Spring naar bijdragen

Inspiratiereis Dietrich Bonhoeffer 2014


Aanbevolen berichten

Ga jij mee op deze onvergetelijke en indrukwekkende inspiratiereis?

Deze zomer organiseert Inspiratienetwerk TijdVoorActie in samenwerking met reisorganisatie Historizon voor de tweede keer een inspiratiereis naar Duitsland en Polen over het werk en de persoon Dietrich Bonhoeffer.

Tijdens deze jongerenreis denken we met elkaar na over Dietrich Bonhoeffer en de tijd waarin hij leefde. Hij kwam in verzet tegen Hitler en het naziregime en nam het op voor anderen. Wat betekent dat vandaag de dag voor ons eigen leven? We gaan op reis naar Duitsland en Polen. Hier zien we wat oorlog en misdaden met een land doen. We denken na over hoe mensen in vertrouwen samenleven en hoe snel dit kan omslaan in wantrouwen. Ook vandaag de dag zien we ontwikkelingen waarbij mensen onrecht wordt aangedaan, waar mensen worden buitengesloten en gediscrimineerd. Hoe gaan wij daar zelf mee om? Welke ontwikkelingen zien wij in onze eigen omgeving? We denken praktisch na over hoe je van betekenis kunt zijn voor (kwetsbare) mensen?

Door groepssessies en onderlinge gesprekken wordt je aan het denken gezet, krijgen de dingen die je ziet en hoort een plaats en bespreek je met elkaar hoe je dit toepasbaar kunt maken in je dagelijks leven. Een reis vol inspiratie en gezelligheid.

Een gevarieerd programma: met daarin o.a. de stad Berlijn, concentratiekamp Buchenwald, het strand in Polen, bezoek aan sociale initiatieven in achterstandsbuurten.

Informatie en aanmelden
Programma: http://tijdvooractie.nl/nieuws/inspiratiereis-dietrich-bonhoeffer
Doelgroep: jongeren 18-35 jaar
Videolink: Inspiratiereis Dietrich Bonhoeffer 2013


Prijs: € 399,- p.p. Dit is een kortingstarief en wordt o.a. mogelijk gemaakt door het Ans & Hans Wouters-Hellebrekersfonds. Normaal tarief € 499,- p.p. Informeer naar de voorwaarden.
Inclusief: Vervoer per luxe touringcar, 6 overnachtingen in hostels (4 persoonskamers), ontbijt, lunches, diners, alle toegangen en gidsen.
Aanmelden: www.tijdvooractie.nl
Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid