Spring naar bijdragen

Lillojon

Members
  • Aantal bijdragen

    118
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Lillojon

  1. 1 Korintiërs 8,1-13

    Heidens offervlees

    8

    1 Dan nu over heidens offervlees. Zeker, het is waar dat wij allen kennis bezitten. Maar kennis maakt verwaand; alleen de liefde bouwt op. 2 Wanneer iemand zich inbeeldt dat hij kennis bezit, is het toch nog niet de ware kennis. 3 Maar wanneer iemand God liefheeft, is hij door God gekend. 4 Wat nu het eten van offervlees betreft: wij weten dat er in de hele wereld niet één afgod echt bestaat en dat er maar één God is. 5 Ook al zijn er zogenaamde goden in de hemel of op aarde – en zo zijn er immers heel wat goden en heren –, 6 wij weten: er is één God, de Vader, uit wie alles is ontstaan en voor wie wij zijn bestemd, en één Heer, Jezus Christus, door wie alles bestaat en door wie wij leven. 7 Maar niet iedereen bezit deze kennis. Sommigen van u zijn zo aan hun afgod gewend dat ze het offervlees nog altijd als een offer aan die afgod zien. Hierdoor wordt hun geweten, dat zwak is, bezwaard. 8 Nu zal ons voedsel ons niet bij God brengen: eten wij niet, dan zal ons dat niet tot nadeel strekken; eten wij wel, dan zal ons dat niet tot voordeel strekken. 9 Maar let erop dat de vrijheid die u hebt geen struikelblok wordt voor de zwakken onder u. 10 Wanneer namelijk iemand met een zwak geweten ziet dat u, met uw kennis, in een afgodentempel deelneemt aan een maaltijd, wordt hij er dan niet toe verleid dat offervlees te eten? 11 Zo gaat de zwakke door uw kennis verloren, een broeder of zuster voor wie Christus gestorven is. 12 Op die manier zondigt u tegen hen, en door hun zwakke geweten te ondermijnen zondigt u tegen Christus. 13 Als ik dus door vlees te eten mijn broeder of zuster ten val breng, wil ik het nooit ofte nimmer meer eten; dan breng ik hen niet ten val.

    Van dit stukje begrijp ik het maakt eigenlijk niet zo uit, of je wel of niet mag eten. Het staat niet in de weg van de goddelijke liefde.

  2. De Heer zelf bevestigt dat het doopsel noodzakelijk is voor het heil. Hij heeft dan ook aan zijn leerlingen bevolen het evangelie te verkondigen en alle volkeren te dopen. Het doopsel is heilsnoodzakelijk voor hen aan wie het evangelie verkondigd werd en die de mogelijkheid hebben gehad dit sacrament te vragen.

    John 3,5

    Jezus antwoordde: ‘Waarachtig, Ik verzeker u: alleen wie geboren wordt uit water en geest, is in staat het koninkrijk van God binnen te gaan.

    Wie heeft gezegd dat je dit van dopen krijgt?

    Mt 28,20

    en leer hun alles onderhouden wat Ik jullie geboden heb. Weet wel, Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld.’

    Mc 16,16

    Wie tot geloof komt en gedoopt wordt, zal gered worden, maar wie niet tot geloof komt, zal veroordeeld worden.

    Hier staat:

    Geloof + doop = Redding

    Geen geloof = Geen redding

    Geloof + Geen doop = ?

    Bron: CKK alinea 1257

    De doop is niet slechts een symbool het is een sacrament waardoor God werkzaam is.

  3. Ps: Ik weet niet of je zelf wel eens mee hebt gemaakt dat er spullen van je gejat of vernield worden, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat gewoonweg vervelend is(en dan druk ik me nog zacht uit). Ik vergeef het die crimineel niet die mijn tas met portomonee, telefoon, huisleutels en andere persoonlijke bezittingen uit onze auto heeft gejat en daarbij een raam heeft ingeslagen én ook nog eens een band heeft lek gestoken! Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen omdat die persoon onze huisleutels had én ons adres en het dus in zijn kop had kunnen halen om bij ons in te breken. Het heeft ons naast alle kosten van de schade aan de auto, een nieuwe identiteitskaart, een nieuwe telefoon ook nog eens een heel nieuw voordeurslot gekost.

    Ja, ik heb vaker gehad dat meer dan 1000 euro van mij is gestolen. Er is zelf in mijn huis ingebroken.

  4. Had net de radio aan staan, hoor ik in het nieuws dat een inbreker om het leven is gekomen bij de inbraak in een woning(ik dacht meteen:"Zo, God straft direct" :D )

    Vind je dat dan leuk? Want als je dat leuk vind ben je zondig bezig. En dan volg je niet de wet van liefde. Als dat waar ben, ben je hetzelfde als deze inbreker.

    'Heb uw naasten lief.'
    Ik wilde nog een andere tekst qoute, maar kan het niet vinden. Wat ik je zeg moet je niet opvatten als een oordeel. Uit liefde vertel ik je wat beter is.
  5. Wat ik wel erg vind is dat -mocht de bijbel God's woord zijn aan ons- dit boek zo extreem multi interpretabel geschreven is. Veel is niet wat het lijkt. Er zijn enkele tienduizenden christelijke richtingen in de wereld en miljoenen boeken geschreven met daarin pogingen om de bijbel uit te leggen.

    Dan zijn er twee mogelijkheden: of God pest ons door ons een onbegrijpelijk boek te geven, of het is gewoon een groot sprookje. :|

    Paulus is nog in leven en zal in eeuwigheid niet sterven en is nooit gestorven. Geen enkele christen sterft. Alleen niet-gelovigen sterven.

    De Bijbel is 'cryptisch' geschreven, zodat alleen rechtvaardigen gered zullen worden. Niet-rechtvaardigen kunnen niet gered worden.

    God wil wel graag dat onrechtvaardigen gered zullen worden. Mensen hoeven alleen maar aan God te vragen: "God, help mij om gerechtvaardigd te worden." en God zal deze mensen inzicht geven, zodat ze de Bijbel zullen snappen en gered worden.

    Met het eerste stukje ben ik het eens.

    Met het tweede stukje niet, de ijbel is niet alleen voor rechtvaardigen. Jezus is gekomen voor de slechte mensen en goede mensen. Jezus is liefde. Liefde is pas moeilijk als je het hebt voor je vijanden. Je schrikt juist niet-gelovigen af als je zulke dingen zegt.

  6. Ik geloof dat Jezus de enigste weg naar God is. Dit houd dus in dat Jezus het bepaald als jij naar de hemel gaat of niet. Jezus kijkt naar de persoon zijn hart en oordeelt op die manier. Ook al doe je alles goed niet door werken van de wet wordt je gered. Alleen door Jezus kan je gered worden. Dus je redding hangt af van de subjectieve mening van Jezus over jouw.

    wat is een dogma?

    Een dogma (Grieks: δόγμα, meervoud: δόγματα) is een verzameling doctrines of leringen die als autoriteit wordt erkend door een religie, ideologie of andere organisatie. Een dogma is een fundamenteel concept ter onderbouwing van een gedachtegoed, daarom wordt de aanhanger van dit gedachtegoed verwacht er niet van af te wijken en het nooit te betwisten of te betwijfelen.

    En wat is er mis met mijn verhaal? Je moet altijd proberen iets te onderbouwen als je iets zegt, zodat een ander snapt wat je ermee wilt zeggen.

  7. Ook geloof ik niet dat de Bijbel het enige ware geschrift is van God. Geestelijk geïnspireerd, dat wel maar niet als enige.Nu kan ik schijnheilig in de kerk blijven zitten, en daardoor depressief worden van de boodschap (God is boos op je als je je niet bekeerd, wij mensen zijn van het begin al zondig) of ik kan mijn eigen weg gaan.Maar ik heb begrepen dat je niet zomaar van de kerk af kan. Hoe kan je dat wel?

    Ik vind van wel. Vind het erg dat je kerk zegt dat God boos op je is. Als deze tijd het genade jaar in de hemel is. Niemand in deze tijd voor geoordeeld door God. Je mag gewoon van de kerk vandaan als je wilt.

    Had een foutje gemaakt. Sorry.

  8. Ook geloof ik niet dat de Bijbel het enige ware geschrift is van God. Geestelijk geïnspireerd, dat wel maar niet als enige.Nu kan ik schijnheilig in de kerk blijven zitten, en daardoor depressief worden van de boodschap (God is boos op je als je je niet bekeerd, wij mensen zijn van het begin al zondig) of ik kan mijn eigen weg gaan.Maar ik heb begrepen dat je niet zomaar van de kerk af kan. Hoe kan je dat wel?

    Ik vind het wel dat je kerk zegt dat God boos op je is. Als deze tijd het genade jaar in de hemel is. Niemand in deze tijd voor geoordeeld door God. Je mag gewoon van de kerk vandaan als je wilt.

  9. Ik wil weten van jullie van wetten volgen in de bijbel vind.
    Doe echt een alpha-cursus want dat zijn de grondbeginselen van het Woord, en dat is minstens wat je moet weten. Overal in Nederland worden gratis Alphacursussen gehouden, dus doe je best er een te vinden.

    Alpha-cursus Din 20-03-2012 Evang. Gemeente De Verandering, Jan van Kuikweg 97, 1964 BC Heemskerk, 0251707088/ 0612059325 mocht je daar in de buurt wonen?

    Ik heb geen alpha cursus nodig. Ik leer al uit de bijbel sinds dat ik me kan herinneren.

  10. Om naar de hemel te gaan, maakt het niets uit als een christen bent of niet.

    Maar een christen ben je niet, omdat je naar de hemel wilt gaan. Dat zou egoïst zijn. Je bent een christen, omdat je zoveel van Jezus houdt en zijn offer accepteert. Dat je uit liefde terug wilt bewijzen dat je dankbaar bent voor wat hij heeft gedaan.

    Maar volgens mij is het heel bijbels om te geloven omdat je dan gered bent, dat is toch de kern van het evangelie? Dan is er toch ook niks mis mee, geloven om je hachje te redden?

    Jezus is gekomen, zodat je gered kan worden. Daarin moet je geloven vertelt het evangelie, omdat het de waarheid is. Het is zo als je dit weet, dat je zo van Jezus gaat houden dat je een christen word.

  11. dat doen heel veel niet-christenen ook.

    liefde laten zien voor je medemens.

    atheïsten en humanisten o.a...

    Heb nooit gezegd dat niet-christenen dat niet doen. Maar dat is gewoon de manier om te laten zien dat je christen bent. Wie dat bovenste ook doet, heeft grote kans om naar de hemel te gaan.

    dan maakt het dus niet uit of je een christen bent of een atheïst of humanist etc. bv.

    ook niet ivm. de hemel.

    geloof kan je niet redden, maar wat je doet, vanuit je hart; of je oprecht bent bv. eerlijk en niet hypocriet.

    **wat je voor mijn minste broeders hebt gedaan hebt ge voor mij gedaan.*

    dat geldt voor een ieder, ongeacht geloof

    zo simpel kan het zijn.

    Om naar de hemel te gaan, maakt het niets uit als een christen bent of niet.

    Maar een christen ben je niet, omdat je naar de hemel wilt gaan. Dat zou egoïst zijn. Je bent een christen, omdat je zoveel van Jezus houdt en zijn offer accepteert. Dat je uit liefde terug wilt bewijzen dat je dankbaar bent voor wat hij heeft gedaan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid