Spring naar bijdragen

whale70

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    whale70 ontving een reactie van Peter79 in Als christen moet je elke zondag naar de kerk!   
    Mm, het griekse woord wat doorgaans met kerk of gemeente wordt vertaald heeft meer de betekenis van 'gemeenschap', 'vergadering', 'samenkomst' etc. Het gaat hier meer om de gemeenschapszin/community dan om het gebouw of specifieke organisatie/club. De kern van de zaak ligt in het elkaar kunnen ondersteunen, opbouwen en gezamenlijk God prijzen.
    Er zijn natuurlijk vele manieren om dat te doen. Paulus beveelt weliswaar aan om die samenkomsten op te zoeken, maar een strikt gebod lijkt me dat niet. Sowieso is zo'n gebod niet aan de zondag te koppelen; het gaat om het idee erachter - dat je elkaar als gelovigen moet ondersteunen en ontmoeten.
    Het is frappant dat noch het NT als het OT instructies bevat over het verplicht wekelijks bezoeken van iets. Dat neemt niet weg dat het een nuttige gewoonte kan zijn; maar 'verplicht'? Nee, dat lijkt me niet te verdedigen. Zodra iemand mij zou willen opleggen om wekelijks zijn/haar clubje te bezoeken zou ik het idee krijgen dat die persoon meer bezig is zijn eigen domein en invloedssfeer uit te bouwen.
    Alle respect voor Bram van de Beek overigens
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid