Spring naar bijdragen

AnnaLouise

Members
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door AnnaLouise

  1. - "je mag geen geluid maken boven x decibel", waarbij x het geluidsniveau van de windgong is. --> onhaalbaar. Want dan mag je ook het gras niet meer maaien of je auto starten.

    Je zou best een regel over lawaai overdag en lawaai 's nachts kunnen maken. Zelfs met een uitzondering tot een bepaald hoger niveau voor een aantal minuten.

    Maar Bonjour, hoe zie je een norm voor je (en dan bedoel ik een concrete norm, niet een vaag begrip als "lawaai") die je in de wet kunt omschrijven en die maakt dat je een windgong kunt verbieden?

    Dat je je stereo niet op 10 mag zetten is logisch, en dat mag nu ook al niet. Maar het ging om een windgong.

    Zoveel herrie maken die dingen niet. Ik snap best dat het irritant kan zijn. Maar objectief is het niet heel veel dB. Er zijn genoeg normale leefgeluiden die al harder zijn.

    En uitzonderingsregels bedenken in de trant van "'s nachts mag je X dB veroorzaken maar gedurende 5 minuten mag het ook Y dB zijn", ten eerste krijg je daar ongelooflijk gedetailleerde wetgeving van, terwijl we al zoveel regels hebben, ten tweede is de handhaving daarvan niet te doen (ga maar eens bewijzen dat jij 5 minuten geluid hebt gemaakt en dat het er geen 7 waren) en ten derde los je daarmee het probleem van onmin met je buren niet op.

    Buren die jou willen ergeren, kunnen dan met de wet in de hand om de 5 minuten de radio aanzetten. Of je moet het regeltje nog complexer willen maken, met een maximaal aantal keren dat je per nacht de luidere norm mag halen.

    Buren die zich áán jou willen ergeren, kunnen nog steeds wakker liggen van jouw geluiden die jij legaal maakt.

    Elke poging om overlast in regeltjes te vangen brengt weer nieuwe ellende met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de traumahelikopter, die niet meer mocht vliegen na 19 uur wegens geluidoverlast. Moet je daar weer een uitzondering voor opnemen.

    Ik heb in behoorlijke aso-buurten gewoond, en ik ken de frustratie van geluidsoverlast. Ik vind het vreselijk ergerlijk en ik snap heel goed dat mensen daar ongelukkig van worden. Ik heb ook wakker gelegen van herrie. Alleen ik geloof oprecht niet dat je ergernissen van het "niveau windgong" weg kunt nemen door voor alles wetjes en verordeningen te bedenken.

    Maar als jij een concrete, meetbare norm weet te verzinnen die windgongen en krakende tuinpoorten wel weet tegen te gaan, en normale leefgeluiden niet, dan ben ik benieuwd :)

    Toevoeging: blijkens dit bericht http://www.geluidnieuws.nl/2005/feb2005/windgong.html is het op basis van de bestaande regels al mogelijk iemand z'n windgong binnen te laten halen. Alleen ben je dan tot op zekere hoogte afhankelijk van hoe de rechter de zaak interpreteert. En dat zul je altijd houden als het gaat om de invulling van begrippen als "maatschappelijk aanvaardbaar".

  2. Ik vraag me af hoe mensen zo'n wet dan voor zich zien. Dus heel concreet: hoe moet die wet geformuleerd worden, als het doel is dat die buren hun windgong weg moeten halen?

    - "je mag geen geluid maken waar andere mensen last van hebben" --> niet haalbaar. Dan kan iedereen die zijn buren een hak wil zetten absurde eisen gaan stellen. Tot en met een verbod op wc doortrekken.

    - "je mag geen windgong ophangen" --> extreem gedetailleerd. Dan krijg je een absurd wetsartikel met verboden op allerlei ornamenten, en rechtszaken over of het opgehangen stukje bamboe nu wel of niet onder de definitie van windgong valt.

    - "je mag geen geluid maken boven x decibel", waarbij x het geluidsniveau van de windgong is. --> onhaalbaar. Want dan mag je ook het gras niet meer maaien of je auto starten.

    Kortom: hoe irritant zulke dingetjes ook kunnen zijn, niet elk ongemak is weg te nemen door nog meer wetten te schrijven. Waar mensen samen leven zal ergernis zijn.

  3. * graaft oud topic op *

    Ik krijg de indruk dat dit topic vooral uitgaat van mensen die in de kerk teleurgesteld zijn, of anderszins negatieve gevoelens bij de kerk hebben, en er daarom niet komen.

    Bij mij is het meer een praktisch+ingewikkeld+relatiedingetje. Mijn man gaat sinds kort naar een kerk die mij niet zo aanspreekt.

    Ik ben niet in de kerk opgegroeid, voel me om diverse redenen het meest thuis in de katholieke kerk, maar ik ken er hier ter plekke niemand, en mijn man heeft niks met katholiek.

    Elk naar een eigen kerk gaan vind ik ook vreemd voelen, in de praktijk ga ik dus niet naar de kerk maar deel ik thuis, in gesprek met mijn man en met vrienden, en via internet mijn geloof.

    Niet optimaal. Zijn er hier stellen die elk naar hun eigen kerk gaan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid