Spring naar bijdragen

Ikke1609

Members
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. Welke kerkelijke regels dan zoal? Verder wel respect voor je mening, ik kan me er gedeeltelijk wel in vinden!
  2. Ikke1609

    Nachtmensen, verenigt u! [2]

    Nu wordt het hier dus actief? Hoop ik? =)
  3. Ik denk dat gelovige mensen om je heen 'verzamelen' ook heel erg nuttig kan zijn. Ten eerste omdat ze jouw vrienden kunnen worden en daarnaast is het ook dat ze op een 'next level' manier kunnen praten/interpreteren en niet direct gek zullen opkijken als het over geloven gaat. Althans, dit is mijn ervaring. Een gemeente is ook een mooie plek om mensen te vinden in kringen en dergelijke.
  4. Ikke1609

    Nachtmensen, verenigt u! [2]

    Nice, dit topic had ik nog niet gezien! =)
  5. Precies, en volgens mij is het net zo'n zonde. Dat de mens het zo veranderd heeft betekend niet dat God het ook goed vindt. Wat ik dus zeg is dat de kern van de zonde is dat het jezelf of anderen beschadigd en in dit geval is die tweede vorm belangrijk. Alle zondes die gedaan worden tegen een andere persoon of andere personen moeten op bovenstaande manier behandeld worden. Maar met menselijkheid! Ik ben geen moraal theoloog, maar persoonlijk heb ik zelf een stuk meer moeite met roddelen. Roddelen is namelijk het gericht beschadigen van je naaste. Terwijl het zwanger raken uit een daad van li
  6. Precies, en volgens mij is het net zo'n zonde. Dat de mens het zo veranderd heeft betekend niet dat God het ook goed vindt. Wat ik dus zeg is dat de kern van de zonde is dat het jezelf of anderen beschadigd en in dit geval is die tweede vorm belangrijk. Alle zondes die gedaan worden tegen een andere persoon of andere personen moeten op bovenstaande manier behandeld worden. Maar met menselijkheid!
  7. Volgens mij is de norm dan helemaal weg. De menselijke standaard veranderd enorm, kijk maar naar de acceptatie van homostellen in kerken en gemeenten. Ik weet niet hoe je het anders goed vorm kan geven maar de norm van de mens is juist niet goed genoeg toch? Volgens mij moet je hier naar de normen van God kijken en die betrekken op de zonden die tegen andere mensen (en dus niet (alleen) tegen jezelf) begaan worden.
  8. Het zal wel een beetje van de 'zwaarte' van de zonde afhangen, maar het gebeurt wel. Ik denk dan bv aan zoiets als overspel. Alleen dat laatste stukje, geen idee hoe je dat moet interpreteren. Volgens mij heeft in principe niets te maken met de zwaarte van een zonde. Het gaat om een zonde tegen iemand, een specifiek iemand. Dat is van deze quote toch dé vereiste? Ik denk dat het dan gaat om je broeder/zuster in het geloof waar je dan onder vier ogen een gesprek mee moet voeren, als dat niet werkt kun je het met twee extra mensen nogmaals voorleggen en anders houdt niks je tegen om het in de
  9. God is altijd Dezelfde geweest. De zondaar en de tegenstander worden vernietigd(, omdat ze niet in Zijn bescherming (willen) wonen) en Hij geneest de rechtvaardige. Je sluit je ogen dus voor de voorbeelden die ik noem en gaat verder met het standaard riedeltje. Ook goed. Mag ik vragen hoe jij de situatie zelf ziet? Aangezien je wel verteld wat er niet is wil ik ook wel weten wat het dan wel is
  10. Ikke1609

    Docu Jesus Camp

    Ik heb dit ooit eens op een niet-christelijk forum laten zien en heel veel niet-christenen identificeren direct álle christenen met deze christenen. Het lastige daarbij is dat ze in veel gevallen wel Bijbelse dingen proclameren terwijl de algehele sfeer niet Bijbels is, voor zover ik dat kan beoordelen. Dit is jammer voor het beeld wat de 'heidenen' hebben, net zoals met Harold Camping. Het is lastig om een christen ook als een los mens met een losse mening te zien als ik me als christen heel erg verbind met mijn geloof.
  11. Ik heb het 32e basisjaar gedaan, volgend jaar begint het 35e jaar en daar zit mijn broertje dan in. Ik kan het EH-basisjaar enorm aanraden, of je 'christen-genoeg' bent of niet, mijn ervaring is dat je er heel veel te leren krijgt, is het niet op geloofsgebied, dan wel op persoonlijk gebied. De EH koppelt die gebieden aan elkaar en je leert ook heel veel van elkaar. Ik heb er zelf heel veel aan gehad op het gebied van mij geloof, ik geloofde niet meer door verschillende dingen (niet christelijke school e.d.) en ik wist dat God wel bestond maar ik wist niet hoe ik mijn geloof vorm moest geven.
  12. Eens, bij ons ook. Wij hebben als jeugd sinds dit jaar ook een website, is nog niet optimaal omdat het eigenlijk te weinig zin heeft. Een website is ook enorm afhankelijk van haar bezoekers en je merkt vooral dat als de gemeente kleiner is dat het lastiger wordt om een website op orde te houden. Het versloft allemaal wat meer wanneer er weinig mensen actief zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid