Spring naar bijdragen

Over vaders


Aanbevolen berichten

Nieuwe reclame van Dove

Deze reclame al eens gezien? Een prachtig filmpje over wat voor belangrijke rol vaders spelen in onze levens. Hier worden vaders eens op mooie, ontroerende wijze uitgebeeld. Hier is de vader eens niet de sukkel, maar de held. Dove heeft weleens eerder zulke reclames gehad, maar dan over wat echte schoonheid is en over hoe mooi ouderdom kan zijn. Ook nu is de boodschap duidelijk: wordt het niet eens tijd om onze vaders te vieren?

Een verademing om eens zo’n reclame te zien. Positief over moeders spreken en moeder en kind mooi uitbeelden, dat lijkt voor veel minder mensen problematisch te zijn dan hetzelfde doen bij vaders. En dat is geheel onterecht. Natuurlijk zijn er vaders die niet goed met hun verantwoordelijkheid omgaan, maar er zijn natuurlijk net zo goed ook zulke moeders. Daarin is geen enkel verschil. Er is dus geen reden om vaders minder te achten dan moeders.

Vaders hebben een mooie rol binnen het gezin. Zonder al teveel rozewolkengedoe waar vrouwen zo eng in kunnen zijn als het om kinderen gaat, staan zij voor je klaar en vangen zij je op. Ze zijn streng als het moet, ze hebben die onmisbare nuchtere kijk op het gezin en werken vaak hard voor de kost. Ze leren je voor jezelf opkomen en hard te werken voor je eigen plaats in het leven, en met niemand kunnen kinderen beter stoeien dan met hun vaders.

Toen je nog geboren moest worden, bleef hij op de achtergrond voor zijn zwangere vrouw zorgen, terwijl vooral zij alle aandacht en lof kreeg. Hij leed met haar mee toen zij zoveel pijn had bij de bevalling en omringde haar en de baby met zijn liefdevolle zorg en bescherming. Omwille van haar verdroeg hij haar hormonale buien, de zwangerschapscursussen en de kraamvisites. En nu verdraagt hij veel omwille van jou, omdat hij van je houdt.

In de Schrift speelt Jozef maar een bescheiden rol, ook op de achtergrond. De aandacht gaat toch vooral uit naar Maria en Jezus, wat natuurlijk niet onterecht is. Maar daar waar hij in beeld verschijnt, redt hij zijn vrouw van de doodstraf en vlucht hij zonder morren op aanwijzing van de engel met zijn gezin naar Egypte en weer terug. Hij zwijgt, maar in zijn daden laat hij zijn grootsheid zien. Laten wij daarom niet zwijgen en ook onze vaders eren.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid