Spring naar bijdragen

Im Gegenteil

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Im Gegenteil

  1. Het zou ook onbijbels zijn om als vrouw wel een ambt in de kerk te vervullen.

    Want?

    Die discussie is hier al gevoerd. Je moet eens een stukje terug lezen, dan lees je ook deze bijbel tekst:

    1 Kor. 14:34,35:

    "Vrouwen moeten gedurende uw samenkomsten zwijgen. Ze mogen niet spreken, maar moeten ondergeschikt blijven, zoals ook in de wet staat. 35 Als ze iets willen leren, moeten ze het thuis aan hun man vragen, want het is een schande voor een vrouw als ze tijdens een samenkomst spreekt."

    Denk je dat flauwe taalspelletjes inhoudelijk bijdragen aan dit topic?

    Het kan zomaar zijn dat de beste mevrouw uit bepaalde niet nader te noemen maar wel zwaar christelijk kringen stamt en zich maar (overigens geheel terecht)dient te schikken naar de autoriteit van de man en dus bepaalde zaken dient te zeggen, welke in die kringen ook verwacht worden dat men zegt.

  2. Beste medegelovigen in Jezus, de Messias.

    Ik lees graag mee op fora maar heb besloten toch een account aan te maken vandaag. Dit omdat ik een website ben tegengekomen waarover ik graag van jullie wil weten wat jullie van zoiets vinden: http://www.waaromislam.nl

    Vinden jullie het kunnen dat er in een land met een Joods-Christelijke traditie op die manier opgeroepen wordt naar de Islam??? Grotendeels door "bekeerlingen" ook nog. Graag jullie mening!

    Natuurlijk mag dat. Als dat niet zou mogen, dan zouden er ook geen christelijke websites mogen bestaan. Of vindt je het christendom superieur aan de Islam? Of wil je dat alle godsdiensten verboden worden met uitzondering van je eigen godsdienst?

  3. hoi allemaal,

    ik zit sinds een tijdje na te denken over een aantal dingen, en vroeg me af wat jullie er van vonden?

    -naar een feest gaan met als naam project xmas?

    -ben je een slecht mens als je niet al je spaargeld naar een goed doel stuurd?

    ik hoor graag wat jullie er van denken!

    project xmas?

    Ten eerste is kerst een heidens feest en weten tweede e hebben allemaal gezien hoe het uit de hand loopt bij zo'n project X feest. Waarom wil je daar naar toe?

    En ja, je bent een slecht mens als je niet al je geld naar goede doelen stuurt. Want als jij dat niet doet, gaan er mensen verloren door honger en doordat zij het evangelie niet meekrijgen. Voor ieder leven die daardoor verloren gaat, ben jij verantwoordelijk.

  4. Ik ben een vrouw, en ik kan geen ambt in mijn kerk vervullen. Behalve lector, dat is ook een ambt geloof ik. Ik moet zeggen dat ik er niet wakker van lig. Als al die grootsmoelen die energie eens steken in - ik noem maar wat - de hongerigen voeden en zo, zou de wereld er beter uitzien.

    Het zou ook onbijbels zijn om als vrouw wel een ambt in de kerk te vervullen.

    Je "moet" zeggen dat je er niet wakker van ligt. Wordt je gedwongen om dit te zeggen?

  5. Nee, ik ben heel serieus. Wat is er dan niet occult aan Harry Potter en Lord of the Rings?

    Het verhaal mag misschien christelijk lijken, maar het zit vol met occulte en mythologische wezens: faunen, reuzen, dwergen en nympfen. Pan uit die film is half mens en half geit. Wat is daar nu niet heidens aan? Dit zijn echt heidense figuren die nu juist in heidense sprookjes voorkomen. En leid Aslan mensen tot Jezus? Nee, maar dat denken wij wel te zien.

  6. Hallo,

    Al jaren heb ik de droom graag te willen emigreren naar Californië. En voordat men erover zal beginnen: Ja, ik weet waaraan ik begin en ik ben er goed, misschien wel iets te goed over geïnformeerd wat de consequenties hiervan zijn. Maar er is toch iets dat mij in de keel blijft steken... Ik probeer zoveel mogelijk te leven in de verering van God en niet voor een groot salaris bijvoorbeeld. Ik zou eigenlijk nog liever een bijbel school gaan doen maar dat is gewoon erg duur en dus helaas niet mogelijk maar, omdat ik mijn andere droom wel graag achterna wil jagen wil ik toch wel eens weten wat de kijk van God hierop is? Ik bedoel: Als God mij zou willen hebben in Californië had die me daar toch wel geboren laten worden? Is het dan fout zoiets te doen?

    Alvast bedankt voor het lezen :D

    Dat een bijbelschool te duur is, is onzin. Als je het er echt voor over hebt, dan moet je je handen eens een keer uit de mouwen steken en gaan werken en bijverdienen.

    Maar als jij echt in de verering van God wil leven, moet je je inderdaad afvragen of dit niet heel stiekum je eigen zelfgecenterde verlangen is om naar California te gaan in plaats van God op de eerste plaats te zetten.

  7. Na twee mislukte huwelijken heb ik dan uiteindelijk Mr. Right gevonden, mijn Prins op het witte paard.

    Ik weet alleen niet wanneer de bruiloft is.

    Waarom roep je zo luid dat je voor maar liefst de DERDE keer gaat trouwen? Is dat om te provoceren? Waarom niet gewoon: leuk ik ga trouwen! ???

    En waarom eigenlijk een 3e keer trouwen? Ben je 2x gescheiden dan? Weet je dan niet wat er in de bijbel staat?

    In Mal.2:16 zegt God “..Want ik haat de echtscheiding zegt de Here…â€

    "wat God heeft samengevoegd scheidde de mens niet†(Mat.19:6)

    Misschien is het allemaal wel heel moeilijk geweest en zo, maar zelfs als scheiden de enige oplossing lijkt, dan gebiedt God ons om dan maar ongehuwd te blijven (1Kor.7:11,12). Dus doe het NIET, opdat je behouden blijft!!!

  8. Als 1 op de 10 misbruikt is als kind, wordt het tijd dat de kerk juist pedo's welkom heet en met een oplossing voor ze komt: een nieuwe natuur in Christus. Ik denk dat ze nu al welkom zijn, omdat geen mens in de gaten heeft dat ze met die gevoelens rondlopen en zolang er geen oplossing voor komt, zullen ze die ook niet kenbaar maken.

    Precies. We moeten die pedo's juist uitnodigen en laten meedraaien in onze kinderdiensten. Pas dan zullen ze het niet alleen leuk vinden om wekelijks te "kerken" maar ook eindelijk het vertrouwen en de waardering voelen, die ze zo gemist hebben. Wie weet worden dan hun gevoelens heel mooi kenbaar en zullen ze zich als herboren voelen.

  9. D'66 is gewoon aan het proberen wat rare privileges voor christenen op te ruimen. En SGP en CU reageren daar nogal kleinzielig op.

    Het is wel meer dan dat. Ik heb sterk de indruk dat D66 het liefst de Franse interpretatie van de scheiding van kerk en staat wilt.

    En dat is meer een kwestie van welke plaats religie in een samenleving mag en kan hebben.

    Dat mogen ze uiteraard vinden, maar ik ben het er niet mee eens, terwijl ik het prima vind als 'rare privileges' worden opgeruimd.

    Wat is er dan precies mis met de Franse interpretatie van de scheiding van kerk en staat?

    Je erkent dat er privileges zijn en die mogen wat jou betreft opgeruimd worden, maar de scheiding van kerk en staat die juist privileges voorkomt en gelijkheid (en vrijheid!) garandeert, maar daar mogen we dan weer niet aan zitten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid