Spring naar bijdragen

Twitter debat Nationale Synode


Aanbevolen berichten

Wie een mening heeft over de verdeeldheid in de protestantse kerk, kan eind oktober meedoen aan het Twitterdebat tijdens de Nationale Synode in Dordrecht. De synode is de landelijke vergadering van alle kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland en wordt voor de tweede maal gehouden.

De synode heeft net als in de 17de eeuw grotendeels plaats in de Grote Kerk in Dordrecht. Het centrale thema is dit jaar of het nog van deze tijd is dat met name de protestantse kerk in zoveel geloofsrichtingen is verdeeld. Tv-persoonlijkheid Andries Knevel leidt het debat op 25 oktober in de kerk. Bij de eerste moderne synode in 2010 was het debat een zogeheten trending topic op Twitter.

Aan de Nationale Synode doen meer dan 50 kerken en genootschappen mee. Binnenkort verschijnt de glossy Dordt! over de bijeenkomst.

Bron: RD

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid