Spring naar bijdragen

Sabbatsrust is kwestie van oefening


Aanbevolen berichten

"Sabbat is de dag van het ophouden. Als mens moet je gewoon ook eens ophouden met je werk, met de drukte in je agenda, met de drukte in je hoofd. Waarom is dat eigenlijk zo lastig?" vraagt Arjan Markus, missionair predikant van de Utrechtse Jacobikerk, zich af in Groei Magazine. "Is het omdat je meer wilt? Ben je niet tevreden met wat je hebt? Wil je meer vergaren, meer consumeren, meer bereiken? En God dan? Is Hij niet te vertrouwen?"

"Het is misschien een kwestie van oefening. Hoe zouden we dat beter kunnen oefenen dan het één dag in de week uit te proberen. De beste dag is voor ons natuurlijk de zondag: de dag waarop Jezus opstond uit de dood, de dag waarop alles in de wereld anders werd. Er is geen betere dag om vrij te zijn, om van vrijheid te genieten en je toe te wijden aan God."

"Wij leven in een cultuur die is dolgedraaid als het gaat om consumeren en om economische expansie met alle gevolgen van dien voor mensen en de schepping. Voor een samenleving is het heilzaam als er een rustdag is en het niet toegaat naar een complete 24-uurseconomie van zeven dagen per week. Dat is mijns inziens een belangrijke overweging in je beslissing of je gaat shoppen op koopzondag, gebruikmaakt van horecadiensten of op zondag het vliegtuig neemt."

"Als jij iemand bent die het moeilijk vindt om ook eens op te houden en om je toe te wijden aan God, dan is het voor jou misschien wel goed om gewoon niet te werken, niet te kopen. Misschien ook wel niet te mailen, geen sociale media. Het is een fantastische gewoonte om één dag in de week als het ware uit het gewone leven te stappen en in het leven van God te stappen. Zondag is de dag om te vieren dat God jou en deze wereld tot een goede bestemming brengt. Eigenlijk moet je de zondag zien als een opstapje; niet voor de nieuwe werkweek die komt, maar voor Gods toekomst die komt."

Bron: Groei Magazine/ CIP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid