Spring naar bijdragen

jahoor

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Korpschef Welten van de politie Amsterdam weigert ook bepaalde wetten uit te voeren.(kraakverbod) Dat ging hij zelfs bij Pauw en Witteman uit lopen leggen. Hij komt er gewoon mee weg en is nog steeds korpschef. Overheidsinstanties weigeren mee te werken aan nieuwe milieunota's zoals in Flevoland enz enz enz. Het lijkt me dan heel redelijk om de weigerambtenaren ook te laten zitten.
  2. Sorry, maar ik snap het effe niet, kan je uitleggen wat je precies bedoelt?
  3. Haat? Nou maak je je er wel erg makkelijk vanaf. De mening van een ander als haat kwalificeren om er niet op in te hoeven gaan is hetzelfde als wat Wilders doet. Hannes, je hebt gelijk.
  4. Achtergebleven christenen? Ik noem het principiele christenen. Dat die christenen een homohuwelijk niet willen sluiten, zegt nog niet dat zij diezelfde homo's niet respecteren. Erg ontolerante uitspraak voor iemand die het opneemt voor tolerantie. Duh. Zeg ik van niet dan? Van mijn eigen superioriteit ben ik niet overtuigd, van mijn gelijk wel. Dat belet mij trouwens niet om ook naar zinnige andersdenkenden te luisteren. De vergelijking met het nationaalsocialisme is wel degelijk te maken, omdat er vergelijkbare (deel)verschijnselen te zien zijn. Klopt, die doe je ook niet. Die do
  5. Ik snap je wel, maar ben het er alleen niet mee eens. Ik vraag me af of je het daar nog steeds mee eens bent als we democratisch besluiten dat we de regels van de samenleving drastisch gaan veranderen in bijvoorbeeld een communistische of nazistische samenleving. (en ja, die kans is bijzonder klein, maar desalniettemin aanwezig)
  6. Triest dat je als kerk je inkomsten vergroot op deze manier. Hoe geloofwaardig ben je dan nog?
  7. Als jij van mening bent dat je niet moet stelen, dan verbind je daar toch de consequentie aan dat je dus niet gaat stelen? Als jij gelooft dat het jou als trouwambtenaar niet toegestaan is (door jouw religie), verbind je daar dus ook de consequentie aan dat je die mensen niet trouwt.
  8. Precies, leven en laten leven. Niet je wil aan de ander opleggen. Je hebt gelijk.
  9. Nu reduceer je het geloof tot een mening en niks meer dan dat. Een geloof is wel iets meer dan een mening. Voor sommigen is het zelfs datgene waarop zij hun hele leven baseren en waaraan zij hun hele identiteit ontlenen. Iemand die geen geloof heeft, heeft ook geen wet op vrijheid van godsdienst nodig. Maar iemand die wel een geloof heeft, die heeft dat heel hard nodig, juist omdat een geloof niet hetzelfde is als een mening.
  10. Ik weet niet of homo's het nou erg prettig vinden om als "nicht" betiteld te worden, maar dat terzijde. Het denkniveau van een westerling uit de 21e eeuw? Waar heb je het over? Is iemand die geen homo's wil trouwen meteen maar een godsdienstfanaticus uit de Middeleeuwen? Hoe kom je erbij? Bepaal jij wat iemands denkniveau is op basis van zijn overtuiging? In de klassieke oudheid was homosexualiteit zo ingeburgerd dat hele landstreken een bevolkingstekort kregen en hele samenlevingen ernstig krompen of uitstierven. (zoals de Kelten) Daar ga je dan met je 21e eeuw.
  11. Je wordt als christen gediscrimineerd als je op grond van je geloof geen bezwaar mag hebben tegen het sluiten van een homohuwelijk. Een homo mag immers ook bezwaar maken tegen het feit dat iemand zijn huwelijk niet wil sluiten. Dat iedereen dezelfde rechten heeft is nu precies het probleem. Als een homo mag trouwen, dan zou een christen ook mogen zeggen dat hij of zij zo'n huwelijk niet wil sluiten om religieuze gronden. Er is dus geen sprake van gelijke rechten. Het recht op gelijkheid wordt verheven boven het recht op vrijheid van religie. Ehm, uitzonderingen maken vanwege een geloof
  12. Grappig om te lezen dat sommigen het hier hebben over discriminatie van homo's, maar de discriminatie van christenen in deze niet zien als discriminatie. Discriminatie is niets anders dan het maken van onderscheid. Nu geven we daar een negatieve draai aan, maar op zich is er met discriminatie geen probleem, we maken allemaal wel eens onderscheid. Het probleem zit hem in het negatief onderscheid maken van mensen, groepen enz. Nu zie je dat er met deze kwestie wrijving ontstaat tussen enerzijds de vrijheid van geloof en anderzijds de vrijheid om getrouwd te worden. In principe twee rechten die
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid