Spring naar bijdragen

Paus omhelst Utrechtse studente


Aanbevolen berichten

De Utrechtse biologiestudente Annemarie Scheerboom heeft paus Franciscus welkom geheten op de Wereldjongerendagen in Brazilië. Zij deed dat in het Nederlands, "namens alle jongeren op het continent Europa". Na haar woorden liep zij naar de paus toe, die haar omhelsde.

Tijdens de welkomstceremonie op de Copacabana, het grote strand van Rio de Janeiro, werd de paus toegesproken door jongeren uit alle werelddelen. Scheerboom was geselecteerd voor Europa. Zij had haar korte tekst niet zelf geschreven. Er waren ongeveer een miljoen mensen aanwezig bij de ceremonie.

Omhelzing
Na haar welkomstwoorden aan het adres van de "Heilige Vader", zei Scheerboom: "We dragen alle broeders en zusters met ons mee die gedurende de afgelopen eeuwen geleefd hebben en getuigden van het evangelie in onze landen."

Vervolgens beklom ze het podium en werd ze onder applaus omhelsd door de paus. Hij sprak kort met de studente en gaf haar een kruisje op het voorhoofd. Hetzelfde deed hij volgens omroep RKK met de vertegenwoordigers van de andere continenten. Scheerboom gaf de paus een zelfgemaakte roze portemonnee cadeau.

Wereldjongerendagen
De Wereldjongerendagen duren vijf dagen. Er worden 1,5 miljoen bezoekers verwacht uit de hele wereld, maar het katholieke evenement kampt met slechte weersomstandigheden. Door de aanhoudende regen moet het slotevenement van zaterdag worden verplaatst, van een veld in een buitenwijk van Rio naar de Copacabana. Het veld is veranderd in een modderpoel.

Bron: NOS

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid