Spring naar bijdragen

Laat je hoogmoed afbreken door God


Aanbevolen berichten

Als je echt wilt groeien in relatie met God, vraag dat God je Trots en hoogmoed afbreekt, je kunt dan veel beter wandelen met God, en bent niet bang voor je image, je durft overal over Jezus te praten, je Ego / Trots / hoogmoed creert angst, je kan God alle eer geven , hij geeft ons leven,de talenten en eigenschappen, wijzelf hebben niets gecreerd, dus denk jezelf niet hoger dan je naaste.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben het zeker met je eens brabbeldasje. Natuurlijk zou je altijd en overal over Jezus moeten durven praten, zonder bang te zijn voor je image en voor het afbreken van je ego, maar je moet soms ook weten wanneer je je mond moet houden.

Als je mensen te veel tegen hun wil verteld over Jezus en over God bereik je misschien wel snel een verkeerd resultaat, omdat mensen wanneer ze zich eraan irriteren, juist gaan afzetten tegen de boodschap van de verteller. Daar moet iedere Christen en zeker de mensen die Evangeliseren zich voor behoeden.

Verder ben ik het wel volledig met Anabana eens dat je jezelf niet hoger moet denken dan je naasten. Wij zijn ook gewoon mensen en ook verre van perfect.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind dat we ook wel eens zouden mogen zeggen dat je als christen wel trots mag zijn op jezelf en wel van jezelf mag houden. Heel vaak heeft hoogmoed niets te maken met jezelf te belangrijk vinden. Heel vaak zit er een heel stuk onzekerheid achter en moeten mensen juist meer van zichzelf gaan houden en zichzelf gaan vertrouwen om een betere getuige te zijn. Verlegenheid heeft vaak niets te maken met jezelf hoger achten dan je naaste; het is vaak zo dat als je verlegen bent je zo negatief over jezelf denkt dat je bang bent om afgewezen te worden.

Jezus zei niets voor niets dat we onze naaste moeten liefhebben ALS onszelf. Kortom, jezelf liefhebben is ook goed.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 months later...

Precies, wanneer je verlegen bent, komt dat niet door trots maar door onzekerheid. Het is goed mensen te helpen opbouwen en voluit te kunnen leven, mensen afbreken is eigenlijk juist helemaal niet goed.

Jezus is tegen onzekeren, zondaars etc. ook totaal niet afbrekend, maar juist opbouwend. Alleen mensen die juist hun mond vol hebben over hoe het moet en zeker zijn van hun eigen redding, die pakt hij flink aan. Dat zijn juist de mensen met een grote mond over hun geloof...

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid