Spring naar bijdragen

Mescensor

Members
  • Aantal bijdragen

    77
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Mescensor

  1. Hoe kan je zeggen dat het natte vingerwerk is? Het zette mij wel aan het denken eigenlijk. Ik ga er toch meer naar onderzoeken.

    Je kan heel makkelijk zeggen dat als je in extase raakt je je geest nergens voor open stelt. Maar ook net zo makkelijk dat het wel slecht voor je is. Je kan op beide raakvlakken heel veel redenen bedenken waarom het wel en niet zou mogen.

    Het punt zit hem bij mij gewoon, kan je er wel zo makkelijk over denken? Is het niet gewoon een menselijk iets om het maar goed te vinden in plaats van wat God van ons verwacht?

  2. In het Nieuwe Testament wordt gesproken over pharmakeia (Gal. 5:20; Opb. 9:21; 18:23 21:8; 22:15). In onze vertaling wordt pharmakeia vertaald met afgoderij. Maar het betekent ook het gebruik van geestverruimende middelen. Drugs worden afgekeurd en staan in de Bijbel in nauw verband met occultisme. Doordat je in extase raakt, kun je je geest openstellen voor invloeden vanuit de occulte wereld.

    Gal 5:

    Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, 14 want de hele wet is vervuld in één uitspraak: ‘Heb uw naaste lief als uzelf.’ 15 Maar wanneer u elkaar aanvliegt, pas dan maar op dat u niet door elkaar wordt verslonden. 16 Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. 17 Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Het een gaat in tegen het ander, dus u kunt niet doen wat u maar wilt. 18 Maar wanneer u door de Geest geleid wordt, bent u niet onderworpen aan de wet. 19 Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, 20 afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie en woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, 21 afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Ik herhaal de waarschuwing die ik u al eerder gaf: wie zich aan deze dingen overgeven, zullen geen deel hebben aan het koninkrijk van God. 22 Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, 23 zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

  3. Headbangen, twosteppen, skanken, raar doen. Het maakt allemaal niet uit puh2.gif Als het maar gezellig is. Het leuke van die feestjes vind ik altijd dat er zoveel verschillende mensen zijn, en iedereen doet het lekker op zijn eigen manier.

  4. Je constante vaste gedachte-wereld die je toch vasthoud denk ik. Wat zich blijft vormen en veranderen in de loop van je leven. En drugs heeft daar invloed in, zowel positief maar ook zeker negatief. Het laat je bijvoorbeeld al positief over drugs denken. En daar gaat het voor mijn idee fout. Want komen die gedachtes dan wel daadwerkelijk uit jezelf? En die keuzes die je dan maakt door het middel, zijn die dan ook daadwerkelijk beter dan de keuzes die je zonder zou maken? Er zijn genoeg voorbeelden waarin het uiteraard wel zijn goede kant heeft gehad. Maar zo kan je alles wel weerleggen. Zelfs in die bepaalde situaties zijn er altijd nog andere oplossingen.

    Ik blijf met de vraag zitten, en ik denk ook niet dat iemand daar antwoord op weet.

  5. Ik heb het gelezen, alle pagina's. Maar het is nog niet echt tot me doorgedrongen omdat het ook niet echt concreet was. (voor mij althans) Wel herkenbaar, maar het neemt mijn twijfels nog niet weg. Ikzelf heb aan de ene kant een neiging naar soft drugs, en aan de andere kant een gedachte met twijfels of het nou daadwerkelijk zo goed voor je is. Of je daadwerkelijk goed veranderd ben, of dat het op basis van een illusie gecreërd is. Je kan veel te weten komen en het kan je veel leren. Maar fouten in het leven leren je altijd wat. Dat betekent niet dat je ze nog is moet doen. Ik leg het wel in verband omdat ik toch mijn twijfels heb erover. Ik weet niet, je kan je ook blindstaren op drugs denk ik.

    Gewoon uit intresse hoor, maar hoe kan jij mij vertellen of die toegevoegde waarde in je leven ook daadwerkelijk nodig was geweest? Of je met op een andere manier tot rust komen daar ook niet uit gekomen was?

  6. Ik heb nog een vraag, hoe kijken jullie tegen de mensen aan die drugs gebruiken voor artistiek gebruik? Ik weet dat er mensen zijn die daarmee hele interesante stukken door kunnen schrijven en bijvoorbeeld schilderen of denk maar door. Wat ik me wel afvraag is wat je er dan mee doet naast jezelf in nieuwe gedachtepatronen brengen. Helpen die je echt verder? Of kijk je gewoon op een andere manier tegen het leven aan?

    Voor mijzelf heb ik met weed wel goede ervaringen gehad, maar merkte wel dat ik er ook gebruik van ging maken als medicijn. Net als met roken. Nu is het voor ieder de kunst om het te laten op dat soort momenten en te leren er verstandig mee om te gaan of het veilige pad te kiezen en er helemaal niet mee bezig te zijn.

    Toch vind ik het moeilijk om precies te achterhalen wat nou het beste is om te doen. Helemaal niet zullen vele zeggen. Dat is wel de veiligste, maar niet de enige verstandige optie. Of toch wel?


    Samengevoegd:

    Ergens lijkt het namelijk of er overal maar redenen voor gezocht worden zodat het dan maar kan. En dat is heel menselijk.

  7. Dit was hem:

    "De brede en de smalle weg"

    de_brede_en_de_smalle_weg.jpg

    Vind hem nu niet meer zo speciaal als vroeger, maar hij blijft mooi.

    Deze plaatjes kwam ik tegen naar het zoeken ernaar. Zitten wel toffe tussen.

    smalleweg.jpg

    20061109_0450afb_cathedraal.jpg

    20061109_0455gewichtig_boek.jpg

  8. Een vriend van mij is ook homo, ik veroordeel hem niet maar keur het ook niet goed wat hij doet. Volgens bijbelse gronden is hij niet goed bezig nee, maar wij als mens hebben stuk voor stuk ook fouten. Is het dan fout om er wel mee om te gaan? Ik vind van niet. Je kan nog veel van die mensen leren zoals mobroer al zei.

    Ik weet dat er in de emo scene ook een trend is om bi te zijn, dat soort dingen keur ik wel af omdat ik vind dat het geen trend moet zijn. Je hebt die gevoelens, of je hebt ze niet. En of je ze kan opwekken, tja. Daar moet je geen mensen toe aan gaan zetten als ze zich er niet mee bezig hielden.

    Nu zit je dan ook met het punt als je gevoelens zou kunnen opwekken ervoor ze ook zou kunnen afleggen. Maar daar kunnen wij ons geen realistische voorstelling van maken, want ieder mens steekt gewoon anders in elkaar. Maar ik denk dat sommige het wel zouden kunnen.

  9. Ben benieuwd met wat voor materiaal ze gaan komen, tot die tijd wacht ik rustig af engel.gif


    Samengevoegd:

    Deze drumstep liet me echt helemaal achteroverslaan. Ziek nummertje van Diesel.

  10. Net als Antestor? You mean... like.. realy? Wow, dat is echt gaaf nieuws. Had het niet verwacht ze nog terug te zien. En wat ik gelezen had over Crimson Moonlight was dat het wel zijn tijd nodig heeft en dat ze niets vast hebben gesteld nog. Maar kans zit er zeker in dat ze nog door gaan. Dus hopen dat ze de tijd, financiele middelen en toewijding hebben om door te gaan!

  11. Beste mensen,

    Dit topic is voor de mensen die van kunst houden en dit graag met anderen willen delen. Van schilderijen tot beeldhouden tot digital art.

    Om te beginnen open ik met met wat digital art van Huang Kong.

    "The Dying Dream"

    _the_dying_dream__by_noah_kh.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid