Spring naar bijdragen

Arend

Members
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Daarmee doel ik op het geloof in een zinloze hel.
  2. Omdat veel mensen niet tegen het idee kunnen dat het allemaal zinloos is. Daarom ontstaat er zoiets als een wensgedachte. Voorheen dacht ik altijd dat het leven niet een bepaalde zin had. Kon daar prima mee leven Wanneer je de wreedheid om je heen ziet (gedwongen predatie, parasitisme, ziekte, enzovoorts), dan vind ik het ontstaan van wishful thinking niet vreemd. Om dan de wens te hebben dit zinloze geweld na overlijden voort te zetten ontgaat mij dan weer volledig.
  3. Arend

    Bewijzen evolutie overweldigend

    Ik lurk normaal gesproken enkel mee maar moest hier even op reageren omdat het relevant is voor het onderwerp. Ook het 'geweten' is hoogstwaarschijnlijk ontstaan door evolutie, evolueert verder en is niet exclusief voorbehouden voor de mens, zie o.a. het werk van http://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_de_Waal.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid