Spring naar bijdragen

Servant

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Servant

  1. De Bijbel is duidelijk:  "Pas op dat niemand u als buit meesleept door de filosofie en inhoudsloze verleiding, volgens de overlevering van de mensen, volgens de grondbeginselen van de wereld, maar niet volgens Christus." Kolossenzen 2:8.

    Een definitie: Filosofie of wijsbegeerte is het streven naar kennis en wijsheid. Het is het geheel van de (wetenschappelijke) zoektocht naar de aard van de dingen. De filosofie is een vorm van levensbeschouwing en tracht antwoord te geven op (levens)vragen als: "Wat is de zin van het leven?" (https://www.ensie.nl/redactie-ensie/filosofie)

    Filosofie probeert zelf de levensvragen te beantwoorden, buiten de openbaring die God heeft gegeven, of er aan toe te voegen. Filosofie berust op menselijke inzichten en is niet gebaseerd op het woord van God. Zijnsleer heeft niks met de Bijbel te maken. Het christelijk geloof is gebaseerd op de Bijbel, de levensvragen worden daarin beantwoord. Dus filosofie heeft niks met de christelijke religie te maken.

    "Heilig hen door Uw waarheid; Uw woord is waarheid." Johannes 17:17

    "Het beginsel van wijsheid is de vreze des HEEREN" Spreuken 9:10

    God bless.

  2. Mijn excuses, maar ik kan me niet herinneren dat ik een meer -- zoals ze dat noemen -- zweverige tekst heb gelezen. Dit slaat nergens op.                                      Graag zoem ik in op één zin -- al heb ik mijn vragen bij alles wat hierboven staat.

    Op 16-1-2019 om 17:05 zei TTC:

    Dat is meer kennis en verlichting van het kwaad, tot meer kennis van het goede en wenselijke. 

    Als we terug naar het begin van onze aarde gaan, naar adam en eva, horen we de slang zeggen: "God weet dat, op de dag dat u daarvan eet, uw ogen geopend zullen worden en dat u als God zult zijn, goed en kwaad kennend." gen 3:5. Volgens jullie stelling heeft dit geleid tot meer kennis van het goed en wenselijke. Echter, Adam en Eva zijn uit het paradijs gezet, direct contact met God is verbroken -- dit houdt in dat de kennis van het goede en wenselijke zoals jullie het noemen, verbroken werd. De zonde (het kwade) heeft een scheiding gemaakt tussen de mens en God. Dit heeft geleid tot alle ellende van de +- afgelopen 6000 jaar.

    Johannes de geliefde disciple schrijft: "En dit is de boodschap die wij van Hem gehoord hebben en aan u verkondigen,  dat God licht is en dat in Hem in het geheel geen duisternis is." 1Joh1:5  en markus 10:18 "Waarom noemt u Mij goed? Niemand is goed behalve Eén, namelijk God.".

    Hebben wij meer kennis nodig van het kwade om het goede te leren begrijpen? - een logische vervolg redenering zou zijn dat het aan te raden is om te experimenteren met verschillende zonden om zo meer kennis van het goede te krijgen. Zonde brengt dood en ellende, onze focus dient op het Licht gericht te zijn op Jezus.

    Weet eigenlijk niet eens waarom ik hierop reageer. Trek nu zelfs in twijfel of dat ze hierboven niet gewoon de boel hier in de zeik nemen. Nogmaals, ik ben zelden zo een belachelijke redenering tegen gekomen.

     

     

     

  3. Beste WdG,

    Het boek Openbaring is geschreven door Johannes. Hij kreeg visioenen van God over de strijd op tussen goed en kwaad, totdat Jezus terug zal komen en het hemelse Jeruzalem zal neerdalen op de aarde en er voorgoed een einde is gemaakt aan de zonde. Openbaring is grotendeels symbolisch opgeschreven, en de betekenis van de symbolen kan veelal afgeleid worden uit de rest van de Bijbel, en voor een gedeelte dient er gekeken te worden naar wereldgebeurtenissen. Met name het boek Daniel heeft veel overeenkomsten met Openbaring. In Daniel 7 worden bijvoorbeeld beesten (symbolen) gebruikt om de komende wereldrijken aan te duiden, deze zelfde beesten worden weer genoemd als onderdeel van het beest dat uit de zee opkomt in Openbaring 13.

    Openbaring 12 zit vol symbolen, zoals de Vrouw, het kind, de Draak. In openbaring 12:9 wordt de uitleg van de draak gegeven “de grote draak werd neergeworpen, namelijk de oude slang, die duivel en satan genoemd wordt, die de hele wereld misleidt.”

    De vrouw staat voor het volk van God, als voorbeeld 1 Korinthe 11:2 en Efeziërs 5:23-27 waarin Paulus de gemeente vergelijkt met een vrouw die de echtgenote van Christus is, “Want ik beijver mij voor u met een ijver van God. Ik heb u immers ten huwelijk gegeven aan één Man om u als een reine maagd aan Christus voor te stellen.”, “want de man is hoofd van de vrouw,  zoals ook Christus Hoofd van de gemeente is; en Hij is de Behouder van het lichaam. Daarom, zoals de gemeente aan Christus onderdanig is, zo behoren ook de vrouwen in alles hun eigen mannen onderdanig te zijn. Mannen, heb uw eigen vrouw lief, zoals ook Christus de gemeente liefgehad heeft  en Zich voor haar heeft overgegeven, opdat Hij haar zou heiligen, door haar te  reinigen met het waterbad door het Woord, opdat Hij haar in heerlijkheid voor Zich zou plaatsen, een gemeente zonder smet of rimpel of iets dergelijks, maar dat zij heilig en smetteloos zou zijn.”

    Om achter de betekenis van het boek Openbaring te komen is een grondige Bijbelkennis verijst. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook verschillende documentaires die de kern van Openbaring, de strijd tussen goed (Vrouw) en kwaad (Draak), Hoofstuk 12, heel aardig weten te presenteren. Graag verwijs ik u door naar de documentaire Openbaring, de bruid, het beest en Babylon link: https://vimeo.com/94653311

    Ik hoop dat u de tijd neemt om de documentaire te bekijken en uw mening erover te delen.

    God bless

    modbreak Trajecto: WdG kan tot 9 okt. niet meeforummen. Hij kan het bericht wel lezen maar niet reageren. Voor een eventuele reactie van hem is dus geduld nodig.

  4. 9 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Het werpt wel licht op de zaak. Kennelijk zijn er mensen die leven in duisternis zonder ooit met het Licht in aanraking te zijn geweest, maar er wel tegenaan lopen te schoppen. De mens echter waarbij een duivelse geest is weggejaagd, kan zich inderdaad niet beroepen op onwetendheid. Echter van geloof is hier ook geen sprake. Kan een dergelijk mens alsnog tot geloof komen, ondanks dat deze nu door 8 vreselijke duivels wordt bezet? Of heeft deze mens zich zodanig verzet tegen de Heilige Geest dat men kan spreken van een onvergeeflijke zonde?

    Beste Kaasjeskruid,

    Ik denk wel dat een dergelijk mens alsnog tot bekering/geloof kan komen, echter het zal wel moeilijker zijn dan voorheen. De mens verhard als het ware zijn hart tegen over God, en God kan door deze bewuste keuze moeilijker doordringen in zijn of haar leven.

    God is in staat om alle duivelen uit te werpen, in het geval van Maria Magdalena maar zeven: ".. en sommige vrouwen die van boze geesten en ziekten genezen waren, namelijk Maria, die Magdalena genoemd werd,  van wie zeven demonen uitgegaan waren" Lukas 8:2 en zelfs een legioen bij de bezetene bij Gadara" En Hij  (Jezus) vroeg hem: Wat is uw naam? En hij antwoordde: Mijn naam is Legio, want wij zijn met velen"... "En zij kwamen bij Jezus en zagen de bezetene zitten, gekleed en goed bij zijn verstand, namelijk hem die het legioen gehad had, en zij werden bevreesd."

    De bijbel tekst welke spreekt over de vergeeflijke zonde hieronder:

    En zij kwamen thuis; en er kwam opnieuw een menigte bijeen, zodat zij zelfs  geen brood konden eten. En toen Zijn verwanten dat hoorden, gingen zij eropuit om Hem tegen te houden, want zij zeiden: Hij is buiten Zichzelf. En de schriftgeleerden die uit Jeruzalem gekomen waren, zeiden:  Hij heeft Beëlzebul, en: Door de aanvoerder van de demonen drijft Hij de demonen uit. En Hij riep hen bij Zich  en zei tegen hen in gelijkenissen: Hoe kan de satan de satan uitdrijven? En als een koninkrijk tegen zichzelf verdeeld is, kan dat koninkrijk niet standhouden. En als een huis tegen zichzelf verdeeld is, kan dat huis niet standhouden.En als de satan tegen zichzelf opstaat en verdeeld is, kan hij niet standhouden, maar is dat zijn einde.  Niemand kan het huis van een sterke binnengaan en zijn huisraad roven,  als hij niet eerst de sterke bindt; en dan kan hij zijn huis leegroven. Voorwaar, Ik zeg u  dat alle zonden de mensenkinderen vergeven zullen worden, en de lasteringen die zij ook maar uitgesproken zullen hebben; maar wie gelasterd zal hebben tegen de Heilige Geest, die heeft geen vergeving in eeuwigheid, maar is schuldig en verdient het eeuwige oordeel. Want zij zeiden: Hij heeft een onreine geest." Marcus 3:20-30

    In dit geval geeft Jezus een heel scherp antwoord aan de schriftgeleerden. Zij beschuldigen Jezus ervan om duivels uit te werpen door middel van de duivel zelf -- Jezus zou zelf bezeten zijn door Beëlzubul. Jezus zegt dan dat dit totale onzin is, de schiftgeleerden zouden duidelijk kunnen zien dat dit het werk van God/de Heilige Geest is. In de laatste zin (dik gedrukt) staat de beschuldiging die onvergeeflijk is: "Want zij zeiden: Hij heeft een onreine geest" -- de onvergeeflijke zonde is denk ik dus de duidelijke werken van God toewijzen aan de duivel. Bovendien hadden de schriftgeleerden een vooraanstaande positie in de Judese maatschappij, ze hadden veel invloed op het volk, en beroemden zichzelf publiekelijk op hun eigen kennis, ik denk dat dit hierbij ook een rol speelt.

    In het geval van iemand die de heilige geest weerstaat en er voor kiest om God niet toe te laten in zijn of haar leven is dus geen sprake van een onvergeeflijke zonde. 

    God bless

  5. 1 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Hoe zou je de toestand van deze mens omschrijven voordat deze willens en wetens tegenover God staat?

    Beste Kaasjeskruid, 

    Ik denk aan de toestand van onwetendheid. Hieronder staan twee bijbel teksten, welke aangeven dat mensen in een toestand van onwetendheid kunnen zijn.  

    Paulus .. " mij, die vroeger een godslasteraar was, een vervolger en een verdrukker. Maar mij is barmhartigheid bewezen,  omdat ik het in onwetendheid gedaan heb, in ongeloof." 1 timotheus 1:13

    Handelingen 17:30 "God dan verkondigt, met voorbijzien van de tijden van de onwetendheid, nu overal aan alle mensen dat zij zich moeten bekeren,"                        Voorbijzien = negeren, overslaan, vergeten. 

    En ik kwam nog twee andere teksten tegen welke goed aansluiten bij Mattheus 12:43-45: 

    "Want als zij de besmettingen van de wereld ontvlucht zijn door de kennis van de Heere en Zaligmaker Jezus Christus, maar daarin opnieuw verwikkeld raken en daardoor overwonnen worden, dan is voor hen het laatste erger geworden dan het eerste. Het zou immers beter voor hen geweest zijn dat zij de weg van de gerechtigheid niet gekend hadden, dan dat zij, nadat zij die hebben leren kennen, zich weer afkeren van het heilige gebod dat hun overgeleverd was." 2 Petrus 2:20-21

     "Want als wij willens en wetens zondigen, nadat wij de kennis van de waarheid ontvangen hebben, blijft er geen slachtoffer voor de zonden meer over, maar slechts een verschrikkelijke verwachting van oordeel en verzengend vuur, dat de tegenstanders zal verslinden." Hebreeën 10:26

    Is dit een antwoord op je vraag? Ik hoop dat je er wat aan hebt. 

    God bless.

     

     

  6. Op 30-5-2018 om 13:08 zei Henricus:

    Beste leden,

    Afgelopen periode stuitte ik op iets dat gaat over Matteüs 12:43-45. 

    Ik haal hem er even bij:

    Als een duivelse geest  uit een mens is weggejaagd, dwaalt die geest door droge, levenloze plaatsen rond om rust te vinden. Maar hij vindt geen rust. 44 Dan zegt hij: 'Ik ga terug naar het huis waaruit ik ben weggejaagd.' Als hij daar komt, ziet hij dat het leeg staat. Het is schoongeveegd en netjes opgeruimd. 45 Dan gaat hij zeven andere geesten zoeken die nog slechter zijn dan hijzelf. Samen gaan ze naar binnen en blijven er wonen. Dan wordt het met die persoon nog erger dan eerst. Zo zal het ook gaan met jullie. Want jullie zijn ongelovig en ongehoorzaam."

    Mijn vraag is het volgende: wat is de betekenis van dit? Dit is n.a.v. het volgende: ik heb in 2014 een psychose gehad, dit omdat ik naar alle waarschijnlijk God vroeg de Heilige Geest uit mij weg te halen (dit omdat ik aan het fantaseren was, niet seksueel) over een meisje waar ik vroeger verliefd op was en zag dat dat de kamer aan het verstoffen. Ik ervaarde dat het de druk wel wegnam, maar truth be told: ik ben geen poetsmus meer, dus je gaat je afvragen: waarom deed ik dat en wat betekent bovenstaande?

    Groet,

    Arthur

    Beste Arthur, 

    Wat vervelend om te horen, hopelijk gaat het alweer wat beter met je. Ik zal een poging wagen om de tekst uit te leggen. 

    Mattheüs 12:43-45 kan zowel op het volk Israël betrekking hebben van die tijd als op mensen van toen en nu. Ik zal me hierbij richten op de mens. De mens op zich staat 'eigenlijk' altijd onder de macht van of het kwade of het goede, Jezus heeft in het zelfde hoofdstuk immers gezegd: "Wie niet met Mij is, is tegen Mij" (Mt.12, 30). Enkel, God (en dus Jezus) heeft de macht om duivels uit te drijven. God heeft in dit geval de duivels verjaagt in deze persoon, het huis staat leeg. Deze persoon staat nu niet langer onder de invloed van het kwaad en kan God accepteren in zijn leven en de oude gewoonten achter zich laten, zodat de heilige Geest zijn intrek kan nemen. Echter, als de persoon de heilige geest weerstaat, en hem geen plek geeft blijft er een leegte over in deze persoon. 

    De duivel zal zien dat zijn oude slachtoffer zich niet heeft overgegeven aan God. En zal zijn plek weer opeisen. En omdat deze persoon de waarheid heeft weerstaan zal zijn toestand nog slechter zijn dan ervoor. De persoon staat nu willens en wetens tegen over God, de duivel zal hier gretig gebruik van maken.

    Echter, zolang een mens leeft is er hoop op bekering. Alle mensen hebben gezondigd, en we hebben allemaal onze verlosser nodig. Mijn advies is leg je leven in de handen van God, doe dit in gebed, belijd je zonden en vraag God om geloof, kracht en wijsheid. Dat Jezus is gestorven voor jou zonden en jou mag reinigen van elke zonde die je hebt begaan en plaats mag nemen in jou leven. 

    "Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve, en ons reinige van alle ongerechtigheid." 1 Johannes 1:9            "Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping: het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden." 2 Korinthe 5:17

    @antoonJezus is volgens de Bijbel wel degelijk God, om maar een zeer bekende tekst te noemen: Johannes 1:1-3 "In  het begin was het Woord en het Woord was  bij God en het Woord was God. Dit was in het begin bij God. Alle dingen zijn door het Woord gemaakt, en zonder dit Woord is geen ding gemaakt dat gemaakt is."

    @zendelingVolgens de Bijbel bestaat de duivel weldegelijk. De duivel wordt de vader van de leugen genoemd. De grootste leugen van de duivel in de tegenwoordige tijd is dat hij mensen laat geloven dat hij niet bestaat. Lees onder andere Jesaja 14:12-20 en ’Zijt nuchter en waakt; want uw tegenpartij, de duivel, gaat om als een briesende leeuw, zoekende, wie hij zou mogen verslinden’. . 1 Petrus 5 : 8

    God bless.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid