Spring naar bijdragen

ajamul

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    echt geneiten in deze tijd he, ik zag vandaag op de camping twee jonge groene spechten van dichtbij.
  2. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    sperwer met muis aanstaren.... en wat vond de muis er van....?
  3. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    hij maakt nog geen zomer, maar ik zag hem vandaag wel
  4. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    Vandaag is het lekker zacht weer en voor het eerst lig ik weer buiten in mijn hangmat. Genieten. Dan vliegt er een kauw vlak boven mijn hoofd langs. Hij passeert een hommel die hem in tegenovergestelde richting voorbij vliegt. De kauw draait zich om, vliegt terug en plukt de hommel van achteren uit de lucht. Vlak boven mijn hoofd. Jammer voor de hommel, maar prachtig om te zien.
  5. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    al zijn veertjes zijn geteld .... of althans te tellen, op deze afdruk van zijn persoonlijkheid.....
  6. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    aha, ik wist niet dat er foto's bijgevoegd konden worden; ben een beetje nieuw hier. Hier de complete duif op het raam. Hij zal wel hoofdpijn gehad hebben.......
  7. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    ja apart zoiets; ik heb het ook eens gehad met een duif. die afdruk stond er zo compleet en herkenbaar op dat ik er een heel bijzondere foto van kon maken. Jammer dat hier geen foto's geplaatst kunnen worden, anders liet ik hem even zien.
  8. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    @ JoostG: mooie voettekst heb jij....!
  9. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    was vanochtend onderweg om ergens te gaan preken, lekker rustig langs de weg. Kwam ik langs een boom met daarin twee Nijlganzen op het nest- die broeden nl in een boom! Bijzonder om die twee grote watervogels daar zo hoog in de boom te zien!
  10. ajamul

    Het grote vogeltjestopic

    ah, jammer dat dit al een beetje oud topic is, want vogels hebben mijn hart. Iedere dag loop ik een stukje (anders val ik uit elkaar) en in mijn directe omgeving heb ik al zo'n 80 soorten gespot. Zelfs een roerdomp in een buitenwijk, deze koude winter! En verder staartmezen, een ooievaar bij de kinderspeelplaats, een sperwer op de schutting, een groene specht op het gazon.... genieten!
  11. ajamul

    Vaker Avondmaal?

    Dat beeld van die mompelende goden vind ik wel erg mooi. We moeten als kerk ook wel oppassen voor 'religiositeit'. Dagelijks de maaltijd van de Heer vieren helpt daar zeker tegen. Dan stel je Christus weer centraal in alle ups en downs van je leven. Dat hebben we dagelijks nodig. Elke dag je bevrijding vieren, elke dag het verbond dat je is aangeboden opnieuw onderschrijven, elke dag het offermaal vieren, en elke dag uitzien naar het bruiloftsmaal. Dat zal niet iedere dag lukken met brood en wijn, maar dat is toch de basis van ons geloofsleven. Een geweldig iets.
  12. ajamul

    Vaker Avondmaal?

    Dat is ook heel aardig van je, maar het is hier de bedoeling dat je datgene wat je wilt zeggen zelf verwoordt. Hartelijk dank. Heb je ook nog ideeën over mijn vragen in de OP? Want dit topic gaat niet over het Avondmaal in het algemeen. help me even verder alsjeblieft want ik ben hier nieuw: 'vragen in de OP'?
  13. ajamul

    Vaker Avondmaal?

    nou ja zeg, spammen, ik wilde het gewoon makkelijk maken met een linkje, zodat je zelf kan oordelen . Waar het om gaat is dat we onze theologie van het avondmaal door de eeuwen heen meer op 1 corinthen 11 hebben gebaseerd dan op de woorden van Jezus. Begin je gewoon bij het begin, bij Jezus, dan zie je dat hij het avondmaal in alle opzichten instelt als een feestmaal. Dat wordt dan ook vol vreugde gevierd in Handelingen. In corinthe zien we een gemeente die 'van god los' is en daarbij gebruikt Paulus het avondmaal als voorbeeld. Uiteindelijk is 1 Cor 13 het hoogtepunt van die brief: het gaat
  14. ajamul

    Vaker Avondmaal?

    Het is opvallend dat we in deze tijd zo veel spreken over het avondmaal. Voor een eenvoudige maar verrassende bijbelse herbronning kan ik je mijn nieuwe boek aanraden 'De ontdekking van het avondmaal'. Meer info of gratis download op www.delepelaar.org Echt een bijbels en bevrijdend boek, hoor ik uit alle reacties van lezers.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid