Spring naar bijdragen

Noah succes in eerste weekeinde US


Aanbevolen berichten

Na een storm aan controverse in de US, is "Noah" beland op de eerste plaats afgelopen weekeinde bij bioscoopbezoek in de US.

Het bijbelse epos van Paramount met Russel Crowe in de hoofdrol is geopend met een omzet van 44 miljoen dollar, op basis van een schatting van de studio zondag.

De fantasierijke invulling over het verhaal van Noach's Ark door "Black Swan" regisseur Darren Aronofsky, leidde sommige religieuze groeperingen tot de bewering dat het verhaal onnauwkeurig was verbeeld. Paramount werd verzocht om een disclaimer toe te voegen aan het marketingmateriaal om aan te geven dat "artistieke vrijheid heeft genomen" in de verfilming.

De polariserende aandacht heeft blijkbaar vruchten afgeworpen voor "Noah," die beschikt over toevoegingen aan het bekende verhaal van de Bijbel, zoals engelachtige steen wezens en chique kasten voor Noach en zijn gezin.

"Noah", waarin ook Jennifer Connelly en Emma Watson acteren, lande ook probleemloos in 22 internationale markten, zoals Rusland en Australië, en verdiende 33,6 miljoen dollar in het buitenland.

"Het voelt alsof de film echt connectie maakte met zowel mainstream bioscoopbezoekers, die op zoek zijn naar een echt verfijnde film, en die mensen die een film willen zien die eer doet aan hun geloof," zei Rob Moore, Paramount vice-voorzitter. "Het is een zeer interessante reis op dit punt geweest, maar het is absoluut spectaculaire lancering." "Noah" is de nieuwste geloof-centrische film om publiek te winnen dit jaar.

Andere films zijn onder andere: de onafhankelijk vrijgegeven "God's not dead," die verdiende $9 miljoen in haar tweede weekend, en "Son of God", waarvan de binnenlandse teller nu staat op 57,9 miljoen dollar sinds de opening van vorige maand.

Beeldmateriaal: © 2014 PARAMOUNT PICTURES. ALL RIGHTS RESERVED

Bron: yahoo.com

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid