Spring naar bijdragen

Emoena Chai

Members
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Emoena Chai

  1. Op 8-4-2019 om 16:45 zei Kaasjeskruid:

    Dat komt wel goed. Ik hoop voor je dat je eens de vrijheid mag ervaren van het offer van Jezus en ook gezegend wordt. 

    Hier iets van de gedachten die nu door mijn hoofd gaan, een levenswijze verwoord uit de Schrift:

    Psalm119:165-168 :                   Die Uw wet beminnen, hebben groten vrede, en zij hebben geen aanstoot. O HEERE! ik hoop op Uw heil, en doe Uw geboden. Mijn ziel onderhoudt Uw getuigenissen, en ik heb ze zeer lief. Ik onderhoud Uw bevelen en Uw getuigenissen, want al mijn wegen zijn voor U.

    Jak 1:25.                                    Maar die inziet in de volmaakte wet, die der vrijheid is, en daarbij blijft, deze, geen vergetelijk hoorder geworden zijnde, maar een dader des werks, deze, zeg ik, zal gelukzalig zijn in dit zijn doen.

    Dit zingt mijn hart vol vreugde, Hem, Yeshua (Griekse naam Jesus) wil ik dienen tot aan mijn dood! Aan Hem heb ik heel mijn leven gegeven, dankzij Hem heb ik het leven.

  2. 18 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Het gaat daar over vlees dat aan afgoden geofferd zou zijn. Er staat niet bij wat voor soort vlees, dus kan net zo goed een varken zijn geweest. Deze dieren werden vaak gehouden door heidenen. Vlees geofferd aan de afgoden mag zonder gewetensbezwaar gegeten worden.

    De Bijbel moet in zijn context gelezen worden. De eerste apostelen waren Joden die nooit varkensvlees zouden eten.

    Als u nu zou aankomen met Hand 10, lees het dan goed. Het gaat er over dat de heidenen er nu ook bijhoren. Heidenen werden in de tijd als iets onrein gezien, God liet hier aan Petrus zien dat de goede boodschap ook voor de heidenen is.

    zie Hand 10:14 Maar Petrus zeide: Geenszins, Heere! want ik heb nooit gegeten iets, dat gemeen of onrein was.

    Hand 10:16 En dit geschiedde tot drie maal; en het vat werd wederom opgenomen in den hemel.

    er staat nergens dat Petrus er van at.

    vers 28 En hij zeide tot hen: Gij weet, hoe het een Joodsen man ongeoorloofd is, zich te voegen of te gaan tot een vreemde; doch God heeft mij getoond, dat ik geen mens zou gemeen of onrein heten.

    ik heb een paar teksten uit het hoofdstuk geplukt die voor mij duidelijkheid geven, ik raad u echter aan het hele hoofdstuk te lezen.

    nog een gezegende dag!

  3. Op 7-4-2019 om 16:06 zei Thinkfree:

    Nee, je geheugen is niet best

    Dat zeg ik, er staat wel dat hij de sabbat brak. Dat kan dan ook maar op één manier, hij brak de sabbat naar de schaduw geboden.

    Dus Jezus luisterde niet naar de farizeeërs!

    Dat zijn de koninklijke geboden inclusief de sabbat.

    Dat houdt dus in dat alle sabbaten buiten de koninklijke sabbat om, schaduwen zijn.

    Ik ben het niet met u een eens, en u niet met mij. Wat zeker mag :)

    ik laat het even rusten, we gaan het vandaag toch niet eens worden denk ik...

    Nog een gezegende dag!

    Op 7-4-2019 om 16:10 zei sjako:

    De besnijdenis was specifiek aan de Joden gegeven. Maar dit was idd een twistpunt voor de Apostelen. Toendertijd was er ook Besturend Lichaam in Jeruzalem bestaande uit de Apostelen (Handelingen 15:21-29) Onder inspiratie van de Heilige Geest kwamen ze tot de conclusie dat dit niet meer nodig was.

    Conclusie lees je in Handelingen 15:28

    Want de heilige geest en wij hebben besloten jullie geen verdere last op te leggen dan deze noodzakelijke dingen:  29 blijf je onthouden van dingen die aan afgoden zijn geofferd, van bloed, van verstikt vlees en van seksuele immoraliteit. Als je je verre houdt van die dingen, zal het goed met je gaan. Wij wensen jullie het beste toe!’

    Ik denk dat in Hand 15 de conclusie vers 19-21 is. In vers 28 kijken ze terug op dit stukje en reageren ze ook nog verder op vers 1. Waar het gaat over joden die aanleren dat je door de besnijdenis gered wordt. Dit klopt niet.

    in vers 28-29 zeggen de apostelen dat de heidenen zich eerst moeten bezighouden met deze 4 dingen. Later komt de rest wel, zie vers 21.

  4. Op 5-4-2019 om 19:10 zei sjako:

    Dat is een gebod. God had ook iets anders kunnen gebruiken, maar Hij wilt ons gebruiken. Jehovah’s Getuigen doen het allemaal persoonlijk.

    Als je Jezus Wet in acht neemt voer je in principe ook de oude Wet uit, want Jezus is de vervulling van de Wet en van de profeten. Dat zag je bijv ook bij de transfiguratie. Dat wat is visioen waar je Jezus zag samen met Mozes en Elia. Mozes stelde de Wet voor en Elia de profeten.

    Want sinds de oudheid zijn er in stad na stad mensen geweest die Mozes prediken, omdat hij elke sabbat in de synagogen wordt voorgelezen.

    Het probleem was daar of de heidenen zich ook aan de Joodse gebruiken moesten houden, vooral de besnijdenis. Maar heidenen staan niet onder de Wet. Besloten werd toen dat dit niet meer nodig was. Ze moesten zich wel onthouden  van dingen die door afgoden zijn verontreinigd, van seksuele immoraliteit, van verstikt vlees en van bloed.  

    Deze geboden zijn zo belangrijk dat hieraan nog wel gehouden moest worden. Om dat te begrijpen moet je de theologische achtergrond begrijpen van het gebruik van bloed.

    Als ik het goed begrijp zegt u dat als we Jesus navolgen ook doen wat er in het O.T. staat. Waarom dan de besnijdenis niet? U zegt dat als we Jesus volgen ook automatisch de geboden doen. Is het dan pick and choose van wat we wel en niet zien zitten?

    de teksten die u aanhaalt zie ik in een ander daglicht, dus dat laat ik even zo...

    18 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Ik weet en ben verzekerd in den Heere Jezus, dat geen ding onrein is in zichzelven; dan die acht iets onrein te zijn, dien is het onrein. (Rom.14:14, SV)

    Als jij iets onrein vind, dan moet je dat niet eten. Maar je kan niet van een ander verlangen dat deze zich ook moet onthouden van een bepaalde spijze. Er staat toch dat geen ding meer onrein is.

    In Rom 14 gaat het over vegetariër zijn of niet. Zie context vers 2. In dit hoofdstuk wordt er niet gediscuteerd over Lev 11

    17 uur geleden zei nikie90:

    Gamaliël was toch best een rechtvaardig man lijkt me, dit zijn haast patriarchen voor het jodendom. Gamaliël was een kleinzoon van Hillel. Hillel is bijna als een aartsvader voor het huidige jodendom. Is Paulus niet onderwezen door Gamaliël? In ieder geval Hillel en Gamaliël worden veel geciteerd in rabbijnse literatuur. En Gamaliël komt ook terug in het NT dat hij Jezus probeerde vrij te spreken of zijn apostelen. Hillel was een nakomeling van David en dus Gamaliël ook, dat moet dus ook betekenen dat als Jezus gerelateerd was aan David zij dus in ieder geval verre familie van elkaar geweest zijn 

    In de oude sanhedrin was er ook veel onenigheid onderling en ook al volgde veel Joden niet Jezus betekende niet dat ze automatisch tegen Jezus waren of voor zijn kruisiging pleitte. 

    Dit beeld komt bijvoorbeeld terug in de films van Jezus maar dat beeld komt niet overeen met boeken die ik gelezen heb, het was eerder een tijd vol joodse scholen en rabbijnen met duizenden volgelingen die de Thora bestudeerde 

    Amen

    17 uur geleden zei Thinkfree:

    Er wordt ons opgedragen, alle dingen te onderzoeken en het goede te behouden.

    Jezus de koning kwam voor het koninklijk gebod, niet naar de schaduwgeboden die heenwezen naar de koning.

    Het koninklijk gebod is Gods moraal waarvoor hij stierf tot onze herschepping.

    Math23

    1 Toen sprak Jezus tot de scharen en tot Zijn discipelen,

    2 Zeggende: De Schriftgeleerden en de Farizeën zijn gezeten op den stoel van Mozes;

    3 Daarom, al wat zij u zeggen, dat gij houden zult, houdt dat en doet het; maar doet niet naar hun werken; want zij zeggen het, en doen het niet.

    4 Want zij binden lasten, die zwaar zijn en kwalijk om te dragen, en leggen ze op de schouderen der mensen; maar zij willen die met hun vinger niet verroeren.

    5 En al hun werken doen zij, om van de mensen gezien te worden; want zij maken hun gedenkcedels breed, en maken de zomen van hun klederen groot.

    6 En zij beminnen de vooraanzitting in de maaltijden, en de voorgestoelten in de synagogen;

    7 Ook de begroetingen op de markten, en van de mensen genaamd te worden: Rabbi, Rabbi!

    8 Doch gij zult niet Rabbi genaamd worden; want Een is uw Meester, namelijk Christus; en gij zijt allen broeders.

    Kortom zij leren het koninklijk gebod maar leven er zelf niet naar, want zij begeren hoogmoed en aanzien. Ook vinden zij dat zij de absoluut zelf zijn, en genieten ervan als mensen hen zo behandelen.

    dit is tegen het koninklijk gebod hetgeen zij leren, en leggen de mensen onodige lasten op.

    Ironisch dus, dat juist paulus degene is die al de schaduw geboden afwijst in de schrift.

    Hij vertelde Nicodemus dat hij wedergeboren moest worden, hetwelk is bekeren.

    Je moet begrijpen dat het koninklijk gebod 1 blok is, 

    Joh5

    16 En daarom vervolgden de Joden Jezus, en zochten Hem te doden, omdat Hij deze dingen op den sabbat deed.

    17 En Jezus antwoordde hun: Mijn Vader werkt tot nu toe, en Ik werk ook.

    18 Daarom zochten dan de Joden te meer Hem te doden, omdat Hij niet alleen den sabbat brak, maar ook zeide, dat God Zijn eigen Vader was, Zichzelven Gode evengelijk makende.

    Jezus brak de schaduw geboden op de koninklijke sabbat, terwijl hij het koninklijk gebod in ere hield zonder schaduw geboden.

    Hij brak de sabbat naar de schaduwgeboden.

    Als hij de sabbat brak naar het koninklijk gebod, Had Jezus gezondigd, en had God de vader zijn offer nooit geaccepteerd.

     

     

     

    Er staat nergens dat die bepaalde geboden koninglijke geboden of schaduwgeboden zijn, dat zegt u nu zelf, u geeft me geen letterlijke teksten. Kunt u me de alsjeblief geven?

    Als Jesus de Shabbat had gebroken was Hij de Christus niet geweest. Want dan was Hij niet perfect geweest.

    De Farizeeërs waar het in Joh 5 over ging hadden hekjes om de Shabbat gemaakt. Er staat nergens in het O.T. dat je je bed niet mag dragen op de Shabbat. Er staat in Lev 23:3 dat je niet mag werken op de Shabbat en deze moet heiligen. De man in Joh 5 werkte niet, hij droeg alleen zijn bed. Jesus zet hier deze Farizeeërs op hun plaats omdat ze de mensen dingen opleggen dat er niet in het O.T. staat!!

    De Shabbat staat in de 10 geboden. Zijn de andere 9 geboden dan ook schaduwgeboden?

  5. Op 5-4-2019 om 18:29 zei Thinkfree:

    Jezus spreekt hier enkel over het grote koninklijk gebod.

    Nee, als men matheus 23:2-3 leest dan weet je dat Jezus walgt van de farizeeën.

    Ook dit interpreteer je verkeerd handelingen wijst hier op het koninklijk gebod 

    God liefhebbben, dit nalaten is afgoderij

    Je naaste als jezelf, dit nalaten is hoererij naar je naaste toe.

    Het grote gebod werd als enige voorgelezen in de synagoge

     

    1 korhintiers 10

    1 En ik wil niet, broeders, dat gij onwetende zijt, dat onze vaders allen onder de wolk waren, en allen door de zee doorgegaan zijn;

    2 En allen in Mozes gedoopt zijn in de wolk en in de zee;

    3 En allen dezelfde geestelijke spijs gegeten hebben;

    4 En allen denzelfden geestelijken drank gedronken hebben; want zij dronken uit de geestelijke steenrots, die volgde; en de steenrots was Christus.

    Wat wil je hiermee zeggen, dat jullie vaders symbolisch het heilig avondmaal hielden en dus Jezus erkennen ?

     

    Waar zegt Jesus in Mat 5:17-19 dan dat dit een koningklijk gebod is? Als er koningklijk geboden zijn en schaduw geboden, dan moet Jesus hier wel duidelijk zeggen wat voor gebod dit is. Er staat dat dat wie de minste der geboden afschaft, de minste in het koningkrijk zal zijn. Wat zijn dan die kleinste geboden dan volgens jou?

    Jesus was tegen bepaalde Farizeeers. De gene die hypocriet waren. Maar in Ma mt 23:2 zegt Jesus zelf dat de discipelen moeten doen wat de Farzeeers zeggen op de stoel van Moses, ze moeten alleen niet al hun daden navolgen!

    weet u dat Paulus een Farizeeër was tot zijn dood? In Fil 3:5 staat dat zen Farizeeer was. Later staat er nergens een tekst dat hij zich verwijderde uit deze groep.

    in Joh 3:1 staat er dat Nicodemus een farizeeër was. Jesus zegt nergens dat Nicodemus zich hiervan moet bekeren.

    Kunt u me een tekst geven waar staat dat alleen deze 2 geboden in de synagoge werden voorgelezen? Zijn dan de andere "koningklijke" geboden opeens niet meer van toepassing?

    nee, met 1 kor 10 bedoel ik dat ik me verbonden voel met het volk Israël. Ik geloof dat je Jesus overal ziet in het O.T. en dat Hij het symbool was voor de rots. Waar werden de Israëlieten in de woestijn geestelijk mee gevoed? Met de geboden. Jesus is het levende Woord, Hij was in perfecte staat, zonder zonde hier op aarde en gehoorzaamde in elk gebod wat er in het O.t. Staat.

     

  6. Op 5-4-2019 om 15:13 zei Kaasjeskruid:

    Prima dat je vanwege gezondheidsredenen ervan afziet om varkensvlees te eten. Maar het is geen verplichting meer. Je presenteert je als een zwakke in het geloof als je dat wel vind en vooral als je vind dat anderen dit ook zouden moeten doen.

    U doeld waarschijnlijk op Rom 14:6-7. Ik raad u echter aan om dit hoofdstuk helemaal te lezen. Dan ziet u dat het gaat over mensen die vegetariër (zie vers 2 O.a.) zijn. Dit ben ik echter niet...

  7. 14 uur geleden zei Aristarkos:

    Juist door 2 Tim. 3:16 — 17 is het heel belangrijk dat we goed letten op wat tegen wie wordt gezegd. In het algemeen heeft de Christenheid daar niet op gelet, vandaar het hinken op twee gedachten. Uit het O.T. is het duidelijk aan wie de wet van Moses is gegeven:

    Exo. 24:3 — 4 « Als Mozes kwam en verhaalde aan het volk al de woorden des HEEREN, en al de rechten, toen antwoordde al het volk met een stem, en zij zeiden: Al deze woorden, die de HEERE gesproken heeft, zullen wij doen. Mozes nu beschreef al de woorden des HEEREN, en hij maakte zich des morgens vroeg op, en hij bouwde een altaar onder aan den berg, en twaalf kolommen, naar de twaalf stammen van Israel ».

    Als je doorleest in dit hoofdstuk zie dat het gaat over het eerste of oude verbond (met bloed bekractigd v. 8), dus alles wat in de wet van Mozes staat beschreven, is niet aan ons heidenen gegeven. Het kosher eten is in de wet van Mozes beschreven, en tenzij iemand zich laat besnijden valt hij niet onder de wet.

    In Gen. 9:3 — 4 zegt God tegen Noach : « Al wat zich roert, dat levend is, zij u tot spijze; Ik heb het u al gegeven, gelijk het groene kruid. Doch het vlees met zijn ziel, dat is zijn bloed, zult gij niet eten ». Dus hier word tegen Noach gezegd dat hij alles mag eten, maar het eerst moet laten « sterven », m.a.w. het bloed moet laten uitvloeien. Niet dat bepaalde dieren niet gegeten mogen worden.

    Zoals je weet mocht Adam eerst alleen maar planten eten, dus veganistisch en dat is ook nu nog steeds het gezondst. Na Noach, komt de wet van Mozes en daarin stelt God heel andere eisen, aan Israel of een ieder die zich laat besnijden. Zo mogen onbesnedenen het pascha niet eten (Exo. 12:43). Nu slachten veel onbesneden (oosterse) Christenen varkens en eten die met pasen...

    Het meeste der Schrift gaat over Israel en is tot ons voorbeeld opgeschreven, 1 Cor. 10:6, zodat wij op de individu mogen toepassen wat we in de Schrift lezen, dus als we persoonlijk in soortgelijke situaties komen die het volk Israel heeft meegemaakt, maar niet op een groep, b.v. een kerkgemeenschap.

    Het mag duidelijk zijn uit Jer. 31 dat God met Israel (het hele volk) het eerst verbond heeft gemaakt, en ook het tweede verbond zal gaan maken in de toekomst. Het Lam is er al voor geslacht en Zijn bloed heeft er voor gevloeid.

    Aristarkos

    Bij Israël werden veel Egyptenaren toegevoegd, ook Rachab de hoer en Ruth voegden zicht toe aan Israël. Zij werden één met het volk. Rachab en Ruth waren zelf voorouders van Jesus!

    wat ik wel heel bijzonder vind is dat Noach wist wat onreine en reine dieren waren. Hij moest 7 koppeltjes van alle reine dieren meenemen in de ark en slechts 1 koppeltje van de onreine! Ik geloof dus dat Noach alleen de reine later at.

    weet je hoe ongezond varken is?!?!? Ook al mocht ik van al dat onreine vlees eten, ik zou er niks van willen hebben!! Allemaal aaseters, opruimers, roofdieren, en heel vaak ook nog eens ongezond!  Als God echt om ons geeft kan ik niet geloven dat Hij ons dit laat eten! Ik geloof dan ook niet dat God ons de toestemming geeft van dit te eten!

    Paulus was een jood! In 1 Kor 10 spreekt hij in vers 1 juist over ONZE vaders. Hij zei dit tegen de mensen in Korinthe, waarvan een groot deel heidenen waren!

    Ik zie mijzelf als Ruth die zich aansloot bij Israël. Rom 11 spreekt hier ook over. Specifiek vers 17, ik raad u echter aan het hele hoofdstuk aandachtig te lezen.

    Hieronder een deel van een reactie dat ik juist gaf op iemand anders. Ik denk dat deze teksten ook een toepassing hebben over waar u het heeft.

    2 minuten geleden zei Emoena Chai:

      Mat 28:19 Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en des Heiligen Geestes; lerende hen onderhouden alles, wat Ik u geboden heb.

    dit is na de verijzenis van Jesus. Wat heeft Jesus geboden? O.A. Mat 5:17-19 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen. Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied. Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen.

    Jesus gebied hier om de geboden te doen, en spreekt ook over de mensen die er van af zullen doen, deze zullen ook in het koningkrijk zijn, maar niet op een hoge plaats.

    Mat 23:2-3 spreekt over de stoel van Moses. Dat we moeten doen wat er van die stoel gezegd wordt, maar niet moeten doen wat de mensen doen die er op zitten. Op de stoel van Moses werd er wekelijks op de Shabbat uit het O.T. gelezen.

    Hand 15:19-21 gaat erover dat de heidenen die tot geloof komen zich eerst moeten houden aan 4 geboden: afgoderij, hoererij, het verstikte en vlees met bloed er in. In vers 21 staat er dat de wet van moses iedere Shabbat in de suggestie wordt voorgelezen. Met andere woorden, de heidenen beginnen zich te houden aan 4 geboden en worden daarna iedere Shabbat onderwezen in wat ze verder moeten doen!

    Nog een gezegende dag!

  8. 21 uur geleden zei sjako:

    Zo zou je het kunnen zeggen. Maar je moet in beginselen denken. Niet iedere situatie heeft een eigen wet. 

    Dus hield Hij de Wet. Maar na Zijn dood en opstanding was de situatie anders. De Wet was vervuld in Christus. Nu was het mogelijk dat ook heidenen tot Gods volk gingen horen. De Shabat bijv was enkel aan de Joden gegeven. Nu is er een universele wet, de Wet van de Christus die een beroep doet op je hart.

    oke, maar wat doet u dan met   Mat 28:19 Gaat dan henen, onderwijst al de volken, dezelve dopende in den Naam des Vaders, en des Zoons, en des Heiligen Geestes; lerende hen onderhouden alles, wat Ik u geboden heb.

    dit is na de verijzenis van Jesus. Wat heeft Jesus geboden? O.A. Mat 5:17-19 Meent niet, dat Ik gekomen ben, om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet gekomen, om die te ontbinden, maar te vervullen. Want voorwaar zeg Ik u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet een jota noch een tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles zal zijn geschied. Zo wie dan een van deze minste geboden zal ontbonden, en de mensen alzo zal geleerd hebben, die zal de minste genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen; maar zo wie dezelve zal gedaan en geleerd hebben, die zal groot genaamd worden in het Koninkrijk der hemelen.

    Jesus gebied hier om de geboden te doen, en spreekt ook over de mensen die er van af zullen doen, deze zullen ook in het koningkrijk zijn, maar niet op een hoge plaats.

    Mat 23:2-3 spreekt over de stoel van Moses. Dat we moeten doen wat er van die stoel gezegd wordt, maar niet moeten doen wat de mensen doen die er op zitten. Op de stoel van Moses werd er wekelijks op de Shabbat uit het O.T. gelezen.

    Hand 15:19-21 gaat erover dat de heidenen die tot geloof komen zich eerst moeten houden aan 4 geboden: afgoderij, hoererij, het verstikte en vlees met bloed er in. In vers 21 staat er dat de wet van moses iedere Shabbat in de suggestie wordt voorgelezen. Met andere woorden, de heidenen beginnen zich te houden aan 4 geboden en worden daarna iedere Shabbat onderwezen in wat ze verder moeten doen!

  9. 47 minuten geleden zei sjako:

    Omdat die nog steeds de grootsheid en liefde en rechtvaardigheid van God laten zien. Bijv als je kosher wilt eten, mag dat nog steeds, maar wettelijk gezien hoeft het niet, maar is wellicht wel beter voor je. Alleen je moet in je achterhoofd houden dat je er niet rechtvaardig door kunt worden verklaard. Dat kan enkel maar door Jezus.

    Nee, want dat zijn ook onderdelen van de wet van de Christus. Jezus heeft die punten allemaal genoemd. Hij doet een beroep op je hart en je moet leren denken in beginselen. Als het goed is helpt de Geest je daarbij. 

    Dus als ik u goed begrijp zegt u dat de geboden die in het O.T. Staan goed zijn maar dat we ze niet hoeven te doen. Alles wat Jesus specifiek zegt moeten we zeker doen, maar alles wat Hij niet zegt is niet nodig. Heb ik dit goed begrepen dat u dit zo ziet?

    als dat zo is, wil ik u er op wijzen dat Jesus een jood was. De mensen die Hem omringden waren joden. De joden deden automatisch al wat er in het O.T. Staat. Ik geloof echter dat zij dingen hebben toegevoegd en dat Jesus en o.a. Paulus hier naar verwijzen. Want toevoegen is niet goed!

    Mat 23:2-3 staat er. Zeggende: De Schriftgeleerden en de Farizeen zijn gezeten op den stoel van Mozes; Daarom, al wat zij u zeggen, dat gij houden zult, houdt dat en doet het; maar doet niet naar hun werken; want zij zeggen het, en doen het niet.

    De stoel van Moses is de plek waar iedere Shabbat het O.T. werd gelezen in de synagoge. De gelovigen moesten dus doen wat er gezegd werd op die stoel, maar moesten niet doen wat de farizeeen deden!

  10. 17 minuten geleden zei Thinkfree:

    Nee, dat zijn allemaal koninklijke geboden die ik verdedig en jij aanvalt.

    De koninklijke wet blijft over, het aanhangsel daarvan is overbodig

    Gods koninklijke wet is licht en niet zwaar, hier een aantal teksten die spreken over de koninklijke geboden.

    Tevens bevestigend dat Gods geboden dezelvde als die van christus zijn.

    Johannes 14:21
    Die Mijn geboden heeft, en dezelve bewaart, die is het, die Mij liefheeft; en die Mij liefheeft, zal van Mijn Vader geliefd worden; en Ik zal hem liefhebben, en Ik zal Mijzelven aan hem openbaren.

    Johannes 14:31
    Maar opdat de wereld wete, dat Ik den Vader liefheb, en alzo doe, gelijkerwijs Mij de Vader geboden heeft. Staat op, laat ons van hier gaan.

    Johannes 15:10
    Indien gij Mijn geboden bewaart, zo zult gij in Mijn liefde blijven; gelijkerwijs Ik de geboden Mijns Vaders bewaard heb, en blijf in Zijn liefde.

     

    Deze laatste 3 teksten die u citeert zeggen mij juist heel de bijbel in acht te nemen. Het oude testament, het nieuwe testament. Ik probeer me aan beide te houden uit liefde voor mij redder! Ik heb het nooit als last beschouwd om dit te doen, maar juist als een grote vreugde! Met hart springt op van vreugde dat ik dit mag doen! Ik voel zoveel liefde en vrede hier bij!!

    misschien denkt u nu, ik heb hier te maken met een oude dame die er van houdt regeltjes te volgen, niks is minder waar! Ik ben 20 jaar en Jesus is mijn grote liefde! In Zijn voetsporen te gaan en Hem te volgen is mijn grootste streven! En dit in het grote besef dat iedere ademtocht, genade is!

  11. 10 minuten geleden zei sjako:

    Aangezien we niet meer onder de Wet leven, maar onder de onverdiende goedheid (genade) van de Christus. Als we nog steeds naar de Wet zouden leven zou Christus tevergeefs zijn gestorven. We kunnen geen eeuwig leven krijgen door werken, maar alleen door geloof. Dat wilt niet zeggen dat we wetteloos zijn. In beginsel zijn de oude wetten goed, maar ze zijn veel te strikt waardoor geen mens ze kan houden. Eigenlijk heeft God laten zien dat het voor ons onmogelijk is naar Zijn volmaakte wil te leven. Daarom staan we nu onder de wet van de Christus waardoor fouten ons vergeven worden dmv het zoenoffer wat Hij gebracht heeft. De Geest moedigt je aan het juiste te doen, het doet veel meer beroep op je hart. Bijv. er staat nergens dat je een bepaald aantal uur moet prediken. Toch wordt het van ons gevraagd en doen we dat omdat we uit liefde andere mensen willen helpen. We doen het niet om onszelf te redden, want we zijn al gered. 

    Dus het is niet meer nodig om alles tot in de puntjes te regelen via een wet. 

    Het staat er wel bij: Galaten 4:10-11

    Ik vier dan ook geen zondag.

    De Shabbat was maar een voorafbeelding van de grote rust die we nu zijn ingegaan. 

    Ik denk dat Gal 5:14, 22-24 de kern is van de galatenbrief en dat Paulus hier spreekt over mensen die denken dat ze gered worden door werken, wat niet zo is. 

    Kunt u weerleggen de antwoorden die ik gaf op de vorige teksten die u aangaf?

    8 minuten geleden zei sjako:

    Ik weet het. Daarom is mijn uitleg ook in overeenstemming met de rest van de Bijbel. Ik vind het zelfs een van de mooiste teksten in de Bijbel. 

    Wat doet u dan met psalm 119? Daar wordt de Wet/Thora geprezen net als in vele andere psalmen en het boek spreuken,...

    8 minuten geleden zei Thinkfree:

    Jakobus2 LET OP ?

     

    8 Indien gij dan de koninklijke wet volbrengt, naar de Schrift: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven, zo doet gij wel;

    9 Maar indien gij den persoon aanneemt, zo doet gij zonde, en wordt van de wet bestraft als overtreders.

    10 Want wie de gehele wet zal houden, en in een zal struikelen, die is schuldig geworden aan alle.

    11 Want Die gezegd heeft: Gij zult geen overspel doen, Die heeft ook gezegd: Gij zult niet doden. Indien gij nu geen overspel zult doen, maar zult doden, zo zijt gij een overtreder der wet geworden.

    12 Spreekt alzo, en doet alzo, als die door de wet der vrijheid zult geoordeeld worden.

    Dus u bedoeld dat u niet alle geboden kunt doen en daarom ze allemaal kunt overtreden opdat u gered bent door de wet? Als ik uw redenatie volg mag ik opeens gaan moorden, stelen, etc!

    ik lees in deze tekst dat we allemaal zondig zijn en de dood verdienen. Jesus is echter in onze plaats gestorven voor al die keren dat we struikelen, wat we allemaal doen. Niemand van ons kan de wet helemaal doen! De enige die geen enkel gebod heeft overtreden is Jesus! Hij leefde in perfectie!! Daarom dat we ze gered door genade. Dit betekent niet dat we zomaar alles overboord kunnen gooien!

    Zoals ik al zei! Al het beste ik wens u niks dat zegenen toe!

  12. 5 minuten geleden zei sjako:

    Die is er niet. Als Christenen staan we niet meer onder de Wet. Wel de wet van Christus, een wet op harten geschreven en niet meer op stenen platen (Mozaische wet), zoals de Bijbel dit mooi verwoord.

    2 Kor 3:3 Want het is duidelijk dat jullie een brief van Christus zijn, die wij als dienaren hebben geschreven, niet met inkt maar met de geest van een levende God, niet op stenen platen maar op harten.

    De Wet van de Christus staat verspreidt over het NT. Vaak gaat ze verder dan de Wet van Mozes, bijv als je naar een vrouw blijft kijken, heb je al overspel gepleegd terwijl de Wet van Mozes overspel verbiedt. De Wet van Christus gaat veel meer uit van beginselen en de Geest stuurt die ook aan. 

    Dus als we de wet in ons hart hebben, zouden we van nature moeten gaan doen.

    weer u dat Jer 31:31-... dit voorzegt?! Dit is een prachtige tekst!! Ik zou u echt aanreden deze te lezen!!!

    in de wet staat dat als een vrouw overspel pleegt, zij en de man gestenigd moeten worden als door 2 getuigen betrapt zijn. ik zie in dit stukje (Joh 8 ) niks geschreven over de man of 2 getuigen. Dus het was ook niet legaal om haar te stenigen. Er staat ook in vers 6 dat bepaalde Schriftgeleerden en  farizeeen dit deden op Jesus te verzoeken. Jesus heeft echter als Christus het recht haar te stenigen. Dit doet Hij echter niet: vers11

    Jesus is het levende Woord! Joh 1

    6 minuten geleden zei Thinkfree:

    Nee dat heb je niet, hier nog een bewijs uit matheus 22

    35 En een uit hen, zijnde een wetgeleerde, heeft gevraagd, Hem verzoekende, en zeggende:

    36 Meester! welk is het grote gebod in de wet?

    37 En Jezus zeide tot hem: Gij zult liefhebben den Heere, uw God, met geheel uw hart, en met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand.

    38 Dit is het eerste en het grote gebod.

    39 En het tweede aan dit gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven.

    40 Aan deze twee geboden hangt de ganse wet en de profeten.

    Dus als Jezus spreekt dat er geen enkele jota of titel vergaan zal uit de wet spreekt hij van het grote gebod oftewel het koninklijke.

    Dus een waar christen zal streven naar het houden van alle 10

    Waar staat er in deze tekst dat het over een koningklijk gebod gaat?

    zoals ik al zei, ik kan u niet overtuigen, dat hoeft ook niet. Zolang u maar luistert naar wat de Vader u zegt te doen in uw leven, en dat u niet alleen luisterd, maar ook gehoorzaam bent.

    ik wens u beste toe! Dat de Vader u mag zegenen en behoeden!

  13. 23 uur geleden zei sjako:

    Die staat er ook niet en zeker niet een die het veranderd in de zondag. De Shabbat veranderd in die zin voor Christenen dat ze nu een grotere rust binnengaan. Hebreeën 4:3. Romeinen 7:6 zegt dat Christenen ontslagen zijn van de Wet. Romeinen 10:4 stelt zelfs dat Christus het einde van de Wet is. Ga 4:10,11 zegt duidelijk dat we geen vaste tijden en jaren moeten onderhouden.

    Het is wel nuttig om een vrije dag te houden, maar wettelijk gezien is het niet meer nodig.

    Het staat er NIET letterlijk. Dit vind ik best wel lastig, God is in het O.T. zo duidelijk over wat er wel mag gebeuren en wat niet. Waarom is Hij dat niet in het N.T.?

    in heb 4:3 staat er inderdaad dat we in de rust komen, maar ik lees dan in de latere verzen juist dat er juist heel positief staat geschreven over de 7de dag, de Shabbat.

    als je Rom 7 leest, moet je ook vers 7 en 12 lezen. Daar staat er juist dat de wet goed is. En dat we de zonde niet kennen zonder de wet. Volgend de wet/Thora verdiend iedereen de doodstraf. Jesus is echter in onze plaats gestorven, dat betekent niet dat we niet meer de wet moeten doen, het betekent dat we niet meer moeten sterven.

    ik heb over dit onderwerp eens een vergelijking gehoord:

    er was eens iemand die 100km/uur reed op een plek waar je maar 30 mag rijden. Een politieagent hield hem tegen en zei tegen hem: je hebt 100 gereden waar je maar 30 mag rijden, ik moet je dus een grote boete geven. Ik zal echter uit genade deze boete voor jou betalen. De man die 100 reed was hier zo dankbaar voor dat hij vanaf nu zich overal aan de snelheid probeerde te houden en iedereen vertelt over deze bijzondere gebeurtenis. Dat deed hij opdat hij besefte hoeveel genade hij had gekregen.

    zo is het ook bij ons. We hebben gezondigd, we verdiend de doodstraf. Jesus is echter in onze plaats gestorven. Uit dankbaarheid proberen we niet meer te zondigen, soms falen we hier in, maar dan bekeren we ons meteen. Steeds terugdenkend aan het grote geschenk, de genade die we van Jesus hebben gekregen.

    in Rom 10:4 staat er voor het woordje einde in het Grieks; Thelos wat betekent doel. Er staat dus: wan het doel der wet is Christus, tot rechtvaardigheid een iegelijk, die gelooft.

    je kunt het checken in de blue letter bibble.

    U spreekt van een vers 4:10-11 kunt u me zeggen van welk bijbelboek u dit bedoeld?

    weet u dat de zondag pas is ingevoerd in 321 n.c. door Constantijn de grote?

    in Ex 20:11, in de 10 geboden staat er dat we moeten rusten op de Shabbat omdat God de hemel en aardemaakte in 6 dagen en ruste op de 7de dag. Is dit dan niet voor iedereen als er nergen in het N.T. LETTERLIJK staat dat dit veranderd is?

    9 minuten geleden zei Thinkfree:

    Volgens mij heb ik een volledig bijbels onderbouwing gegeven, 

    Klopt het is genade, alleen die genade heft de werken niet op. Maar plant deze in het hart.

    Al de werken der koninklijke wet, inclusief de sabbat. Want dat is een beaming van het dienen en eren, van de ware scheppende God.

    Oké, ik denk dat ik genoeg teksten heb gegeven om dit te weerleggen, dus het is beter dat ik hier niet verder over discussieer.

    ik wil u bedanken voor deze disscussie en u nog een gezegende dag wensen!

    Emoena Chai

  14. 23 uur geleden zei Thinkfree:

    Kol 3:17 

    17 En al wat gij doet met woorden of met werken, doet het alles in den Naam van den Heere Jezus, dankende God en den Vader door Hem.

    Schaduwen van het komen en lijden van christus, die gekomen is, en overwonnen heeft.

    Het jodenom is de kern vergeten lijkt het

    De tien geboden (gesproken en geschreven door God zelf)

     

    Oké, daar ben ik het niet mee eens.

    zou u me alleen nog een tekst in het nieuwe testament willen geven waar er staat dat we de 10 geboden wel moeten doen en de rest niet meer? Want wat u nu zegt, zegt u met uw eigen woorden.

    Ef 2:5-10 staat er dat we door genade gered zijn, niet door werken.

    in Jak 2:26: Want gelijk het lichaam zonder geest dood is, alzo is ook het geloof zonder de werken dood.

    ik heb hier ooit eens een vergelijking over gehoord:

    er was eens iemand die 100km/uur reed op een plek waar je maar 30 mag rijden. Een politieagent hield hem tegen en zei tegen hem: je hebt 100 gereden waar je maar 30 mag rijden, ik moet je dus een grote boete geven. Ik zal echter uit genade deze boete voor jou betalen. De man die 100 reed was hier zo dankbaar voor dat hij vanaf nu zich overal aan de snelheid probeerde te houden en iedereen vertelt over deze bijzondere gebeurtenis. Dat deed hij opdat hij besefte hoeveel genade hij had gekregen.

    zo is het ook bij ons. We hebben gezondigd, we verdiend de doodstraf. Jesus is echter in onze plaats gestorven. Uit dankbaarheid proberen we niet meer te zondigen, soms falen we hier in, maar dan bekeren we ons meteen. Steeds terugdenkend aan het grote geschenk, de genade die we van Jesus hebben gekregen.

    iedereen is onderweg. Iedereen gaat zijn/haar weg. Wat ik het belangrijkste vind is dat ik het Woord blijf bestuderen en onderzoeken, met steeds als leidraad Jesus. Als God me iets zegt gehoorzaam ik daar in. en ik  hoop dat iedereen blijft onderzoeken, en dat ze een levende relatie met God mogen hebben.

    mijn naam is Emoena Chai. Dat is Hebreeuws voor levend geloof. Ik hoop dat ik dit tot aan mijn dood toe mag hebben en ik wens dit iedereen toe!!

  15. 42 minuten geleden zei Thinkfree:

    Kolossensen 2

    Schaduw geboden

    16 Dat u dan niemand oordele in spijs of in drank, of in het stuk des feest dags, of der nieuwe maan, of der sabbatten;

    17 Welke zijn een schaduw der toekomende dingen, maar het lichaam is van Christus.

    Koninklijke geboden

    Jakobus 2

    8 Indien gij dan de koninklijke wet volbrengt, naar de Schrift: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven, zo doet gij wel;

     

     

    Er staat dus in Kol 3:17 dat spijs, drank, de feesten, nieuwe maan en Shabbat een schaduw zijn van de dingen die nog gaan komen.

    moeten we ze dan niet juist WEL doen? Want dan weten we wat er gaat komen!

    bv de voorjaarsfeesten: Pesach, de dag van de eersteling en shavuot/wekenfeest gaan over de eerste komst van Jesus.

    de narjaarsfeesten: de bazuinendag, grote verzoendag en loofhuttenfeest gaan over de tweede komst van Jesus.

    Deze zijn een schaduw van wat is geweest en wat komt. 

    Over Jak2:8

    daar gaat het over de Schrift doen. De Schrift wat zou dat geweest zijn in die tijd? Het N.T. was nog niet geschreven, dus het moest wel om het O.T. gaan.

  16. 15 uur geleden zei Aristarkos:

    Leviticus is niet voor de heidenen geschreven, maar voor de Israeliten. Kosher is een begrip wat we als heidenen niet « kennen », de Joden wel. In 1 Timotheus 4:1 — 5 zegt Paulus:

    « Doch de Geest zegt duidelijk, dat in de laatste tijden sommigen zullen afvallen van het geloof, zich begevende tot verleidende geesten, en leringen der duivelen, Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroeid; Verbiedende te huwelijken, gebiedende van spijzen te onthouden, die God geschapen heeft, tot nuttiging met dankzegging, voor de gelovigen, en die de waarheid hebben bekend. Want alle schepsel Gods is goed, en er is niets verwerpelijk, met dankzegging genomen zijnde; Want het wordt geheiligd door het Woord van God, en door het gebed ».

    Dit is van toepassing op zowel heidenen als Joden in de huidige bedeling waarin Israel nog steed Lo-Ammi is.

    Aristarkos

    Kosher in het Hebreeuws betekent "geschikt". Dus met andere woorden, wat is geschikt voor mijn lichaam en wat niet. Niet-kosher eten is niet gezond, dus niet geschikt voor ons lichaam.

    in vers 5 staat er dat het geheiligd is, (een ander woord voor geheiligd is apart gezet) door het Woord van God. Wat is het Woord van God? Het O.T. Dus het wordt apart gezet door het Woord van God, er staat niet dat we opeens alles mogen eten of doen!

    Noach wist zelf al wat rein en onrein was! Hij was geen Israëliet!!

    2 Tim 3:16-17 staat er

    Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is; Opdat de mens Gods volmaakt zij, tot alle goed werk volmaaktelijk toegerust.

    Met wie sluit Jesus dan zijn verbond?

    in Jer 31:31-34 staat er dat God dit met Israël en Judah zou doen.

    Ziet, de dagen komen, spreekt de HEERE, dat Ik met het huis van Israel en met het huis van Juda een nieuw verbond zal maken; Niet naar het verbond, dat Ik met hun vaderen gemaakt heb, ten dage als Ik hun hand aangreep, om hen uit Egypteland uit te voeren, welk Mijn verbond zij vernietigd hebben, hoewel Ik hen getrouwd had, spreekt de HEERE; Maar dit is het verbond, dat Ik na die dagen met het huis van Israel maken zal, spreekt de HEERE: Ik zal Mijn wet in hun binnenste geven, en zal die in hun hart schrijven; en Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn. En zij zullen niet meer, een iegelijk zijn naaste, en een iegelijk zijn broeder, leren, zeggen…

    Amos 3:7 

    Gewisselijk, de Heere HEERE zal geen ding doen, tenzij Hij Zijn verborgenheid aan Zijn knechten, de profeten, geopenbaard hebbe.

    Hoe ziet u dit dan?

     

    35 minuten geleden zei sjako:

    We vallen nu onder de Wet van de Christus. Dit overlapt de Mozaïsche wet, behalve de ceremoniële wetten (zoals de spijswetten) en de sabbat (die krijgt andere invulling). (Galaten 6:2)

    kunt u me een letterlijk tekst gegeven waar er staat dat de Shabbat is veranderd in de zondag?

  17. 16 uur geleden zei Thinkfree:

    Klopt

    Paulus zegt niets hij moest van God. Hij wilde zelfs niet.

    Geef eens een tekst waar Jezus zegt de thora te moeten doen

    Heb je het einde gelezen van deuterenomium 6 ?

    25 En het zal ons gerechtigheid zijn, als wij zullen waarnemen te doen al deze geboden, voor het aangezicht des HEEREN, onzes Gods, gelijk Hij ons geboden heeft

    Sprekende over de 10 geboden.

    Ik schrijf even gewoon de teksten, anders wordt dit wel een heel lang berichtje :)

    ik raad u aan om ze in uw Bijbel te lezen, het liefst nog in context ook...

    Jesus heeft niet al deze citaten gedaan. Ik geloof echter dat hij een heel veel teksten naar de wetten verwijst. Volgend mij vroeg u me naar letterlijke teksten waar het zwart op wit staat. Dus hierbij deze teksten:

    Mat 5:17-20

    hand 18:4

    hand 24:14-16

    Rom 2:12-13

    heb 10:26-29

    1 joh 3:22

    openb 12:17

    Kunt u me een tekst aangeven in het nieuwe testament dat we de wet niet moeten doen maar de 10 geboden wel? Want die vind ik niet. De 10 geboden zijn uiteindelijk ook aan Israël gegeven.

    in Deut 6 staat dat we de geboden moeten doen zodat het ons goedgaat. Ik denk niet dat de anders is geworden...

  18. 16 uur geleden zei WdG:

    Denk niet dat Ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen; Ik ben niet gekomen om die af te schaffen, maar te vervullen.

    Lezen wat er staat. De wet is door Jezus vervuld. Degenen die Jezus afwijzen als Verlosser, vallen gewoon nog onder de wet, en zullen dus ook zo geoordeeld worden. Ik ben echter een nieuwe schepping. Dat betekent dat ik me beroep op het perfecte en volbrachte werk van Jezus. HIJ heeft voor mij de wet vervuld, en is zo mijn Plaatsvervanger geworden.

    Je zegt dat je een nieuwe schepping bent, dus dat je de wet niet meer moet doen.

    betekent dat dan dat je opeens mag gaan moorden, stelen, overspel plegen,...

    Want onder de wet zijn toch ook de 10 geboden? Wie bepaald er wat er nog moet gedaan worden en wat niet?

    kun je me een tekst geven die zegt dat de wet is afgeschaft maar de 10 geboden niet?

    de 10 geboden werden eigenlijk toch ook aan de Israëlieten gegeven?

  19. 15 minuten geleden zei Thinkfree:

    Geef anders een voorbeeld van tegenspraak ?inclusief teksten graag.

     

     

     

    Ik denk niet dat ze elkaar tegenspreken. Jesus en Paulus.

    maar u zegt dat Paulus zegt dat we alles van vlees mogen eten (als ik u juist begrijp)

    Jesus heeft echter vele uitspraken dat Hij zegt dat we de Thorah nog moeten doen, omdat het voor ons goed is!

  20. 1 uur geleden zei Thinkfree:

    Ik hou Gods universele geboden (10 geboden)

    1: er zijn koninklijke geboden

    2: er zijn schaduw geboden.

    Koninklijke geboden zijn universeel en onze koning is voor deze geboden gestorven.

    Schaduw geboden, alle geboden die heenwezen naar Jezus en het kruis zijn volbracht.

                     Verstikkend

    Kortom, taak van israel houden van Gods geboden inclusief het aanhangels (schaduw geboden) welke ook wordt genoemd het verstikkende van de wet, wachtende op de verlosser. (Oud verbond) 

                      Verlossend

    Dat verstikkende heeft Jezus opgeheven met zijn offer waarbij alleen de universele wetten (alle 10 geboden) overblijven, in gedachten woorden en werken. (Nieuw verbond zelfde als het oude enkel dan de kern waar het om draait) verlossend.

    Jezus spreekt dan ook overduidelijk over de koninklijke geboden.

     

     

     

    Welke tekst bepaald dat we alleen de 10 geboden moeten doen in het n.t.?

    kun je me een tekst geven waar staat dat volgens Jesus de geboden verstikkend zijn? In Psalm 119 staat er constant dat de wet een grote vreugde is, ook in Jak 1:25. is God dan zoveel veranderd?

    en wat dan met de reinigingswetten wetten bv?

    als de mensen deze wetten in de middeleeuwen hadden gevolgd waren er veel minder mensen aan de pest gestorven? Als voor 1847 de dokters hun handen na het aanraken van doden hun handen wasten (in het o.t.) en dan pas naar andere patiënten zouden gaan, waren er veel minder doden in het ziekenhuis geweest, etc

    kon het God dan opeens niet meer boeien of de mensen gezond waren?

  21. 1 uur geleden zei WdG:

    De een gelooft wel dat hij alles eten mag, maar wie zwak is, eet plantaardig voedsel. Wie wel alles eet, moet hem niet minachten die niet alles eet. En wie niet alles eet, moet hem niet veroordelen die alles eet. God immers heeft hem aanvaard.

    Wat doen we dan met die tekst in Mat5:17?

    want anders spreekt Paulus Jesus tegen. Kan dat?

  22. Op 30-1-2019 om 11:56 zei Willempie:

    Moeten, moeten! Er staat in de brief dat je er goed aan doet je ervan te onthouden. Anno 2019 is dat door de moderne slachtmethoden en vleesverwerking niet eens meer mogelijk, tenzij je helemaal geen vlees meer eet of, inderdaad, kosher geslacht vlees. Er staat niet in de brief dat je je verlossing verliest als je je niet aan die richtlijnen houdt. We zijn verlost en gereinigd door het bloed van Jezus en niet door het houden van wetten. Iedere leer die daar van afwijkt leidt af van de volkomenheid van het kruisoffer van Jezus en is dus misleidend.

    Dat zegt Paulus m.i. niet. Je draait het om. Hij zegt dat als je je redding ophangt aan het houden van wetten je dan het offer van Jezus krachteloos maakt. Er is niets verkeerd mee om de spijswetten, voor zover mogelijk, te houden maar als je dat doet om daardoor gered te worden aanvaard je dus niet het offer van Jezus en begrijp je de boodschap van het evangelie niet. Indien je de spijswetten houdt omdat je meent dat God die richtlijnen aan de mens heeft gegeven omdat die goed voor de mens zijn en dus niet om de mens te pesten en het leven moeilijk te maken dan mag dat uiteraard. En als je denkt dat varkensvlees niet (potentieel) schadelijk is voor de gezondheid moet je eens met een slager gaan praten. 

    Amen dat we niet gered worden door het doen van de wet/thorah.

    in Mat 5:17 zegt Jesus echter dat de Thorah niet afgeschaft is, en dat Hij daar ook niet voor gekomen is.

    ik vind het best verwarrend dat u schrijft dat u gewoon rustig niet-kosher mag eten.

    want dan zou ik toch evengoed kunnen zeggen dat ik als ik daar zin in heb iets kan stelen of mag liegen. Want Jesus is toch voor mij gestorven... 

    Voor mij klinkt dit erg als pick en choose.

    Kun je me hier uitleg over geven hoe je hier over denkt?

    6 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

    Kosher eten is net zo lekker als halal eten.

    Maar wie steun je hier mee?

  23. Op 29-1-2019 om 09:27 zei Aristarkos:

    Later schreef Paulus in 1 Cor. 10:25, 26 « Eet al wat in het vleeshuis verkocht wordt, niets ondervragende, om des gewetens wil; Want de aarde is des Heeren, en de volheid derzelve. En indien u iemand van de ongelovigen noodt, en gij daar gaan wilt, eet al wat ulieden voorgesteld wordt, niets ondervragende, om des gewetens wil. Maar zo iemand tot ulieden zegt: Dat is afgodenoffer; eet het niet, om desgenen wil, die u dat te kennen gegeven heeft, en om des gewetens wil. Want de aarde is des Heeren, en de volheid derzelve ». Je moet niet vergeten dat Paulus dit tegen de Joden zei die tot zoonschap waren gekomen, de heidenen aten sowieso alles, die hadden geen wet van God die dit verbood.

    Dus ik denk dat wij alles mogen eten, niet dat we alles moeten eten, ik ben b.v. veganistisch, maar als ik ergens gast ben ik eet ik wel wat de pot schaft, gewoon goed fatsoen naar de gastvrouw (die is meestal de kok).

    Aristarkos

    Er staat in Lev 11:44 dat God wilt dat we kosher eten omdat we heilig zullen zijn. Nu in deze tijd heeft de wetenschap ontdekt dat het ook stukken gezonder is om kosher te eten.

    Blijkbaar gaf God zoveel om de mens dat Hij wou dat we gezond leefden.

    Is dit veranderd toen Jesus aan het kruid stierf? Boeide het Hem opeens niet meer of we gezond of ongezond waren?

    Ik denk dat dit nog steeds voor God uitmaakt! Hij draagt ons ook op in het nieuwe testament om een heilige tempel te zijn voor Hem. Kosher/gezond eten hoort hier ook jij denk.

    Hoe denken U hier over?

  24. Ik als vrouw voel me geroepen om tijdens samenkomsten en bijbelstudies een hoofdbedekking te dragen door deze tekst van Paulus.

    Er is een geestelijke wereld waar we ons deze tijd heel weinig van bewust zijn. We begrijpen er niet veel van, wat misschien ook de bedoeling is.

    Maar dit is geen goede reden om deze raad van Paulus aan de kant te schuiven...

  25. Op 7-11-2017 om 20:43 zei Thorgrem:

    Jezus spreekt over 2 geboden. En waarom de zondag mijn rustdag is? Van oudsher, al de eerste generatie christenen kwamen op zondag bij elkaar voor de maaltijd en 2000 jaar later doen we dat, in iets andere vorm, nog steeds. Op een zondag is Jezus opgestaan. 

     

    Maar als jij een andere dag dan de zondag als rustdag wilt ga gerust je gang. Ik kan me daar volstrekt niet druk over maken. 

    U haalt aan dat Jesus over 2 geboden spreekt.

    ik neem aan dat u daar mee bedoeld: Mat 22:37-39.

    37: En Jesus zeide tot hem: Gij zult liefhebben den Heere, uw God, met geheel uw hart, met geheel uw ziel, en met geheel uw verstand. 38 Dit is het eerste en grote gebod. En het tweede aan dit gelijk, is: Gij zult uw naaste liefhebben als uzelven.

    alleen vergeet je dan het vers dat daar achter staat.

    vers 40. Daar staat: aan deze 2 geboden hangt de ganse wet en de profeten.

    Onder wet valt ook de tien geboden.

    onder de 10 geboden valt de Shabbat...

    Mag ik nieuwschieric vragen hoe u naar vers 40 kijkt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid