Spring naar bijdragen

Yara~

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Yara~

  1. 6 minuten geleden zei sjako:

    Nou nee, zo zou ik het niet willen stellen. De mens heeft bewezen het niet zonder God te kunnen. Nu heeft God het recht om in te gaan grijpen en nooit meer toe te laten dat er nog een keer zo'n opstand komt van een engel. 

    Oh, dan had ik het nog niet goed begrepen. Maar hadden we dat al niet veel eerder bewezen? Voor de grote vloed was de mensheid toch ook al verloren geraakt zonder God?

  2. Als de duivel de reden is achter al het kwaad in de wereld, waarom verwoest God hem dan niet? 

    Ik zou hier graag meer over willen weten en verschillende meningen zien want ik vind het moeilijk te begrijpen.

    Ik probeer hiermee trouwens niemand te beschuldigen, zeker God niet, ik vraag het me gewoon af.

  3. 44 minuten geleden zei WdG:

    Goed, zoals je wenst.

    Bewijs 1, en daar zal wel de nodige discussie over ontstaan.

    DNA bewijst dat er een Schepper geweest is, een ontwerper. De genetische code kan onmogelijk het resultaat zijn van (chemische?) evolutie van pure chemie, het is het resultaat van een coderingsmechanisme in het ribosoom, die n.b. zelf gecodeerd is in het DNA! Het systeem moet compleet aanwezig geweest zijn. Binnen de wetenschap noemen we dit onherleidbare complexiteit. De DNA-code is NIET universeel, zoals sommige evolutionisten denken. Het is dus uitgesloten dat de ene soort naar een andere soort evolueert, omdat de nieuw ontstane code's onleesbaar zouden worden. Veel evolutionisten erkennen dit probleem. We kunnen hier lang en breed over discussieren, we kunnen het over junk-dna hebben. DNA is een bewijs voor een Ontwerper, niet voor evolutie.

    Bewijs 2

    De zondvloed wordt in de Bijbel beschreven. Op basis hiervan mogen we verwachten dat er water onder de aarde wordt aangetroffen, dat er fossielen over de hele wereld worden gevonden, fossielen van vissen of zeedieren op bergen, mogen we diepe canyons verwachten die door het water ontstaan zijn, en mogen we aardlagen verwachten die door de kracht van het water ontstaan zijn. Tevens mogen we grote hoeveelheden steenkool (ontstaan uit dode planten) verwachten, onstaan door de kracht van een grote hoeveelheid water. Al deze dingen treffen we aan. Het bewijst een gebeurtenis als de zondvloed, een indirect bewijs voor de waarheid van de Bijbel, dus de Schepping.

    Bewijs 3

    God is een Levende God, waarmee we een Relatie (kunnen) hebben. Het buitensluiten van God in de bewijsvoering is net zoiets als twee computers die met elkaar discussieren over hun oorsprong, zonder dat ze de mens als oorzaak mogen noemen. De Bijbel leert dat God de aarde, hemel en zee, en alles daarin geschapen heeft. Iedere soort is geschapen. Iedere soort brengt voort naar zijn soort. Andere soorten ontstaan niet uit andere soorten. Uit mensen ontstaan mensen, uit katten ontstaan katten, uit paardachtigen ontstaan paardachtigen. Nooit is aangetoond dat twee mensen een aap krijgen, of twee apen een mens. God heeft het leven geschapen, man en vrouw, om voort te brengen, en zo geschiedt het. Kijk om je heen. De schepping op zich bewijst de Schepper al. Zonder Schepper geen Schepping. De Bijbel en wetenschap gaan hand in hand. Niet-gelovigen zullen dit nooit erkennen, zelfs niet als ze vastlopen in hun menselijke denkpatroon. De natuurwetten zijn dermate nauwkeurig dat er van toeval geen sprake kan zijn. Er moet een Ontwerper zijn. De hele Schepping wijst op een Ontwerper, niet op een toevallig ontstaan uit niks.

    Bewijs 4

    De Bijbelse profetieen die stuk voor stuk uitkomen of al uitgekomen zijn, bewijzen de waarheid van de Bijbel, dus de Schepping.

    Hallo,

    inderdaad goede punten, maar zou je van bewijs 4 een voorbeeld kunnen geven?

  4. Hallo,

    ik zit met een probleempje.

    Ik ben een 15 jaar oud meisje, ik woon bij mijn ouders en die hebben mij altijd atheistisch opgevoed. Het probleem is echter dat ik het gevoel heb van binnen dat er meer is, dat ik meer ben dan een berg atomen. Dat ik besta voor een reden. Ook doordat ik op een protestantse school zit en door vrienden die ik daar heb gemaakt heb ik het volgende gerealiseerd: Ik geloof in God. Alleen weet ik niet wat ik hier nu mee moet. Ik durf het niet tegen mijn ouders te vertellen want diee hebben zich eerder al negatief uitgelaten over het geloof, dat ze het dom vinden. Ze zijn beiden wel gedoopt maar hebben zich van de kerk gescheiden. Mijn opa en oma gaan wel nog naar de kerk. Ik voel me een beetje hopeloos, omdat ik te jong ben om me zelf ergens bij aan te sluiten maar ik wil wel zo snel mogelijk beginnen met me verdiepen in God. 

    Ik zou graag meer te weten willen komen over het geloof en wat ik moet doen om een goed leven te leiden.

    Kunnen jullie me helpen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid