Spring naar bijdragen

Christelijke erfgoed Syrië te koop op internet


Aanbevolen berichten

Christelijke erfgoed Syrië te koop op internetVolgens de Libanese krant Al-Akhbar worden eeuwenoude kruisen, religieuze voorwerpen en Mariabeelden uit de christelijke enclave Maaloula in Syrië te koop aangeboden op het internet. Ook iconen van onschatbare waarde werden uit het dorp geroofd of vernield. Sinds een half jaar wordt gestreden om de controle over de enclave, wegens de strategische ligging voor de controle over de weg naar Damascus.

De aanwezigheid van christenen gaat terug tot de derde eeuw. Maar door de recente gevechten hebben de meeste christenen Maaloula verlaten. Volgens Al-Akhbar proberen islamitische rebellen van het al-Nusrafront met de verkoop van de religieuze kunstwerken extra inkomsten te verzamelen. Dat is des te pijnlijker omdat Maaloula ook is genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Irina Bokova van de Unesco roept de wereldgemeenschap op om het culturele erfgoed van Syrië te helpen beschermen, voor het te laat is.

Ook een bibliotheek in Tripoli, onder beheer van een Grieks-orthodoxe priester, moest het ontgelden. Moslimextremisten beweerden dat de priester zich blasfemisch had geuit over de islam en staken de bibliotheek in brand. Tussen de zestig en tachtigduizend boeken gingen verloren. Over de manier waarop de priester de islam zou hebben beledigd lopen de meningen uiteen.

Bron: Kerknet/IKON/ Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid