Spring naar bijdragen

Opwekking 2014: feest voor jong en oud


Aanbevolen berichten

Van 6 t/m 9 juni a.s. trekken duizenden christenen naar de polder om met elkaar het pinksterfeest te vieren tijdens Opwekking 2014. Vier dagen lang staat het evenemententerrein van Walibi Holland in het teken van samen zingen, bidden, luisteren en vieren dat God goed is. Met aantrekkelijke programma’s voor alle leeftijden is de conferentie de plek bij uitstek om met gezin, vrienden en kerk of gemeente een inspirerend en ontspannen weekend door te brengen.

‘Dat is nu een van de dingen die ik zo kostbaar vind aan de conferentie,’ zegt Joop Gankema, directeur van Stichting Opwekking. ‘We horen en zien steeds weer dat het waar is wat we in Psalm 133 lezen. Waar broeders en zusters tezamen ‘wonen’ – al is het maar tijdelijk in een caravan of tent – daar gebiedt de Heer zijn zegen. Mensen worden niet alleen opgebouwd door een preek of een Opwekkingslied. Samen je potje koken, napraten, samen bidden; dat zijn zaken die mensen samenbinden en de onderlinge relaties verstevigen. We hopen dat de bezoekers dat ook dit jaar heel persoonlijk zullen ervaren.’

Het thema voor deze 44e pinksterconferentie is Woord en Geest, en de balans tussen beide. Als christen hebben we Gods Woord nodig dat ons openbaart wie Hij is en hoe Hij door de eeuwen heen zijn volk Israël en een ieder die Hem volgt, heeft geleid. Tegelijkertijd kunnen we niet zonder zijn Geest die ons richting geeft, ons denken vernieuwt en zijn Woord tot leven brengt. Het thema wordt door diverse sprekers, onder wie David de Vos, Kees Goedhart, Jurjen ten Brinke, Hans Maat, David Pawson en Otto de Bruijne uitgewerkt. De zondagmiddag is gereserveerd voor de Sing-in; een feestelijke openluchtsamenkomst voor alle leeftijden. Rondom het hoofdprogramma is er een gevarieerd activiteitenaanbod in diverse tenten, zoals de WereldInfotent, het MediaTheater en de gebedsreis. Kinderen, tieners, en jongeren hebben hun eigen programma, dat parallel loopt aan de samenkomsten voor volwassenen.

Opgave voor het kamperen tijdens de conferentie is mogelijk via www.opwekking.nl. (Dagbezoekers hoeven zich niet van tevoren aan te melden.) Het complete programma voor de conferentie en uitgebreide praktische informatie is ook te vinden op onze site. Daarnaast is er een speciale OpwekkingApp ontwikkeld voor iOS en Android met daarop een beknopte weergave van de programma’s, een plattegrond van het terrein, nieuwsitems en een mogelijkheid om te reageren. Deze is gratis te downloaden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben al even op het terrein geweest met Hemelvaart. En het lijkt een grootse bedoening te worden.Er staan al grote hallen en er zijn al veel vrijwilligers actief.

Helaas kan ik er zelf niet bij zijn. Want het lijkt we wel leuk er een keer achter te komen hoe Opwekking precies gevierd wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid