tim; als je de liefde zou hebben komt a;lles goed, de werewld is absoluut niet saai, zie de schoonheid van het zijn.

    Quote:

    Ik wens jouw niets dan vrijheid en liefde toe. Geen probleem.

    Vrijheid heb ik genoeg, verlost van de kettingen van religie, liefde ook maar nooit genoeg

    Tim; als jij gebonden bent aan lusten en vferlangens ben jij niet vrij.

    Quote:

    Wel weer jammer dat je er weer visies bijhaalt uit andere religies dan de mijne,

    Misschien steek je er wat van op?

    Je bedoel dat jij de bijbel er bij haalt om tegen dat wat ik zeg in te gaan, de bijbel is niet mijn mening, het is een boek dat ik leuk vindt om te lezen, niet waar mij geloof in wordt uitegelgd.

    Quote:

    ik ga jouw mening toch ook niet bestrijden door te zeggen maar de Islam dit… en mohammed zei dit….. dus waarom jij dan…..

    Ik verafschuw de Islam.

    Tim;

    Ik vind visies op god altijd interessant.

    Quote:

    Tim ter afsluiting;

    Tijd

    binnen 50 jaar landt er een kudde roze olifanten met oranje vleugels in jouw voortuin. Ik kan ook van alles bedenken en dan zeggen 'tijd'.

    Maar het is 100.000% zeker, dat je beeld nooit werkelijkheid wordt.

    Tim; Tijd

  8. Als alles dat gebeurt (op dat wat mensen doen na dan) gebeurt door God, dan gebeurt die beving zeker ook door God.

    Als het een prikkel is om wakker te worden dan heiligt het doel dit middel.

    De mensheid moet toch de liefde leren begrijpen, hoe dan? Door verdriet!

  9. Op woensdag 08 december 2004 22:17:12 schreef Erna het volgende:

    Interessante vraag, maar niet in dit topic, dat gaat nl over christenen en masturbatie.

    Tim; je moet natuurlijk niet ver van onderwerpen afgaan, daar ben ik het mee eens, geen probleem.

  10. JonhM:

    Als iemand nog porno-foto's in een of ander topic tegenkomt moet hij/zij dat per direct via abuse(@)credible.nl melden met vermelding van topic + username]

    Tim;

    Oeh, nu hebben wij ook nog plichten,

    Waar hebben jullie het eigenlijk over hierboven ik snap er weinig van.

  11. Graag iets feedback, het is nl. een idee dat ook verreikend is voor mijn denken en dat weder antwoorden kan geven op vragen die velen hebben.

    Mij lijikt het mooi, maar of het waarheid is test ik aldus hier.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid