Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Laatste scène uit The Passion of the Christ

Jezus is je voorgegaan in de opstanding. Bij zijn opstanding is zijn lichaam verheerlijkt, waardoor Hij door gesloten deuren kon lopen en mensen Hem niet altijd meteen herkenden. Het is goed mogelijk dat als jou straks het eeuwig geluk deelachtig wordt, je lichaam op dezelfde wijze verheerlijkt wordt. Het zal in elk geval verlost zijn van alle zonde, alle ziekte, alle pijn en alle lijden. Geheel genezen en geheel gaaf zul je voor God komen te staan.

Geheel genezen? Er blijkt iets bijzonders te zijn met het lichaam van Jezus: de kruiswonden zitten er nog in. De gaten in zijn handen en voeten en het grote gat in zijn zij. Jezus heeft de dood verslagen, heeft onze schuld uitgeboet en staat in volmaaktheid tegenover zijn leerlingen: volmaakt God en volmaakt mens. Zo is Hij je volmaakt voorgegaan en laat Hij je een nieuwe, eeuwige toekomst zien. Maar de kruiswonden zitten er nog in.

Jezus had die kruiswonden gemakkelijk kunnen laten genezen. En waarom ook niet? Het zijn afschuwelijke wonden die herinneren aan iets absoluut verschrikkelijks. Het kruis is leeg, dus weg ermee. In Jesaja 40 lees je echter dat als God met grote macht verschijnt, Hij alles wat Hij heeft buitgemaakt meevoert en dat zijn zegetekenen Hem vergezellen. En het zou me niets verbazen als precies dat gebeurde bij de opstanding.

Zijn kruiswonden zijn niet enkel maar nare overblijfselen van een afschuwelijke dood. Het zijn zijn zegetekenen. Als je Hem blijft volgen, zal Hij jou als buit meevoeren en zijn kruiswonden zullen Hem vergezellen. Deze wonden zijn tekenen van zijn koningschap, van zijn macht, van zijn luister. Daarom draagt Hij ze in zijn lichaam. Net zoals sommige mensen met trots hun littekenen dragen, als dezen een bijzonder verhaal vertegenwoordigen.

Het is heel wel mogelijk dat jij ook daarom straks de tekenen van je lijden in je lichaam of in je ziel draagt. Omdat het lijden je zo heeft gevormd, omdat het je dichter bij God bracht en je daarom tot eer is geweest. Niet dat je nog ziek zult zijn, of pijn zult lijden. Jezus leed immers ook geen pijn meer na de opstanding. Maar dan zie en erken je misschien hoeveel betekenis jouw lijden heeft gehad voor God, en daardoor voorgoed genezen.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid