Spring naar bijdragen

Noel2

Members
  • Aantal bijdragen

    2.205
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Noel2

  1. 17 uur geleden zei Hopper:

    Dat wist ik niet, dat Yesilgöz een Joodse man heeft.  Dat maakt de kwestie nog delicater. 

    Dat het ongezellig is met pro-mensen als ouders , daar kan ik inkomen.  Mensen die leven achter de bedekking worden geëmotioneerd als je een ander standpunt in neemt.

    Die haat tegen JG komt ook uit emotie voort, kennelijk 'gelovigen' die niet al te zeker zijn van hun zaak.   Zo zie je maar dat er geen straffende God nodig is, mensen straffen zichzelf wel middels hun haat, afgunst, jaloezie en andere emoties welke in de wereld van de bedekten gewoon is.

    Ik denk dat al die emoties een invulling zijn van onzekerheid, en verkozen worden boven onzekerheid omdat onzekerheid moeilijker is.

  2. 16 minuten geleden zei Hopper:

    https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/yesilgoz-ondermijnt-trias-politica-van-de-rechtstaat

    Terwijl in Amsterdam de wonden worden gelikt na het afbreken door de autoriteiten van een studentenprotest tegen het buitensporige Israëlische oorlogsgeweld, gaat Dilan Yesilgöz op Wildersachtige wijze tekeer en eist van de rechterlijke macht dat de actievoerders gestraft worden. Dat is op z'n zachtst gezegd ongebruikelijk omdat een minister van Justitie zich in het kader van de scheiding der machten, verre moet houden van bemoeienis met de rechtspraak. 

    De faux pas van de VVD-leider krijgt veel kritiek, ook vanwege het schijnheilige karakter van haar boodschap. Zo schrijft Marko Ruijtenberg, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Lansingerland: "Ik meen me herinneren dat we dit soort stoere taal niet hebben gelezen bij de boerenprotesten die snelwegen bezetten, dingen in de fik staken en Provinciehuizen belaagden. #Yesligöz is geen knip voor de neus waard als minister van Veiligheid en Justitie."

    Yesilgöz onderhandelt momenteel over de vorming van een regering met BBB, de politieke partij die zetels wist te boeken als gevolg van een golf van boerenprotesten, waarbij op grote schaal vernielingen werden gepleegd en politici werden geïntimideerd.

    Ik ben niet de enige die ziet dat onze rechtsstaat wankelt.

    Yesilgöz heeft een Joodse man, dus die heeft een persoonlijke gevoeligheid.

    Zelf heb ik een pro-Israel moeder en een pro-Palestina bonus-vader, soms ook heel ongezellig tussen die twee.

    Het lijkt wel alsof we kleur moeten bekennen.

    Ik denk aan Shylock, de Joodse woekeraar in de Koopman van Venetië van Shakespeare, dat was een typisch slecht mens, zo zien velen de Joden, en het stereotype ontstaat niet in een vacuum, maar mag natuurlijk geen antisemitisme worden.

    Ik zie de haat voor JG ook als zoiets, een groep met hoogstaande intenties die volkomen gedemoniseerd wordt, doordat ze hun eigen regels lijken te maken.

    Nu is eigen regels maken volgens mij nooit zo verstandig.

     

  3. 21 minuten geleden zei Hopper:

    Dat ik hier ageer tegen de extreemrechtse denkwijze maakt nog niet dat ik 'links' ben.   Interessant aan de Gaza kwestie is dat er hier een deelnemer is die zichzelf jarenlang profileerde als 'linkse goedmens' en opeens radicaal is gedraaid naar de rechtse identiteitspolitiek.   Maar ik gaf toch al nooit iets om het profileren als linkse goedmens.   Bedachte deugd is geen deugd.

    De “draai” kan je vinden in veel levensgeschiedenissen. Is dat niet ook wat “bekeren” betekent? Maar goed echt waarderen daarvan is moeilijk zonder niet zelf ook van verschillende walletjes te eten.

  4. 27 minuten geleden zei Hopper:

    Ik kies dan ook niet voor een partij, Hamas is net zo wreed als het IDF en de regering Netanyahu.   Maar degenen in Nederland, de VS en het overige westen welke demonstreren kan ik wel begrijpen en billijken.   Zij verheffen hun stem tegen onze eigen regeringen.  Wat niet wil zeggen dat ze pro dit of dat zijn.  Alleen radicaal rechtse mensen framen als pro-pally en dat soort flauwekul.    Radicaal rechtse mensen verleen ik nooit bijval, want die zijn zwaar geïdentificeerd (de bedekking) en gaan dus radicaal tegen de leer van Jezus in.   

    https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/de-term-pro-palestijns-doet-geen-recht-aan-de-grote-verschillen-tussen-demonstranten

    Hier is een genuanceerde kijk op de kwestie:

    Schaamte en afschuw bekruipt mij bij de internationale Alleingang van ons demissionaire kabinet, dat zich als trouwe vazal van de VS stelselmatig onthoudt bij stemmingen in de VN en zich net als Biden laat leiden door Netanyahu’s oorlogspropaganda. Ook wanneer die door onze eigen media wordt weerlegd. 

    Ik ben dus niet ‘pro-Palestijns’, zoals ik ook als biotariër demonstreer tegen de gruwelpraktijken van de agro-industrie, maar geen totaalverbod op vleesconsumptie eis en elders demonstreer voor lhbti-rechten zonder heteroseksuelen te desavoueren.

     

    Het werkelijke verschil tussen links en rechts is niet opvattingen, maar een volkomen tegengestelde levensrichting. Sommigen doen daarbij links terwijl ze rechts zijn en andersom. Heel verwarrend allemaal. Ik zoek liever de overeenkomsten dan de verschillen.

  5. 6 uur geleden zei Onkruid1986:

    Wie is Flieko? En is dat een compliment?

     

    Flieko is een trol die soortgelijk communicatiestijl heeft/had als jij hebt. Alleen maar uit op provoceren van geloofsgedachten.

    We zullen het zien of wat mij overeenkomsten lijken, ook werkelijk dezelfde uitingen worden. 

    3 uur geleden zei Hopper:

    Flieko is een voormalige troll die als specialiteit trollen had.   Dus geen huis-tuin en keuken troll zoals bv Breuk, maar eentje die er voor doorgeleerd heeft.   Hij wilde zelfs het moderaat hier over nemen. En toen hij zijn zin niet kreeg heeft hij 'voor straf' het forum een half jaar geterroriseerd. 

    Maar dit geheel terzijde, trollen zijn niet erg interessant.  

    Mocht deze quote op het gebeuren in Gaza slaan, dan ben je stekeblind.   Israel is een kwaadaardig monster geworden wat in '7 oktober'  de stok heeft gevonden om de hond (Alle Palestijnen) uit Palestina weg te slaan.   Waar we tegen aan kijken is hoe een kwaadaardig regime 6 miljoen Palestijnen het land uit treitert met geweld.   Dit is geen genocide, maar Holocaust 2.0.

    Ik begrijp dat je atheïst bent, doch vanuit christelijk oogpunt bezien is Satan momenteel de baas in Israel.    Feitelijk waren de nazi' s nog menselijker met hun gaskamers.  Dan waren de slachtoffers tenminste meteen dood.  in Gaza moeten vaders en moeders toe kijken hoe een walgelijk regime hun kinderen uithongert......

    Dat er hier vele zogenaamde 'gelovigen' het werk van Satan toejuichen maakt ook duidelijk hoe het gesteld is met het 'geloof' van dit soort lieden.

    Ook ik kan de Satan genoemd worden, of Antichrist, vanuit het wij-zij denken, waarbij ik dan anders ben. Helaas zoekt weer niemand de nuance. Wat Hamas deed op 7 oktober is fout, niet ontstaan in een vacuum, maar fout. Hoe Israels regering dit aangrijpt om met “Ijzeren vuist” de totale vernietiging van Hamas te bewerkstelligen, met voor hun geaccepteerde collatoral damage, is ook fout. Vanuit het wij-zij denken zijn “wij” de goeden, en “zij” (Hamas en regering Israel) de fouten. Hoe krijgen we nu voor elkaar dat we in oplossingen gaan denken alsof “wij” ook Hamas en regering Israel bevat?

  6. 12 minuten geleden zei Hopper:

    We laten het wel op zijn beloop.  Voor de fun heb ik een account aangemaakt. Maar stel dat er vandaag tientallen mensen zich aanmelden, dan heb je er een hoop werk bij, Leon.  Want dan ben je moderator.   Hier doet Sjako dat belangeloos.

    Ik heb de skin een mac-look gegeven haha, ziet er nu gelijk heel professioneel uit, ach een vrijzinnig moderator hoeft niet veel te doen. Ik geloof dat ik het forum niet uit kan zetten nu nog…  

  7. 8 minuten geleden zei Hopper:

    Hallo Onkruid,   Ik weet niet of het verstandig is om op bepaalde deelnemers te reageren.   Zoals je kunt lezen geniet Chaim zelfs van de oorlog.   Ook iemand anders heeft aangegeven te genieten van de dood van een mens.   Nationalisme/identificatie is een nare ziekte.   Ik denk ook dat er nergens in de Bijbel staat dat je mag genieten van oorlog, dood en ellende.

    Hm, Onkruid1986 lijkt wel heel erg op Flieko. Maar ik ben het eens met je. Genieten van oorlog is verkeerd. Toch denk ik dat mensen zoals Chaim het makkelijker hebben in dit leven, met een dergelijke mentaliteit, en dus uiteindelijk de aarde zullen beërven, als ze elkaar niet al hebben afgemaakt.

  8. 26 minuten geleden zei Hopper:

    Middels Google vind ik jouw forum niet.  Maar dat komt ook omdat het dezelfde naam heeft als dat andere filosofie forum.   Doch als wij daar met zijn tweeën blijven dan wordt het ook gedomineerd.  Er is nu eenmaal niet veel belangstelling voor dit soort fora, ook niet voor fora die over het geloof gaan.

    Ik had niet echt de bedoeling een forum te starten, maar wilde Fundamenteel aangeven dat phpBB een alternatief is, en zag toen dat het zelfs beperkt gratis kon. Mocht iemand een forumpje willen dan wil ik dat wel instellen, heb er wel handigheid in.

    Voor de rest mondelinge reclame. 

    Dus of gratisforums.com/filosofie nu zo’n vlucht gaat nemen, dat denk ik verder niet.

    Zie dat gratisforums/filosoof al in 2009 de deuren sloot met een bericht van wanhoop.

  9. 10 uur geleden zei Flawless victory:


    Bazuinen werkt perfect en de kleur is prachtig. Jammer dat je het nodig vindt om af te geven op een ander forum. 

    Oh nee alleen de kleur. Maar goed credible is ook niet helemaal mijn kleur. Ik ben daar gevoelig op.

    3 uur geleden zei Fundamenteel:

    Ziet er nog wel strak uit eigenlijk.

    Haha, op mijn uitprobeersel heb ik Hopper als lid. Als je geen reclame maakt wordt het nauwelijks gevonden. Ik denk dat filosofie sowieso minder mensen trekt dan geloof. Maar goe ik kijk even of ze bij filosofieforum.nl nog over willen stappen, dat wordt daar totaal gedomineerd door 1 persoon. 

  10. 4 uur geleden zei Flawless victory:

    Zo betalen de bezoekers voor het forum door middel van ongewenste reclame.  Ik zie het steeds vaker opduiken op andere fora.  Gratis forum software wordt bovendien  door heel veel mensen gebruikt waardoor het zeer aantrekkelijk is voor hackers.

    Het is een werkend forum, ik zou geen wachtwoorden gebruiken die je elders gebruikt, en jouw email-adres is dan weer in handen van een commerciele partij, maar voor de rest heb je een forum. Als voorbeeld een filosofieforum, maar net zo makkelijk een geloofsforum. PhpBB is in ieder geval gratis software die je ook kunt installeren op je eigen server. Ik weet niet echt wat dan het verdienmodel is. Er bestaan straks veel forums op dat platform en op een gegeven moment heb je toch consultants nodig voor extra functies of zo. Maar goed invision oogt wat strakker, hoewel de kleurstelling van bazuinen echt slecht is, die wietkleur.

  11. 39 minuten geleden zei Flawless victory:

    Dat is nu duidelijk geworden. Sorry dat ik je verkeerd beoordeelde. 

    Dat vind ik helemaal niet raar. Je betaalt altijd ergens mee. Is het niet met geld dan wel met de veiligheid en/of de gegevens van de forumdeelnemers of met reclame.

    Nou het is toch gewoon gelukt, introductiemail kwam alleen in de spambox bij mij:

    https://gratisforums.com/filosofie/

     

    In een uurtje heb je een live forum. En kost vooralsnog niets, maar dan heb je natuurlijk ook niet zoveel mogelijkheden.

  12. 6 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ik heb niet de nodige skills om de hedendaagse cyberontwikkelingen op te volgen. Dus ik moet betalen voor safety protocols die mijn petje te boven gaan. Vbulletin ziet er wel strak uit nochtans? https://forum.vbulletin.com/

    beter snel beslissen, hoe meer te verdwijnen berichten op het forum, hoe moeilijker

  13. 2 minuten geleden zei sjako:

    Ja, maandag werd ze ziek, ik dacht iets van een infectie. Maar ze werd steeds zieker. De volgende dag naar die dierenarts en die constateerde baarmoederontsteking. Ze was te oud om nog te opereren dus kreeg ze antibiotica. Volgende dag terug en de koorts was weg, dus beetje hoop. Maar in de nacht van woensdag op donderdag ging het helemaal mis. Ze vocht er tegen maar ze heeft het niet gehaald. De hele nacht ben ik opgebleven. Nu heb ik ze naar een dierenuitvaartcentrum gebracht waar ze geresumeerd wordt. Het was een heel net afscheid. Dat heeft ze verdiend. Volgende week krijg ik dan de as. Heel lastige tijd nu.

    Heel naar. Nogmaals sterkte.

  14. 3 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Dat is wel het plan ja. Maar het is wel mogelijk dat ik ooit overschakel naar een goedkoper alternatief.

    VBulletin of zoiets, eenmalige kost en dan enkel kosten voor de server en domeinnaam.

    phpbb is zelfs gratis, ziet er uit als geloofsgesprek forum

  15. 21 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Iedereen is welkom, wat meer kan ik doen? Ik voel me niet genoodzaakt zelf te "spammen" en reclame te maken. Mensen die het vinden kunnen kiezen lid te worden of niet. :)

    de evaluatie na 3 maanden is geweest? De site kost ws ruim 50 per maand, blijf je dat aanhouden? 

  16. Op 10-1-2024 om 13:49 zei Fundamenteel:

    Ik wil bij deze wel verbande leden zoals Kaasjeskruid uitnodigen. Visjes posten, visjes vangen...

    Heb je dat voor jouw nieuwste forum al gedaan, nieuwe leden van hier uitnodigen?

  17. 9 uur geleden zei sjako:

    Ik loop een paar dagen achter met ruimen. M’n hond is maandag ziek geworden en is helaas gisteren overleden. Daar ben ik aardig kapot van dus ben ik minder aktief.

    Ik ga dat proberen, maar vrees het ergste.

    Het spijt me voor jouw verlies. Sterkte.

  18. 24 minuten geleden zei Hopper:

    Dat rapporteren begrijp ik niet zo.   Als ik op 'alle activiteit' druk dan zie ik in een oogopslag alle spamberichten.  Maar ik weet natuurlijk niet hoe het er uit ziet op het moderatorpaneel.   En mss is er een instelling om 'nieuwe forumleden' in de wacht te zetten?   Je ziet meestal aan het account zelf al dat het zo'n spammer is.

    In je hoofd zit ook een knop 'negeer'.   Als ik geen positieve gespreksinstelling zie dan haak ik af.   Dat doe ik i.r.l. ook.  In een publieke gelegenheid ga je toch ook niet naast een of ander figuur zitten die je niet ligt?    En wat mijn eigen berichten betreft: een mens stuurt de hele dag 'berichten' de wereld in.   Mijn praatjes zo links en rechts i.r.l. zeul ik ook niet mee, ook de berichten die ik hier ooit geschreven heb zeul ik niet mee.      Gedachten behoren tot het terrein van de natuurlijke mens.  De geestelijke mens echter onderscheidt zich van niemand.  Ik het geestelijke 'ik ben' zijn dan ook geen gedachten.    Daar wordt het 'ik ben'  identiek uitgesproken.   Niet door mij dus, de denker.   

    De mens maakt gedachten (hier in de vorm van berichten) veel te belangrijk.  Men identificeert zich met de eigen gedachten wereld.  (Met 'de denker' dus)

    Het rapporteren van spam toont waarschijnlijk direct een optie tot verwijderen van de gebruiker, bij gewone berichten dan misschien niet. Maar het is dweilen met de kraan open.

    De confrontatie met de zelf op het forum doet mij verlangen naar een schone lei. Je had vroeger zo’n tekentabletje, dan haalde je een strip naar de andere kant en dan was jouw tekening weer leeg.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid