Spring naar bijdragen

Van Ewijk

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Van Ewijk

  1. 3 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Uit de afgronden van de aarde zullen grote insecten tevoorschijn komen. Beatle is een Engels woord, in het Nederlands is dat kever. Ze kwamen uit Liverpool, wat oorspronkelijk betekende 'modderige plas water' betekende. 

    In totaal zijn er 6 mensen geweest die er in speelden, ze maakten zelf 6 films tijdens hun bestaan en ze waren bekend in de 6tiger jaren. 666.... 

    Werkelijk, dit kun je toch allemaal niet negeren? 

    Jawel hoor.

    Omdat nuchter bekeken op die manier nog tal van voorbeelden gezien kan worden.

    Ook als Christen een beetje nuchter blijven kan geen kwaad.

    Weet je trouwens dat Ringo Starr na het uiteenvallen van de groep op latere leeftijd weer terug is gevallen op het geloof?

    Lijkt me niet echt een aannemelijke rol voor een bijbelse doembrenger.

     

  2. Op 4-6-2020 om 15:52 zei Jesusloverr:

    Ik heb al 2 jaar een relatie met een ontzettend leuke jongen. We zijn allebei gelovig en sinds we met elkaar gaan vinden we steeds meer diepgang in ons geloof. Wel hebben we de fout gemaakt om seks te hebben voor het huwelijk, hier kregen we beiden spijt van en daarom wachten we alsnog tot het huwelijk. Nu ben ik bang dat het feit dat we al seks gehad hebben, later problemen oplevert. En ik ben bang dat dit niet de jongen is die God voor ogen heeft. Maar ik leer zoveel van hem, positief gezien. En ik voel me echt fijn bij hem. We zijn echt nog heel gek op elkaar. Maar ik heb er überhaupt moeite mee om Gods stem te horen en ik ben bang dat ik de verkeerde keus maak door met die jongen te gaan. Meer omdat we samen hebben gezondigd en dat het daarom niet de juiste is voor mij. Ik vroeg me af of iemand tips/advies/bemoedigingen heeft. 
     

    Ja, ophouden met over God te denken als die in zwart/wit denkende boeman en het geluk niet weg gooien wat Hij je geschonken heeft.

    20 uur geleden zei Jesusloverr:

    Hoe denken jullie over twijfel over je relatie? Deze jongen brengt me dichter bij God, en ik ben een beter mens geworden. Maar nu ik in mijn laatste jaar van de middelbare school zit, heb ik zo’n drang om er nog volop van te genieten. En mijn vriend geeft me alle ruimte die ik wil. Maar toch zoek ik de aandacht van andere jongens, en twijfel daardoor of mijn vriend het voor me is. Als ik met aandacht bezig ben, is er geen ruimte voor God en ben ik mezelf niet. Maar bij mijn vriend wel. Alleen zijn die kriebels een beetje voorbij, wat logisch is, maar ik mis ze.. Ik weet niet wat ik met al die gemixte gevoelens aan moet.

    Als je er zo over denk kan je hem inderdaad beter laten gaan, hij is mischien gefocust op jou maar jij duidelijk niet (alleen) op hem.

    Hij verdient beter. 

    Cru gezegd maar waar.

    Nooit met bedenkingen in een relatie stappen en zeker niet op jonge leeftijd.

     

  3. Op 7-6-2020 om 16:26 zei Willempie:

    Zowel CNN als Christian Today melden dat er plannen in het vijfjarenplan zouden staan voor een nieuwe bijbelvertaling ‘met een meer “gesinologiseerde” (volgens de Chinese richtlijnen aangepaste) tekst’.

    Dit moet dan leiden tot een ‘theologische en ideologische constructie’ die een nieuw tijdperk van het christendom in China moet betekenen. Christenen mogen de Bijbel daarin alleen zó uitleggen dat de leer van Christus samenvalt met de in de Chinese grondwet vastgelegde gedachten van president Xi Jinping. 

    https://www.gklunteren.nl/bijbel-naar-chinese-snit/

    Oh, Dat verbaast me niks, dacht dat zoiets al langer het geval was in landen met een dictatuur.

    Ik vraag me serieus wel eens af hoelang wij de bijbel in zijn oorspronkelijke staat nog vrij mogen lezen in dit land zonder overheidsbemoeienis of invloed van georganiseerde groepen die andermans meningsuiting willen beperken.

  4. Op 30-5-2020 om 18:34 zei Willempie:

    Er is nog geen Bijbel waarin de boodschap ontbreekt. Daar wordt helaas wel aan gewerkt, in China bijvoorbeeld. Dat zal niet slagen omdat ze niet alle eerdere Bijbelvertalingen kunnen vernietigen. Het is inderdaad goed niet gehinderd te worden door de zogenaamde hogere bijbelkritiek. Die neemt onzinnige vormen aan. Het helpt echt als je een beetje Hebreeuws leert. Het is niet moeilijk en er gaat een wereld voor je open.

    Zou je dat van China even uit kunnen leggen? eventueel met links? ik kan er niks over vinden.

  5. 4 uur geleden zei Desid:

    Zoals je aan de posts boven die van jou kan zien was deze link al bekend! :)

    Mijn fout, afijn, om dan even mijn 5 cent hier te geven. ?

    Het is mijn ervaring onmogelijk om "de" ideale Bijbelvertaling aan te wijzen.

    Dit omdat iedere vertaling een andere behoefte vervuld.

    Noem maar op, Bijbels voor laaggeletterden, bijbels die het dichtst in de buurt komen van de grondtekst, Bijbels die proberen het ideale midden te bereikenen ga zo maar door...

    Het hangt ook van ieder individu af wat hij of zij zoekt.

    Wil je een goede indruk krijgen van de grondtekst dan is het het beste om verschillende vertalingen in je boekenkast te zetten is mijn ervaring.

    De verschillende vertalingen vullen elkaar namelijk aan en geven zodoende een idee van de originele grondtekst.

    Een ander alternatief is om de Bijbel te leren lezen in de grondtekst. aangezien dat jarenlange studie kost is bovenstaand een uitstekend alternatief. 

    over mijzelf, Ik heb mijn eerste Bijbel gehad in 1996 en dat was toen de Groot nieuws bijbel.

    Omdat ik niet echt op de hoogte was van het nut van allerlei vertalingen en hun opzet heeft deze indertijd toch prima volstaan om mij de boodschap van de Heer duidelijk te maken, maar nogmaals dat is een persoonlijke zaak.

    Misschien is het ook wel een zegen om niet te te worden gehinderd door te veel kennis en de hogere eisen die daarbij komen kijken.

  6. Ik had mezelf al voorgesteld in een post in een ander topic voordat ik dit voorsteltopic had gezien, hoe dan ook.

    Ik ben Johannes van Ewijk, afkomstig uit Tiel, ik ben lid van de PKN maar voor mij staat Jezus Christus persoonlijke meer Centraal dan denominaties.

     

    Ik hoop hier een leuke tijd met productieve bijdragen tegemoet te gaan.

  7. Op 15-5-2020 om 20:00 zei Queenfan:

    Beste lezers en lezeressen, 

    Ik ben hier vandaag voor het eerst op dit forum en heb een vraag: zou ik gelukkiger worden met een gelovige vrouw? Of ik 100% atheïst ben, durf ik namelijk niet te zeggen, omdat ik wel geloof dat er iets moet zijn tussen hemel en aarde (kan ik dat trouwens onderzoeken?). In mijn relaties (met niet-gelovige vrouwen) ben ik heel veel in aanraking geweest met negativiteit. Sinds april van 2020 ben ik weer een single man en ik zou zo graag gelukkig willen worden met een vrouw. Maar op de één of andere manier, lukt mij dit dus niet en toen dacht ik....zou een gelovige vrouw mij meer kunnen bieden? De woorden ECHTE LIEFDE ben ik in mijn relaties dan ook niet tegengekomen. ECHTE LIEFDE is dus voor mij nog ver te zoeken? Vandaar dus mijn vraag. Ik zou graag een reactie willen om te zien, wat ik daarmee zou kunnen doen. Alvast bedankt hiervoor en ik wens jullie een goed weekend. 

    ps: ik weet trouwens niet of dit onder het kopje discussie valt ?

    Nee, een relatie met een gelovige vrouw gaat jouw niet gelukkiger malen, tenminste als dat het enige is waar je naar kijkt.

    De meest ongelukkige keuze die je kan maken is er  eentje die gebaseerd is op één specifiek kenmerk.

    Er lopen ook tussen "gelovigen" zat rotte appels rond...

  8. Hallo, Ik zal mezelf maar gelijk even voorstellen aangezien dit mijn eerste post is op dit forum.

    Mijn naam is Johannes van Ewijk, een protestants (PKN) uit Tiel.

    ik was als nieuw lid dit forum aan het doornemen en ik kwam hier op dit topic terecht, ondanks dat het al een half jaar geleden is dat hier voor het laatst is gepost besloot ik toch maar eens om ook eens wat neer te zetten omdat er her en der over bijbelvertalingen nog steeds veel wat te doen valt...

    Ik weet niet of deze link inmiddels al ergens op dit forum is geplaatst, voor zover ik weet niet maar ik vind het zelf nog al handig...

    https://kieswijzer.debijbel.nl/

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid