Spring naar bijdragen

Bloedvloeiing en Elia


Aanbevolen berichten

Lukas 8;42-44: vertelt het verhaal van een vrouw die lange tijd bloedverlies heeft: "... .Toen Hij erheen ging, drong de menigte zich om Hem heen. En een vrouw die al twaalf jaar bloedvloeiingen had en die al haar bezit aan dokters uitgegeven had, maar door niemand genezen had kunnen worden, kwam van achteren naar Hem toe en raakte de zoom van Zijn bovenkleed aan; en onmiddellijk hield het vloeien van haar bloed op."

Hierin zit een vergelijking met het verhaal van Elia op de Karmel waarbij vele Baälprofeten (vergelijkbaar met een menigte) zichzelf met scherpe voorwerpen tot bloedens toe snijdt. Zelfs zodanig dat zij in gevaar komen hun leven te verliezen, zij raken in extase wat er op wijst dat hun bloedhoeveelheid niet meer voldoende is om normaal te kunnen denken. In het verhaal van Elia is er een contrast tussen Elia en de Baälprofeten. De Baälprofeten trachten als eerste contact met hun god te maken en besteden daar veel moeit aan. Maar hun god is niet in staat antwoord te geven. Elia daarentegen richt aan het eind een kort gebed op aan Jehovah en ontvangt antwoord. Zowel de Baälprofeten als Elia zijn vertegenwoordigd in de vrouw met de bloedvloeiing. Ook zij doet veel moeite om (in dit geval) genezen te worden) en ook hier zijn degenen tot wie zij zich richt niet in staat haar re helpen. Daarbij gaat dit vooraf aan het contact met Jezus (Jehovah). Ook Elia is vertegenwoordigd in haar wanneer zij besluit haar heil bij Jezus te zoeken. Daarna geneest zij snel en is gezond zoals Elia meteen antwoord krijgt.

Zoals Elia geloof had in Jehovah meld Jezus dat het het geloof van de vrouw is dat haar genezen heeft. Zoals ook Elia opviel en in het licht kwam te staan werd ook de vroiuw ontdekt en kreeg eer dat zij in geloof gehandeld had.

Aanvullingen betreffende het geloofsvertrouwen in de juiste God en het beantwoorden van vragen door Jehovah aan te roepen zijn van harte welkom.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid