Spring naar bijdragen

Nederland kiest voor pro-Europese koers.


Aanbevolen berichten

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/naar-de-stembus-wordt-de-eu-energieonafhankelijk-of-lacht-poetin-straks-in-zijn-vuistje

Citaat

GroenLinks-PvdA is de grootste partij geworden in de verkiezingen voor het Europees Parlement. De partij krijgt volgens de eerste exitpoll van Ipsos I&O/NOS 8 zetels. De PVV volgt met 7.

Mohammed Chahim, Europarlementariër namens de PvdA zegt "dolblij" te zijn met de 8 zetels die GroenLinks-PvdA samen lijkt te halen voor het Europees Parlement. De partijen verliezen netto dan waarschijnlijk 1 zetel volgens de exitpoll van Ipsos I&O/NOS, maar de leden reageerden tijdens een bijeenkomst in TivoliVredenburg in Utrecht alsnog uitzinnig op de 8 voorspelde zetels. Dat de PVV kleiner blijft in Brussel, kon op nog luider gejuich rekenen. Volgens Chahim "lijkt het erop dat Nederland haar vertrouwen uitspreekt in GroenLinks-PvdA en een pro-Europese koers wil. En Europa niet wil afbreken".

De PVV heeft haar succes van afgelopen november niet kunnen vast houden.

Citaat

De rest van de ultrarechtse coalitie heeft ook minder gescoord dan ze waarschijnlijk hoopten: de VVD komt uit op 4 zetels, BBB op 2 en NSC weet er slechts 1 in de wacht te slepen. Daarmee lijkt de nieuwe coalitie al een optater te hebben gekregen nog voor ze ook maar één bewindspersoon op het bordes hebben staan. Vooral de score van Omtzigts NSC is pijnlijk. Het lijkt er sterk op dat zijn achterban niet te spreken is over het verstandshuwelijk met de extreemrechtse PVV.

Forum voor Democratie is zonder meer de grootste verliezer. De fascistische partij van Thierry Baudet sturmde vijf jaar geleden nog met 5 zetels het Europarlement in (maar raakte er vervolgens direct een hoop kwijt aan over- en weglopers), maar weet nu geen enkele zetel meer te behalen.

En de fascisten van Forum zijn al weer verleden tijd,  net zoals de nieuwe partijen BBB en NSC weinig succes boekten.  Het ziet er naar uit dat alles weer normaal wordt in Nederland. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid