Spring naar bijdragen

Emoena Chai

Members
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Emoena Chai ontving een reactie van Willempie in Kosher eten?   
    Deze laatste 3 teksten die u citeert zeggen mij juist heel de bijbel in acht te nemen. Het oude testament, het nieuwe testament. Ik probeer me aan beide te houden uit liefde voor mij redder! Ik heb het nooit als last beschouwd om dit te doen, maar juist als een grote vreugde! Met hart springt op van vreugde dat ik dit mag doen! Ik voel zoveel liefde en vrede hier bij!!
    misschien denkt u nu, ik heb hier te maken met een oude dame die er van houdt regeltjes te volgen, niks is minder waar! Ik ben 20 jaar en Jesus is mijn grote liefde! In Zijn voetsporen te gaan en Hem te volgen is mijn grootste streven! En dit in het grote besef dat iedere ademtocht, genade is!
  2. Like
    Emoena Chai ontving een reactie van Willempie in Kosher eten?   
    Ik denk dat Gal 5:14, 22-24 de kern is van de galatenbrief en dat Paulus hier spreekt over mensen die denken dat ze gered worden door werken, wat niet zo is. 
    Kunt u weerleggen de antwoorden die ik gaf op de vorige teksten die u aangaf?
    Wat doet u dan met psalm 119? Daar wordt de Wet/Thora geprezen net als in vele andere psalmen en het boek spreuken,...
    Dus u bedoeld dat u niet alle geboden kunt doen en daarom ze allemaal kunt overtreden opdat u gered bent door de wet? Als ik uw redenatie volg mag ik opeens gaan moorden, stelen, etc!
    ik lees in deze tekst dat we allemaal zondig zijn en de dood verdienen. Jesus is echter in onze plaats gestorven voor al die keren dat we struikelen, wat we allemaal doen. Niemand van ons kan de wet helemaal doen! De enige die geen enkel gebod heeft overtreden is Jesus! Hij leefde in perfectie!! Daarom dat we ze gered door genade. Dit betekent niet dat we zomaar alles overboord kunnen gooien!
    Zoals ik al zei! Al het beste ik wens u niks dat zegenen toe!
  3. Like
    Emoena Chai ontving een reactie van Willempie in Kosher eten?   
    Dus als we de wet in ons hart hebben, zouden we van nature moeten gaan doen.
    weer u dat Jer 31:31-... dit voorzegt?! Dit is een prachtige tekst!! Ik zou u echt aanreden deze te lezen!!!
    in de wet staat dat als een vrouw overspel pleegt, zij en de man gestenigd moeten worden als door 2 getuigen betrapt zijn. ik zie in dit stukje (Joh 8 ) niks geschreven over de man of 2 getuigen. Dus het was ook niet legaal om haar te stenigen. Er staat ook in vers 6 dat bepaalde Schriftgeleerden en  farizeeen dit deden op Jesus te verzoeken. Jesus heeft echter als Christus het recht haar te stenigen. Dit doet Hij echter niet: vers11
    Jesus is het levende Woord! Joh 1
    Waar staat er in deze tekst dat het over een koningklijk gebod gaat?
    zoals ik al zei, ik kan u niet overtuigen, dat hoeft ook niet. Zolang u maar luistert naar wat de Vader u zegt te doen in uw leven, en dat u niet alleen luisterd, maar ook gehoorzaam bent.
    ik wens u beste toe! Dat de Vader u mag zegenen en behoeden!
  4. Like
    Emoena Chai ontving een reactie van Willempie in Kosher eten?   
    Oké, daar ben ik het niet mee eens.
    zou u me alleen nog een tekst in het nieuwe testament willen geven waar er staat dat we de 10 geboden wel moeten doen en de rest niet meer? Want wat u nu zegt, zegt u met uw eigen woorden.
    Ef 2:5-10 staat er dat we door genade gered zijn, niet door werken.
    in Jak 2:26: Want gelijk het lichaam zonder geest dood is, alzo is ook het geloof zonder de werken dood.
    ik heb hier ooit eens een vergelijking over gehoord:
    er was eens iemand die 100km/uur reed op een plek waar je maar 30 mag rijden. Een politieagent hield hem tegen en zei tegen hem: je hebt 100 gereden waar je maar 30 mag rijden, ik moet je dus een grote boete geven. Ik zal echter uit genade deze boete voor jou betalen. De man die 100 reed was hier zo dankbaar voor dat hij vanaf nu zich overal aan de snelheid probeerde te houden en iedereen vertelt over deze bijzondere gebeurtenis. Dat deed hij opdat hij besefte hoeveel genade hij had gekregen.
    zo is het ook bij ons. We hebben gezondigd, we verdiend de doodstraf. Jesus is echter in onze plaats gestorven. Uit dankbaarheid proberen we niet meer te zondigen, soms falen we hier in, maar dan bekeren we ons meteen. Steeds terugdenkend aan het grote geschenk, de genade die we van Jesus hebben gekregen.
    iedereen is onderweg. Iedereen gaat zijn/haar weg. Wat ik het belangrijkste vind is dat ik het Woord blijf bestuderen en onderzoeken, met steeds als leidraad Jesus. Als God me iets zegt gehoorzaam ik daar in. en ik  hoop dat iedereen blijft onderzoeken, en dat ze een levende relatie met God mogen hebben.
    mijn naam is Emoena Chai. Dat is Hebreeuws voor levend geloof. Ik hoop dat ik dit tot aan mijn dood toe mag hebben en ik wens dit iedereen toe!!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid