Spring naar bijdragen

Domein .bible beschikbaar


Aanbevolen berichten

Websites gebruiken extensies als .nl, .com of .org. Het Amerikaans Bijbelgenootschap gaf deze week een nieuwe extensie vrij: .bible. De Bijbelorganisatie hoopt zo dat het Woord van God wereldwijd meer ingang krijgt.

Het top-level domein .bible, dat door het Amerikaanse Bijbelgenootschap (ABS) is opgekocht, wordt beschikbaar vanaf 2015. Het is al mogelijk om een domeinnaam te registreren op BibleTLD.org. Dat maakte Christianity Today deze week bekend.

Wie een website wil bouwen voor een kerk, over de Bijbel of voor evangelisatiedoeleinden, kan de extensie aanvragen. Het Bijbelgenootschap stelt als doel de kennis van en de betrokkenheid op de Bijbel te vergroten.

De organisatie die extensies vrijgeeft, de International Corporation of Assigned Names and Numbers (ICANN), besloot vorig jaar top-level domeinen te verkopen. Extensies die met religies hebben te maken, zijn .catholic, .faith, .islam en .kosher. De Amerikaanse organisatie LifeChurch.tv, bekend van de Bijbelapp YouVersion, aast op .church, maar een commercieel bedrijf wil de extensie ook hebben. Voor een extensie moet 146.000 euro worden neergelegd.

Bron: RD

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid