Spring naar bijdragen

Johannes Paulus II wordt heilig verklaard


Aanbevolen berichten

Wijlen paus Johannes Paulus II wordt heilig verklaard. Paus Franciscus heeft een tweede wonder aan hem toegeschreven en een decreet daartoe ondertekend, liet het Vaticaan vrijdag weten. Johannes Paulus II, ofwel de Poolse kardinaal Karol Józef Wojtyla, stierf in 2005 nadat hij in 1978 paus was geworden.

Ook paus Johannes de XXIII zal heilig worden verklaard. Die leidde de Rooms-Katholieke Kerk tussen 1958 en 1963 en riep de Tweede Vaticaanse Concilie bijeen. Er is nog geen datum bekend waarop de heiligverklaringen zullen zijn.

Het tweede wonder van Johannes Paulus II heeft betrekking op een Italiaanse vrouw die van kanker is genezen. Dat zou zijn gebeurd op 1 mei 2011, de dag waarop Johannes Paulus zalig werd verklaard. Vorige maand erkende een commissie van gespecialiseerde theologen van het Vaticaan al het wonder.

Bron: ANP/ Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid