Spring naar bijdragen

DirkM

Members
  • Aantal bijdragen

    32
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. DirkM

    Wat is het nut van zonden?

    Het nut van de zonde is voor de gelovige ................ NIETS. Het past gewoon niet bij de gelovige om te zondigen, welke zonde dan ook. Het nut van de zonde is voor de ongelovige .............. NIETS. Zonde is echt je doel missen, dus buiten Jezus Christus om leven. Omdat de ongelovige buiten Christus om wil leven doet de ongelovige nog meer zonden maar in feite is daarmee juist nog duidelijker dat de ongelovige Jezus Christus nodig heeft in zijn hart.
  2. DirkM

    1 Samuël 15

    Gods plan was helemaal niet dat ze een mens als koning zouden hebben, maar God als Koning zouden accepteren. (Samuel 8). Omwille van de hardnekigheid van het volk mag Samuel wel die koning aanstellen. De heilslijn loopt niet via Saul, die uit de stam Benjamin kwam.
  3. DirkM

    Openbaring 6

    De opname van de Gemeente moet nog eerst komen, dus de zegels zijn nog niet verbroken. Simpel eigenlijk allemaal als je het zo bekijkt.
  4. Dit vind ik dus woordspelletjes. De natuurlijke mens heeft geen vrije wil, maar de nieuwe mens heeft wel een vrije wil. Das absolut geen spelletje dus.
  5. Predestinatie heel simpel: In WIE ben je uitverkoren ? In Jezus Christus. Waarom ? Omdat Hij de wereld met God verzoende aan het kruis. Wil God iedereen redden of slechts een deel van de mensen ? God wil iedereen redden want God wil niet dat er ook maar 1 verloren gaat. Waarom worden alle mensen dan niet gered ? Omdat niet iedereen Jezus aangenomen heeft als Verlosser. Hebben wij een vrije wil ? Ja en nee. Heeft een mens zonder dat die wedergeboren is een vrije wil ? NEE, hij zoekt van zichzelf God niet en kan niet anders doen dan zondigen tegen
  6. DirkM

    De Godsbewijzen

    Ik ben het met u eens. Gaat heen en verkondigt het evangelie is onze eerste en grote opdracht, maar laten we het mooie vak van de apologetiek niet gelijk overboord gooien. Dat gaat ook nog wel ergens op terug: maar heilig God, de Heere, in uw hart; en wees altijd bereid tot verantwoording aan ieder die u rekenschap vraagt van de hoop die in u is, met zachtmoedigheid en eerbied. (1 Petrus 3:15) Dingen uitleggen en rekenschap geven van wat je gelooft hoeft niet per see altijd slecht en droog te zijn, dus dat je zo negatief moet reageren snap ik dan ook niet. Misschien is het niet jou ding, maa
  7. DirkM

    Interreligieuze dialoog?

    Voor iemand die liever niet op de voorgrond treed trek je toch wel verdraaid snel je mond overal open hoor Welkom! Daar is een forum voor toch of niet soms ?
  8. Algemene vraag: Wat heeft trouwen voor nut als er een christelijk suasje over gegooid gaat worden maar Jezus niet de Heerschappij heeft over het leven van de twee mensen die gaan trouwen ? Waarom jezelf in een huwelijk aan een ander verbinden die geen Christen is ? Kies zelf wie je wil gaan dienen maar weet dat welke keuze je ook gaat maken beide keuzes gevolgen hebben voor je verdere leven.
  9. DirkM

    21 Mei dag des oordeels

    Volgens de interpretatie van Camping, staan die zeven Bijbelse dagen voor zevenduizend jaar. De zondvloed begon op de zeventiende dag van de tweede maand. Camping: "en zie hoe 21 mei 2011 in de Bijbelse kalender past. Dat is de zeventiende dag van de tweede maand en precies zevenduizend jaar nadat God de deur van de ark sloot." Pfff. geslachtsregisters rekenen en dan tot aan Jezus toe, daar de tijd bij tellen na Jezus, dan kom ik echt ongeveer 1000 jaar tekort om tot 7000 te komen hoor. Maar nu de andere kant van de zaak: Stel dat Jezus morgen terugkomt, ben jij er dan klaar voor ?
  10. DirkM

    Interreligieuze dialoog?

    Ach ik treed liever niet op de voorgrond, het gaat niet om mijzelf toch ? Maar ach. Ik ben Dirk, ben 44 jaar oud, ik woon in Veendam en ik wil Jezus dienen. Dan weet je nu het belangrijkste van me
  11. DirkM

    De Godsbewijzen

    God bewijst Zichzelf aan diegenen die Hem zoeken. Gaat heen, verkondig het Evangelie aan een ieder en probeer alles te bewijzen en uit te leggen Ohhhhhhhhhhhhh nee dat staat er natuurlijk niet.
  12. DirkM

    Niet gedoopt niet behouden

    Wie gelooft en zich laat dopen versus wie niet gelooft. Waarom zou iemand die niet gelooft zich laten dopen ? Dat heeft geen enkel nut !! Aan de andere kant is het ook heel duidelijk aan de andere kant van de streep, namelijk diegene die gelooft. Er staat nooit van: Wie wel gelooft maar zich niet laat dopen. Natuurlijk staat dat nergens omdat dat ook nergens op zou slaan. Wie gelooft moet zich gewoon ook laten dopen. Zo simpel is die conclusie en helemaal niet in tegenspraak met elkaar dus. Geloven is 100 % God vertrouwen. Vertrouwen is 100 % trouw zijn en de wedloop lopen tot het ei
  13. DirkM

    Interreligieuze dialoog?

    Marten gaat nooit met Moslims in discussie. Daarin zit juist de kracht van de manier van werken van Marten. Marten zoekt een relationele band met de moslims en laat daaruit zien dat moslims 99 namen hebben voor Allah maar dat er 1 naam ontbreekt in de Koran. GOD IS LIEFDE. Nergens in de koran staat dat Allah liefde is of als naam heeft. Vanuit de vriendschap die hij met die moslims heeft kan hij dus als vriend vertellen wat hijzelf nou zo mooi vind aan onze God. Vanuit daar klinkt dan BEKEER U ! Dialoog is dus nooit vrijblijvend.
  14. DirkM

    Demonen

    Ten eerste het volgende: Jezus zei iet dat iemand psychisch ziek was maar dat er sprake was van demonen. Demonen bestaan dus wel. Dat is een Bijbels gegeven. Waarom manifesteren de demonen zich in het geval van Paulus bij Handelingen 16 ? Omdat aan de wandel van Paulus en Silas te merken was dat ze dienstknechten waren van de allerhoogste God ! Kom jij wel eens in confrontatie met demonen ? Zo ja, houdt stand en blijf in de nabijheid van Jezus. Zo nee, komt dat doordat je dezelfde kant op loopt en eigenlijk al zo met je leven omgaat dat die demonen eigenlijk niks bij
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid