Spring naar bijdragen

christen 2017

Members
  • Aantal bijdragen

    40
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door christen 2017

  1. 3 uur geleden zei Thorgrem:

    Je kan gerust de FAQ nalezen; https://credible.nl/faq/

    En ja, atheïsten, mits ze respectvol zijn jegens het christendom zijn hier ook welkom. Om vragen te stellen over het geloof bijvoorbeeld, om mee te lezen of mee te denken. Dit forum is geen afgesloten sekte.

    Ik laat die beslissing aan God over, waarbij ik geloof dat God voor elk individu een keuze zal maken en hoop dat daarbij barmhartigheid en vergevingsgezindheid meespeelt.

    Voor de mensheid.

    Ik ben voor Christus en hecht waarde aan de bijbel. Let wel, de bijbel in zijn context en de traditie waarin die ontstaan is, de bijbel verkrachten door lukraak citaten los te rukken en te gebruiken als slagwapen acht ik godslasterlijk.

    Ik ben tegen extremisme, sterker ik verafschuw extremisme ongeacht uit welke hoek het komt.

    Een ander gedeelte van Jezus, De Extremist

    Mattheus 13

    27 En de dienstknechten van den heer des huizes gingen en zeiden tot hem: Heere! hebt gij niet goed zaad in uw akker gezaaid? Van waar heeft hij dan dit onkruid?

    28 En hij zeide tot hen: Een vijandig mens heeft dat gedaan. En de dienstknechten zeiden tot hem: Wilt gij dan, dat wij heengaan en datzelve vergaderen?

    29 Maar hij zeide: Neen, opdat gij, het onkruid vergaderende, ook mogelijk met hetzelve de tarwe niet uittrekt.

    30 Laat ze beiden te zamen opwassen tot den oogst, en in den tijd des oogstes zal ik tot de maaiers zeggen: Vergadert eerst dat onkruid, en bindt het in busselen, om hetzelve te verbranden; maar brengt de tarwe samen in mijn schuur 

    15 Want het hart dezes volks is dik geworden, en zij hebben met de oren zwaarlijk gehoord, en hun ogen hebben zij toegedaan; opdat zij niet te eniger tijd met de ogen zouden zien, en met de oren horen, en met het hart verstaan, en zich bekeren, en Ik hen geneze.

    Mattheüs 15:14

    Laat hen varen; zij zijn blinde leidslieden der blinden. Indien nu de blinde den blinde leidt, zo zullen zij beiden in den gracht vallen.

    ik verlaat dit forum zoals Jezus de christen(discipel) opdraagt.

  2. 2 uur geleden zei Thorgrem:

    Het is de toon die de muziek maakt. Waarbij ik niet zeg dat de toon van de ander wel goed was. Ik ga niet overal op reageren.

    Ik zie overigens volstrekt niet wat het nut is om aan een atheïst te vertellen dat hij naar de hel zou gaan (als dat überhaupt al zo is). Hij/zij gelooft namelijk niet in God en hemel/hel, en dus ook niet in een leven na de dood. Dit soort discussietechnieken kan je dus gerust achterwege laten.

     

    En standaard knip en plakwerk uit de bijbel maakt ook op mij als gelovige geen enkele indruk.

    Je noemt dit een oecemenisch forum, waarom dan atheisten toelaten? Je gelooft niet in een hel, waar hardnekkigen ongelovigen zullen terechtkomen?

    Waarom is Christus dan gestorven? Om alles bij het oude te laten? Of was het niet Hij, Die  de mens tot bekering en geloof in Hem opriep?

    Neutralistme is niet in de bijbel, je bent voor of tegen Christus en de Schrift.

  3. 2 uur geleden zei Thorgrem:

    Een goed gekozen woord dus. Met name gekozen op basis van deze zin van jou:

    "Jouw verstand zal met jou eindigen in het graf en het oordeel, want jij hebt Hem niet gewild, en de Vrede, Die alle verstand te boven gaat. Dan kies je zelf voor de hel!"

     

    Dit is geen normale manier van discussiëren, van gedachten wisselen of het met elkaar oneens zijn. Dat kan je dus gerust achterwege laten de volgende keer dan houden we het wat prettiger.

     Is dit niet hetzelfde, als degene, die niet gelooft, is reeds veroordeeld, wat een ander forumlid gebruikte?

    2 uur geleden zei Thorgrem:

    Een goed gekozen woord dus. Met name gekozen op basis van deze zin van jou:

    "Jouw verstand zal met jou eindigen in het graf en het oordeel, want jij hebt Hem niet gewild, en de Vrede, Die alle verstand te boven gaat. Dan kies je zelf voor de hel!"

     

    Dit is geen normale manier van discussiëren, van gedachten wisselen of het met elkaar oneens zijn. Dat kan je dus gerust achterwege laten de volgende keer dan houden we het wat prettiger.

    En wat denk je van deze? 

    Mattheus 16

    41 De Zoon des mensen zal Zijn engelen uitzenden, en zij zullen uit Zijn Koninkrijk vergaderen al de ergernissen, en degenen, die de ongerechtigheid doen;

    42 En zullen dezelve in den vurigen oven werpen; daar zal wening zijn en knersing der tanden.

    43 Dan zullen de rechtvaardigen blinken, gelijk de zon, in het Koninkrijk huns Vaders. Die oren heeft om te horen, die hore.

  4. 2 uur geleden zei Thorgrem:

    Iets minder hysterisch mag ook wel. Als je moeite hebt met discussie of andere meningen dan kan je beter een blog beginnen en de reactiemogelijkheid uitschakelen.

    Beledigend Thorgrem, ik heb even opgezocht wat voor betekenis "hysterisch" heeft.

    hysterisch

    als trefwoord met bijbehorende synoniemen: niet gevonden.

    als synoniem van een ander trefwoord:

    uitzinnig (bn) :

    buiten zinnen, dol, dwaas, extatisch, furieus, geestdriftig, gek, hysterisch, onbeheerst, onbesuisd, razend, uitgelaten, waanzinnig, wild, woest, zinneloos

    Ik kan mij alleen vinden in "geestdriftig", de rest is ter be-oordeling  aan jezelf.

  5. 3 uur geleden zei Mullog:

    Sinds ik het gelezen heb probeer ik handelingen 9 en 22 te begrijpen (hieronder de statenvertaling).

    De ene keer is men verbaasd, de andere keer bevreesd. De ene keer horen ze niets en zien ze van alles, de andere keer is het net andersom. En dat allemaal bij dezefde gebeurtenis. Is dat de inspiratie van God? Paulus dementerend? Verschillende schrijvers die niet van elkaars schrijfsels op de hoogte waren? Wie het weet mag het zeggen.

    En als dit nu het enige geval was...

    Wat mij betreft is mijn verstand hier mijn eindstation en ik zie niet hoe deze eenvoud boven mijn verstand kan gaan.

    Kijk liever naar het wonder van de bekering van Saulus, van een vervolger tot een volgeling van Christus.

    Ik weet van Zijn ingrijpen in mijn leven, want Hij redde mij letterlijk en geestelijk van de dood, omdat ik volgens de medische staf in het ziekenhuis zou sterven in 1973, na een dubbele leverbloeding......en een hersenvochtlekkage. Tot op heden ben ik levend en getuig van Zijn wonderen en Genade in mijn leven.

    Jouw verstand zal met jou eindigen in het graf en het oordeel, want jij hebt Hem niet gewild, en de Vrede, Die alle verstand te boven gaat. Dan kies je zelf voor de hel!

  6. 2 uur geleden zei Mullog:

    Ik ben het daar niet mee eens. Mijn reactie was:

    En dan krijg ik als antwoord van @christen 2017

    En behalve dat de eerste zin volstrekte onzin is weet ik niet wat ik met de rest van zijn reactie aan zou moeten. Er wordt niks geen gesprek gestart. Het is als de openingspost. Er wordt een boodschap gezonden. Als je er goed over nadenkt een tamelijk zinloze verspilling van energie. mensen tot Jezus willen brengen op een christelijk forum, je kunt dat beter op een niet christelijk forum gaan doen 8-).    

    Naar mijn mening is er dus geen vraag alleen een de hoop op een reactie om weer eindeloze copy/pastes van bijbel- en andere teksten te kunnen doen. 

    Het eerste christelijk forum was: Jezus in gesprek met de Farizeeen en Schriftgeleerden  en Sadduceeen en Joden Zij claimden ook te "geloven" , maar over velen van hen spreekt(sprak) Jezus een Wee uit m.a.w., allen die zich verzetten tegen het ge-openbaarde Woord van God en het voor onzin verklaren, kunnen nooit in Christus geloven want Hij was het Die deze bijbelgedeelten aanhaalde in b.v Kapaernaum en elders. er staat geschreven.... Het Woord verwerpen is Hem verwerpen, want Hij is Het Woord!

    Wanneer ons verstand het eindstation is, dan is veel van het geschreven en door de Heilige Geest geinspireerd Woord van God " onzin" omdat wij het met ons beperkt verstand niet kunnen of willen verstaan. zie Johannes 1 vers 1 en verder.. Tenzij iemand opnieuw geboren is(wordt) en dat is genade en geloof, dat goldt voor de geleerde Nicodemus en nog steeds voor alle verstandigen en wijzen, want voor hen is het Woord en het Evangelie verborgen, Het wordt aan kinderen (indien je niet verandert en wordt als een eenvoudig kind) ge-openbaard en voor wijzen en verstandigen blijft het verborgen, ook al menen zij "veel" te weten, eigenlijk kennen zij "niets"! 

  7. Op 9-7-2017 om 13:28 zei vredestichter:

    wat ik bedoel is dit, rom 8 v 19  Ook de schepping verlangt vurig naar de openbaring van Gods kinderen. 20 Want zij is onderworpen aan een zinloos bestaan, niet omdat zij het zelf wil, maar door de wil van Hem die haar daaraan onderworpen heeft. Maar zij is niet zonder hoop, 21 want ook de schepping zal verlost worden uit de slavernij der vergankelijkheid en delen in de glorierijke vrijheid van de kinderen Gods. 

    je moet blijven beseffen, dat in het hart van iedereen (ganse schepping ook iedereen op dit forum dus )  een verlangen is naar vrijheid, vergeving, liefde, en een verlangen naar discussie over het kennen , ontkennen van God, bevestigd dit toch alleen maar... dat ze op zoek zijn naar God !!

    De schepping is alles wat geschapen is,  de dieren, de natuur en de sterren, planeten etc ,die nu vervuild, vertrapt en misbruikt is enz, zucht onder dit misbruik en verlangt naar de vernieuwing., dus niet de schepsels(mensen), zij willen vooral doorgaan met hun misbruik in hun ongeloof, en de zonde uitleven in ongeloof, discussie enz zie Marcus 7 vers 21 t/m 23 en 2 Tim 3 vers 1 t/m 5

  8.  

    3 uur geleden zei Hitchens:

    Misschien ben je in de hulpverlening gegaan om iets meer over jezelf te begrijpen, je zou niet de eerste zijn. In elk geval is je zelfkennis nog niet op een dusdanig niveau dat je zonder blokkades een vraag kunt beantwoorden die gevoelig ligt.

    Jij hebt me dezelfde vraag gesteld, ik heb hem simpelweg beantwoord omdat het mij geen enkele moeite kost. Cognitieve dissonantie is een term uit de psychologie en betekent dat je onaangename gevoelens krijgt bij confrontatie met feiten die tegen jouw eigen denkbeelden ingaan (lees: tegen jouw religieuze overtuiging).

    Je hebt alleen niet door dat deze term vooral op jezelf van toepassing is. 

    Korte toelichting.

    Ik geef aan geen moeite te hebben te accepteren als ik (feitelijk) zou blijken een creatie te zijn en dat ik mbt God en neutrale en afwachtende houding zal aannemen. 

    Jij daarentegen draait om de hete brei heen, ontwijkt, plaatst Bijbel quotes, noemt de vraag offtopic en idioot. Je noemt leven als een mensaap zelfs: 'onder je potentie leven.'

    Maar een eerlijk antwoord geven? Ho maar.

    Dus op wie is die cognitieve dissonantie nu van toepassing Vredestichter? Op degene die de vraag eerlijk beantwoordt of op degene die blokkeert?

    Ik heb nog nooit een aap zo zien "bekvechten" en het Koninkrijk van God is niet gelegen in woorden, maar in Kracht door de Heilige Geest, en kennis maakt opgeblazen, maar Liefde sticht, maar als je Die Liefde veracht of minacht of ondergeschikt maakt aan je persoonlijk denken, dan doet God het volgende........

    2 Thessalonicensen 2:

    11 En daarom zal God hun zenden een kracht der dwaling, dat zij de leugen zouden geloven;
    12 Opdat zij allen veroordeeld worden, die de waarheid niet geloofd hebben, maar een welbehagen hebben gehad in de ongerechtigheid (het doen wat God , Christus en de Geest bedroeft, wederstaat of uitblust...)

     

  9. De bijbel is duidelijk in Genesis 1: God schiep hemel en aarde, de duivel wil alles verdraaien, zodat de mens bezig is God weg te redeneren, De volgende tekst is toch duidelijk genoeg voor de christen

    2 Korinthiërs 4:18

    Dewijl wij(als gelovigen) niet aanmerken de dingen, die men ziet, maar de dingen, die men niet ziet; want de dingen, die men ziet, zijn tijdelijk, maar de dingen, die men niet ziet, zijn eeuwig.

     

    Iedereen weet of moet weten, dat de schepping een feit is, ook al ontkennen velen dit door de influisteringen van de duivel

    Roemeinen 1

    20 Want Zijn onzienlijke dingen worden, van de schepping der wereld aan, uit de schepselen verstaan en doorzien, beide Zijn eeuwige kracht en Goddelijkheid, opdat zij niet te verontschuldigen zouden zijn.

    21 Omdat zij, God kennende, Hem als God niet hebben verheerlijkt of gedankt; maar zijn verijdeld geworden in hun overleggingen en hun onverstandig hart is verduisterd geworden;

     

  10. 2 uur geleden zei Thorgrem:

    Graag een begeleidend schrijven erbij. Dit droppen van teksten zonder enige uitleg van wat je er mee wil zeggen begint vrij irritant te worden.

    De teksten spreken voor zich, maar ik ga geen paarlen voor de zwijnen meer werpen en schud het forumstof van mijn voeten

  11. 3 uur geleden zei Mullog:

    Het lijkt mij tamelijk onzinnig om op millenia oude cultuuruitingen van mensen die nog geen fractienwisten van wat we nu weten je leven in te richten gebaseerd op een straf van iets wat toen verzonnen is en zich verder nooit heeft laten zien.

    Historisch gezien is het een feit, dat Sodom en Gomorra zijn verwoest door vuur, vanwege de totale uitleving van de zonde. Hetzelfde geldt voor de watervloed van Noach,  ook wel zond(e)vloed genoemd. Jezus Christus is historisch op aarde geweest en is gestorven aan het Kruis en is opgewekt uit de dood en is door honderde mensen gezien....Johannes heeft gevangen gezeten op Patmos en heeft Openbarigen van God ontvangen en Die neer laten schrijven.

    Het Woord van God is tot stand gekomen door God Zelf, Die Zijn profeten opdracht gaf neer te schrijven wat er gebeurde in die tijd en voor de toekomst.

    De Geest van God beschermt dit Woord tot op vandaag, al probeert Satan door de vele nieuwe vertalingen het Woord van God te verdraaien en te doen verdwijnen ....

    3 uur geleden zei MysticNetherlands:

    Ik geloof niet zo in een eeuwige hel, en als iemand met zelfmoord worstelende en als iemand flink op de hoogte van de hel op aarde, en als iemand die ziet dat christenen net zoveel lijden als boeddhisten als atheïsten etc vraag ik me af hoe ik die Toorn zou moeten zien? Ik bid wel voor vergiffenis, naar voor mij is Zijn of Haar toorn meer Zijn state of mind jegens mij dan een klaarligfende straf oid

    dan geloof je ook niet in Jezus Christus, want Die heeft vele malen over de hel gesproken met het doel, dat mensen in Christus zouden en zullen geloven om dáár niet te komen. Je erkent ook niet het bestaan van Satan, hoewel Satan zelf siddert voor God....Jakobus 2 vers 19

  12. God's Genade is enorm, Hij wil dat niemand verloren gaat, maar  dat allen tot geloof en gehoorzaamheid in Jezus Christus komen. Het Bloed van Jezus Christus reinigt van alle zonden. Hij is het plaatsvervangend Zoen- en Schuldoffer. Een ieder, die dit blijvend in ongeloof en ongehoorzaamheid verwerpt krijgt te maken met de rechtvaardige toorn van God. God is Liefde, maar ook rechtvaardig en ziet zonde niet door de vingers, maar heeft zonde gestraft door Jezus Christus zonde voor ons te maken.

    Hebreeën 12:25
    Ziet toe, dat gij Dien, Die spreekt, niet verwerpt; want indien dezen niet zijn ontvloden, die dengene verwierpen, welke op aarde Goddelijke antwoorden gaf, veelmeer zullen wij niet ontvlieden, zo wij ons van Dien afkeren, Die van de hemelen is;

     

    Johannes 3:36
    Die in den Zoon gelooft, die heeft het eeuwige leven; maar die den Zoon ongehoorzaam is, die zal het leven niet zien, maar de toorn Gods blijft op hem.

     

    Openbaring 14

    9 En een derde engel is hen gevolgd, zeggende met een grote stem: Indien iemand het beest aanbidt en zijn beeld, en ontvangt het merkteken aan zijn voorhoofd, of aan zijn hand, 10 Die zal ook drinken uit den wijn des toorn Gods, die ongemengd ingeschonken is, in den drinkbeker Zijns toorns; en hij zal gepijnigd worden met vuur en sulfer voor de heilige engelen en voor het Lam. 11 En de rook van hun pijniging gaat op in alle eeuwigheid, en zij hebben geen rust dag en nacht, die het beest aanbidden en zijn beeld, en zo iemand het merkteken zijns naams ontvangt. 12 Hier is de lijdzaamheid der heiligen; hier zijn zij, die de geboden Gods bewaren en het geloof van Jezus.

     

    Openbaring 6:16

    En zeiden tot de bergen en tot de steenrotsen: Valt op ons, en verbergt ons van het aangezicht Desgenen, Die op den troon zit, en van den toorn des Lam

    Mattheus 16

    41 De Zoon des mensen zal Zijn engelen uitzenden, en zij zullen uit Zijn Koninkrijk vergaderen al de ergernissen, en degenen, die de ongerechtigheid doen;

    42 En zullen dezelve in den vurigen oven werpen; daar zal wening zijn en knersing der tanden.

    43 Dan zullen de rechtvaardigen blinken, gelijk de zon, in het Koninkrijk huns Vaders. Die oren heeft om te horen, die hore.


     

    49 Alzo zal het in de voleinding der eeuwen wezen; de engelen zullen uitgaan, en de bozen uit het midden der rechtvaardigen afscheiden;

    50 En zullen dezelve in den vurigen oven werpen; daar zal zijn wening en knersing der tanden.

    51 En Jezus zeide tot hen: Hebt gij dit alles verstaan? Zij zeiden tot Hem: Ja, Heere!

     

     

    2 Thessalonicensen 1:

     

    8 Met vlammend vuur wraak doende over degenen, die God niet kennen, en over degenen, die het Evangelie van onzen Heere Jezus Christus niet gehoorzaam zijn. 9 Dewelken zullen [tot] straf lijden het eeuwig verderf, van het aangezicht des Heeren, en van de heerlijkheid Zijner sterkte, 10 Wanneer Hij zal gekomen zijn, om verheerlijkt te worden in Zijn heiligen, en wonderbaar te worden in allen, die geloven (overmits onze getuigenis onder u is geloofd geworden) in dien dag.

     

    2 Petrus 3:

    3 Dit eerst wetende, dat in het laatste der dagen spotters komen zullen, die naar hun eigen begeerlijkheden zullen wandelen, 4 En zeggen: Waar is de belofte Zijner toekomst? want van dien [dag], dat de vaders ontslapen zijn, blijven alle dingen alzo [gelijk] van het begin der schepping. 5 Want willens is dit hun onbekend, dat door het woord Gods de hemelen van over lang geweest zijn, en de aarde uit het water en in het water bestaande; 6 Door welke de wereld, die toen was, met het water van den zondvloed bedekt zijnde, vergaan is. 7 Maar de hemelen, die nu zijn, en de aarde, zijn door hetzelfde woord als een schat weggelegd, en worden ten vure bewaard tegen den dag des oordeels, en der verderving der goddeloze mensen

    23 Wie met Mij niet is, die is tegen Mij; en wie met Mij niet vergadert, die verstrooit.

    Lukas 11

    24 Wanneer de onreine geest van den mens uitgevaren is, zo gaat hij door dorre plaatsen, zoekende rust; en die niet vindende, zegt hij: Ik zal wederkeren in mijn huis, daar ik uitgevaren ben.

    25 En komende, vindt hij het met bezemen gekeerd en versierd.

    26 Dan gaat hij heen, en neemt met zich zeven andere geesten, bozer dan hij zelf is, en ingegaan zijnde, wonen zij aldaar; en het laatste van dien mens wordt erger dan het eerste.

     

  13.  

    Jezus Christus is de Ruiter op het Witte Paard. Nu strijdt Hij voor Zijn kinderen om hen te beschermen tegen zonde, satan en ons vlees(oude denken).

    Als Hij wederkomt zal Hij het Beest, de Valse Profeet, Satan en De Dood letterlijk monddood maken en in de Poel van Vuur donderen...

    11 En ik zag den hemel geopend; en ziet, een wit paard, en Die op hetzelve zat, was genaamd Getrouw en Waarachtig, en Hij oordeelt en voert krijg in gerechtigheid. (Openbaring 19)

  14. 19 uur geleden zei Thorgrem:

    Ik geef je slechts wat handvatten voor een aangename tijd op Credible.

    Je bent schijnbaar vrij jong in het geloof, en dat is prima maar behoed je voor verval in extremisme. Dat is een doodlopende weg. 

    Was Jezus een extremist, omdat ik uitsluitend Zijn Woord citeer?

  15. 2 uur geleden zei Thorgrem:

    Ik ben een christen geen bijbelist. 

    Dit is overigens een oecumenisch forum, dat wil zeggen dat christenen van alle denominaties welkom zijn. Discussiëren meningsverschil is heel goed mogelijk, maar wel op respectvolle wijze. Als je oprechte vragen hebt over het katholicisme of andere denominaties stel ze gerust in een bijpassend topic. 

    Een christen heeft de bijbel als zijn of haar gids in dit leven en Christus als zijn of haar Koning.

    Respect voor personen heb ik, maar ik toon miet altijd respect voor wat iemand beweert. Dus ik haat geen personen, indien dit zo is, toon dit aan vanuit mijn topics.

    Christen

  16. Het volgende artikel is overgenomen uit "Bijbel en Geloof"

     

    In een studie­Bijbel, waarin men druk in de weer is met de zogenaamde grondtekst, (Companion­Bible), zegt men: ‘de leviathan is waarschijnlijk de krokodil’. 
    De Oude Scofield­studiebijbel geeft geen toelichting, maar de nieuwe Scofield­studiebijbel levert het volgende commentaar: ‘waarschijnlijk is de leviathan de krokodil’
    . De theologie schijnt in één richting te gaan, namelijk: de krokodil. Er zijn er echter ook die hier denken aan de dinosaurus. 
    Maar wat vinden we in de nieuwe vertalingen? De NBG­’51 zegt in dit vers: ‘krokodil’. Groot Nieuws zegt: ‘krokodil’. Het Boek zegt: ‘krokodil’. 
    De Roomse Petrus Canisius en de Roomse Willibrord zeggen: ‘krokodil’. En, jawel, de NBV zegt: ‘krokodil’ 
    (in de NBV moet u trouwens zoeken in Job 40 : 25. ze hebben de versnummering ook aangepast!). Allemaal stappen ze af van de woordkeus ‘leviathan’, 
    het moet krokodil zijn!       De Leviathan: een krokodil…? Of de duivel?   Maar laten we dan in het Woord van God eens op zoek gaan naar andere teksten, 
    waar ook over de leviathan gesproken wordt. Eén van die teksten is Psalm 74 : 14: “Gij hebt de koppen van de Leviathan verpletterd; 
    Gij hebt hem tot spijs gegeven aan het volk in dorre plaatsen”. Mag ik u een vraag stellen? Heeft een krokodil meerdere koppen? 
    Dat is iets wat duidelijk in die tekst staat. Laten we nog een tekst opzoeken. Dan zal het nog veel duidelijker worden. Jes. 27 : 1 zegt: 
    “Te dien dage zal de Heere met Zijn hard, en groot, en sterk zwaard bezoeken de Leviathan, de snel wegschietende slang, ja, de Leviathan, de kronkelende slang; 
    en Hij zal de draak,
    bezoeken de Leviathan, de snel wegschietende slang, ja, de Leviathan, de kronkelende slang; en Hij zal de draak, die in de zee is doden”.
     U ziet dat de Leviathan hier de ‘snel wegschietende slang’ genoemd wordt. Wie kwam er in Gen. 3 bij Eva om haar te verleiden? 
    De satan in de vorm van een slang! Nu wordt hier in Jes. 27 ook de draak genoemd. In deze tekst zou dat een apart, op zichzelf staand, wezen kunnen zijn. 
    Maar laten we dan eens Openbaring 12 : 9 opzoeken: “En de grote draak is geworpen, namelijk de oude slang, welke genaamd wordt duivel en satanas, 
    die de gehele wereld verleidt, hij is, zeg ik, geworpen op de aarde; en zijn engelen zijn met hem geworpen”. De grote draak is de oude slang is de duivel! 
    In Jes. 27 lezen we dus over de afrekening met de vijand van God. Dit vinden we onder andere ook in Openbaring 19 en 20. 
    De context van Jes. 27 : 1 gaat dan ook over de Heere die opstaat en terugkomt. Jes. 26 : 21 zegt: 
    “Want ziet, de Heere zal uit Zijn plaats uitgaan, om de ongerechtigheid van de inwoners der aarde over hen te bezoeken; en de aarde zal haar bloed openbaar maken, 
    en zal haar doodgeslagenen niet langer bedekt houden”. Dit gaat dus over de Tweede Komst van Jezus Christus naar de aarde. 
    Zijn komst als Koning met de Zijnen, wanneer Hij met Zijn vijanden korte metten maakt, ja, dat Zijn kleed ook bevlekt zal zijn met bloed (Openb. 19 : 13). 
    Weet u nog dat Psalm 74 : 14 over de koppen van de Leviathan sprak? Kijkt u dan eens in Openbaring 12 : 3: “En er werd een ander teken gezien in de hemel; 
    en ziet, er was een grote rode draak, hebbende zeven hoofden en tien hoornen, en op zijn hoofden zeven koninklijke hoeden”. De draak, 
    de slang, de duivel heeft dus meerdere hoofden!    De Leviathan in Gods Woord is GEEN KROKODIL, GEEN DINOSAURUS, MAAR IN JOB KOMEN WE ÉÉN VAN DE GROOTSTE OPENBARINGEN 
    VAN DE HEERE OVER ZIJN VIJAND TEGEN! De Heere wil ons iets leren, Hij wil ons waarschuwen; maar de mens zegt: “Och, het is maar een krokodil!”    
    Overigens, we hadden het over de vertalingen. De mensen van de nieuwe vertalingen beweren altijd dat deze op de nieuwste inzichten gebaseerd zijn. 
    Dat ze de fouten uit de Oude vertaling hebben gehaald, die soms niet consequent vertaald zou zijn. Volgens die wetenschappers betekent Leviathan ‘krokodil’ 
    en in Job hebben ze dat veranderd! Maar weet u, in Jesaja 27 en in Psalm 74, de gedeelten die we daarnet bekeken hebben, is Leviathan niet vervangen door krokodil, 
    maar staat er gewoon ‘Leviathan’. Weet u, een krokodil met meerdere koppen heeft nog niemand gezien, men durfde de verandering in die teksten niet aan! 
    Ondertussen is in de nieuwe vertalingen elke link, elk verband tussen Job, Psalm 74, Jesaja 27 en dus ook Openbaring daardoor verbroken. 
    Ziet u hoe de nieuwe vertalingen ons op een dwaalspoor brengen?       De Leviathan: niet te vangen met aardse wapens In Job vinden we dus één van de grootste 
    openbaringen van de Heere over Zijn vijand. Laten we nog eens naar enkele van de verzen uit Job 40 en 41 kijken.   In Job 41 : 22 (KJV 41 : 31) lezen we: 
    “Hij doet de  diepte koken gelijk een pot; hij stelt de zee als een apotherskokerij”. Omdat de Bijbel spreekt over de zee, heeft men aangenomen dat het een walvis,
     en tegenwoordig zegt men meestel dus dat het een krokodil moet zijn. Daar kun je toch op jagen met een haak (Job. 40 : 20). 
    Maar God stelt Job in de hoofdstukken 38, 39 en ook in 40 juist vragen, waardoor Job Gods grootheid, en zijn eigen kleinheid gaat zien. 
    Het zijn vragen waar Job geen antwoord op kan geven, en waar zelfs de wetenschap vandaag de dag meestal geen antwoord heeft. 
    In Job 38 : 4 staat bijvoorbeeld: “Waar waart gij, toen Ik de aarde grondde? Geef het te kennen, indien gij kloek van verstand zijt”. In 38 : 12 lezen we: 
    “Hebt gij van uw dagen de morgenstond geboden? Hebt gij de dageraad zijn plaats gegeven?” Of vers 16: “Zijt gij gekomen tot aan de oorsprongen der zee, 
    en hebt gij in het onderste van de afgrond gewandeld?” Vers 28: “Heeft de regen een vader, of wie baart de druppels van de dauw?” Vervolgens Job 39 : 30: 
    “Is het naar uw bevel, dat de arend zich omhoog verheft, en dat hij zijn nest in de hoogte maakt?” Het gevolg van die vragen van God is dat Job tot inkeer 
    komt van zijn hoogmoed. In Job 39 : 36 – 37a leest u: “Toen antwoordde Job de Heere, en zeide: Zie, ik ben te gering; wat zou ik U antwoorden?”
     Vervolgens gaat de Heere verder, en zo komt Hij in Job 40 : 20 en stelt opnieuw een vraag: “Zult gij de Leviathan met de angel trekken, of zijn tong met een koord, 
    dat gij laat neerzinken?” Nee, dus! De Leviathan is door Job niet te vangen. Job 41 : 17 zegt dan ook: “Raakt iemand hem met het zwaard, dat zal niet bestaan, 
    spies, schicht, noch pantser”. De Leviathan is met aardse wapens niet te pakken. Een krokodil wel. Er zijn mensen die krokodillen­vlees eten, dan moet het beest 
    toch echt gevangen worden en klaargemaakt worden! Wie is er met aardse wapens niet te pakken? Dat is de vijand van God. 
    Daarom hebben wij de geestelijke wapenrusting gekregen! In Ef. 6 : 11 – 12 staat: “Doet aan de gehele wapenrusting Gods, opdat gij kunt staan 
    tegen de listige omleidingen van de duivel. Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, 
    tegen de geweldhebbers van deze wereld, van de duisternis dezer eeuw, tegen de geestelijke boosheden in de lucht”. Zo ziet u dat het dus onzin is, 
    om te stellen dat omdat Job 40 : 20 spreekt over het vangen van de Leviathan met een angel, een koord, dat het daarom om een krokodil zou gaan, 
    of eventueel een walvis. Deze dieren zijn daar wel mee te vangen, maar de vijand van God niet. Ziet u hoe belangrijk het is om op de context van Gods Woord te letten.
    De Leviathan: zijn woonplaats Toch leeft de Leviathan in de zee. De zee, die in Job 41 : 22 ook wel de diepte genoemd wordt. Job 41 : 23 zegt dan: 
    “Achter zich verlicht hij het pad; men zou de afgrond voor grijsheid houden”. Met andere woorden, wanneer hij trekt is de plaats waar hij geweest is door licht, 
    door vuur, beschenen, want “uit zijn mond gaan fakkels, vurige vonken komen eruit” (Job 41 : 10)! De afgrond lijkt er grijs door in plaats van zwart. 
    De Leviathan woont dus in de diepte, hij beweegt zich door de afgrond. Laten we dan nog eens teruggaan naar Gen. 1 : 2, waar over de Schepping geschreven staat: 
    “De aarde nu was woest en ledig, en duisternis was op de afgrond; en de Geest Gods zweefde op de wateren”. Daar heeft u die afgrond en die duisternis van de afgrond. 
    En vervolgens lezen we in Gen. 1 : 6 – 7 dat God iets doet met de wateren van de afgrond: : 
     “En God zeide: Daar zij een uitspansel in het midden der wateren; en dat make scheiding tussen wateren en wateren! En God maakte dat uitspansel, 
    en maakte scheiding tussen de wateren, die onder het uitspansel zijn, en tussende wateren, die boven het uitspansel zijn. En het was alzo”. 
    In een ander artikel hebben we, ook aan de hand van Job, gezien dat die wateren bevroren zijn. Er is een ijslaag, kristal gelijk
     (denkt u aan de “zee van kristal   waaraan Johannes staat als hij in Openb. 4 wordt opgenomen in de hemel), die het heelal scheidt van de derde hemel 
    in het Noorden, de woonplaats van God. God plaatste de lichten, de zon, maan en sterren in dat uitspansel (Gen. 1 : 16). De Leviathan, de duivel, 
    zijn verblijfplaats is in de afgrond. Hij kan zich op aarde vertonen als een “engel des lichts” (2 Kor. 11 : 13 – 15), maar zijn verblijfplaats, 
    en dat is iets wat de Heere door Job openbaart, is in de wateren van de diepte. Er komt een moment dat de Heere deze vijand op de aarde zal werpen, 
    tezamen met zijn engelen (Openb. 12 : 9!), alvorens er met hem afgerekend zal worden. Dat zal de tijd van de Grote Verdrukking en de Antichrist zijn. 
    Job 40 : 28 zegt: “Ziet zijn hoop zal feilen [het is een wezen zonder hoop]; zal hij ook voor zijn gezicht neergeslagen worden?”. JA! 
    In Jesaja 27 : 1 lezen we dat de Heere zal uittrekken met “een hard, en groot, en sterk zwaard”, en de draak zal gedood worden! 
    In Openbaring 19 lezen we dat Jezus Christus, die genoemd wordt “het Woord Gods” (Openb. 19 : 13), terugkomt naar de aarde, en dat er uit Zijn mond “een scherp zwaard”
     gaat (Openb. 19 : 15). De vijand zal verslagen worden. Eerst zal de satan zelf voor duizend jaar gebonden worden, maar vervolgens nadat hij een korte tijd is 
    losgelaten zal de Heere ook met hem persoonlijk afrekenen, en zal hij geworpen worden in de poel des vuurs (Openb. 20).        
    Gods Woord: het enige wapen dat de Leviathan aan kan! “Zal hij ook voor zijn gezicht neergeslagen worden?” (Job 40 : 28). Het is een sterk wezen. In Job 41 : 6 – 8 en 14 leest u over zijn schilden en zijn vlees. Het is met aardse wapens niet te verslaan, maar, zoals Hebr. 4 : 12 zegt: “het Woord Gods is levend en krachtig, en scherpsnijdender dan enig tweesnijdend zwaard, en gaat door tot de verdeling van de ziel; en van de geest, en van de samenvoegselen, en van het merg”. De Heere Zelf zal hem verslaan! Maar hierin ziet u ook het enige wapen wat wij in de geestelijke wapenrusting ter beschikking hebben (Ef. 6 : 17): Het Woord van God. Wanneer Jezus Christus door de duivel, een wezen dat ook Gods Woord citeert (en dat is het gevaarlijke!), in de woestijn verzocht wordt, weerlegt de Heere Jezus hem met het Woord (Luk. 4 : 1 – 15): “Er is geschreven…” Het Woord is zeer vast, en niet van eigen uitlegging…. Alleen het Woord van God kan de vijand aan, kan de vijand weerleggen, en uiteindelijk verslaan. Maar dat laatste zal het Vleesgeworden Woord Zelf doen.    Het Woord is ZEER VAST! Maar hebben wij vandaag de dag nog wel HET Woord van God? Kunnen wij vandaag de dag zeggen: 
    “De Heere heeft gesproken…” of: “Er staat geschreven”. Ja! De Heere heeft beloofd Zijn Woord voor ons te bewaren! En dat heeft Hij gedaan! 
    De vijand heeft het voor elkaar gekregen dat er vele valse vertalingen op de markt zijn, vermengd met de filosfie die mensen niet bij Jezus Christus brengt, 
    maar bij de wereld (Kol. 2 : 8)!       De draak wil verering! Als we naar de wereldreligies kijken dan zien we opmerkelijke dingen. Het voert te ver om deze dingen uit
    te werken, maar het volgende mag toch te denken geven:    De satan, als gevallen cherub, heeft het gezicht van een os. 
    Toen het Joodse volk bij de Uittocht uit de woestijn een afgod ging maken, werd het een GOUDEN KALF! In India vereert men de HEILIGE KOE! De Babylonische afgodendienst
    is gestoeld op de verering van Nimrod en zijn vrouw Semiramis uit Babel. Zij kregen een zoon Tammuz. En in de geschiedenis zijn Semiramis en Tammuz onder vele namen 
    bekend geworden. We hebben het hier over de moeder­kind verering. In het Oude Egypte komen we het tegen. In India, maar ook in China komt moeder­kind verering voor. 
    En weet u, de Maria en Jezus van de Rooms­katholieke Kerk, de moeder­kind verering aldaar, vindt in die afgodendienst de oorsprong, en niet bij de Jezus Christus 
    der Schriften! Dit artikel ging over DE RODE DRAAK. Het is China waar de draak in het religieuze leven een duidelijke rol speelt. Ziet u hoe de satan allerlei religies
     in het leven roept om de mens van de Schepper van hemel en aarde weg te houden. De satan is maar op één ding uit: hij wil vereerd worden (2 Thess. 2 : 4)!   
     Dichter bij huis heeft de vijand het voor elkaar gekregen om vervalsingen van Gods Woord uit te brengen, waarin de Naam van de Heere Jezus stelselmatig 
    gedegradeerd wordt, en waarin zijn eigen identificatie (die van de duivel dus) is weggewist. Dat is waar de Theologie zich in deze wereld mee bezig houdt. 
    En langzamerhand gelooft de mens niet meer in het feit dat de Heere gesproken heeft… Of dat je het niet zeker kunt weten, waarbij Grieks en Hebreeuws 
    een wetenschappelijke uitvlucht vormen om niet te buigen voor het Woord van God!    Zoals we opnieuw hebben mogen zien, legt de Heere Zijn Woord Zelf uit. 
    Door Schrift met Schrift te vergelijken mogen we Zijn Woord leren kennen, en laten we ons niet door een zogenaamde ‘Christelijke’ wetenschap met een kluitje 
    in het riet sturen! 
    Geloven wij de Heere op Zijn Woord? Dan zijn wij geen Christenen van een bepaalde denominatie, maar dan mogen we Bijbelgelovigen zijn, wederom geboren Christenen 
    die staan op het Woord van God!   

  17. 3 uur geleden zei MysticNetherlands:

    Wellicht kun jij al die christenen die er een verkeerde mening op na houden terecht wijzen? Want iets zegt mij dat jij wél de Enige Juiste Mening hebt? Doe het in boekvorm, wel zo handig.

    Het gaat jou niet om de Waarheid te ontdekken, maar om de Waarheid te ontkrachten.

    Als wij voor Christus zullen verschijnen in het uur van de Waarheid, zal Hij ons vragen: " Wat heb je met Mij gedaan? In Mij geloofd voor je eeuwig behoud of alleen maar over Mij gediscussieerd en in ongeloof Mij en Mijn Woord niet gehoorzaamd.

    Johannes 12:37
    En hoewel Hij zovele tekenen voor hen gedaan had, nochtans geloofden zij in Hem niet;

  18. De eerste Opstanding is de wedergeboorte van de geest van een gelovige in Christus

    Johannes 5:

    25 Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: De ure komt, en is nu, wanneer de doden zullen horen de stem des Zoons Gods, en die ze gehoord hebben, zullen leven.,

    De tweede Opstanding is de herrijzenis uit de graven of andere plaatsen waar de lichamen(botten) van de kinderen van God zijn. en van degenen die niet geloofd hebben in Die ene Naam.

    Johannes 5:

    28 Verwondert u daar niet over, want de ure komt, in dewelke allen, die in de graven zijn, Zijn stem zullen horen;

    29 En zullen uitgaan, die het goede gedaan hebben, tot de opstanding des levens, en die het kwade gedaan hebben, tot de opstanding der verdoemenis

    Zo is er ook een eerste en tweede dood. De eerste dood is het sterven van een ieder mens in het lichaam en de tweede dood is de eeuwige verblijfplaats van de niet-gelovigen buiten Christus. De Poel van Vuur, waarin de Hel, de Dood en Satan en zijn engelen zullen worden gegooid door Christus Zelf. Ook zullen daar alle ongehoorzamen aan het Evangelie van Christus verblijven.

    Openbaringen 20:

    14 En de dood en de hel werden geworpen in den poel des vuurs; dit is de tweede dood.
    15 En zo iemand niet gevonden werd geschreven in het boek des levens, die werd geworpen in den poel des vuurs.


     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid