Spring naar bijdragen

Bijbelstudie onder christenen


Aanbevolen berichten

Into Neopaganisme zijn is wat anders dan er aardig wat van af weten. Ik ben geïnteresseerd erin omdat ik het vrouwelijke aspect van God er in zie en dat mis ik in de Bijbel. Ik ben een vrouw en voel me daarin wel wat tekort gedaan, zeker ook omdat God de mens maakte naar zijn beeld, mannelijk en vrouwelijk. Dus dan moet God ook mannelijk en vrouwelijk zijn, maar verder kom ik het nergens tegen.

Nu ga ik offtopic haast, maar in sommige stukken van de Bijbel wordt de Wijsheid wel gezien als vrouw, misschien is dan de Heilige Geest vrouwelijk? Nu is de maatschappij natuurlijk eeuwen door mannen gedomineerd en dat verandert sinds de laatste eeuw en misschien dat het daardoor (nog) niet uit de verf komt? Maar ik ben in meerdere kerken geweest (ook soorten) maar voelde me nergens echt thuis.

Ik voel me thuis in de natuur, in contact met dieren en daar ervaar ik God (of die nou mannelijk of vrouwelijk of beide is). Maar aangezien Jezus God Heer noemt... heb ik een vermoeden.

Dank je wel voor je gebed, lief van je.

Ik ben alleen heel erg blij met mijn kritische blik omdat ik het idee heb dat God nog steeds dichtbij me is. Ook al staat er in de Bijbel dat je niet op je eigen inzicht moet vertrouwen, ik denk dat de inzichten die ik krijg een wisselwerking zijn tussen God en mij, juist in de levendige geest ontmoet God mij daar denk ik.

Ookal ben ik dus kritisch, ik ervaar nog steeds God in en om me heen en heb niet het idee dat dit dus verkeerd is wat ik doe. Ik vraag me alleen af of de Bijbel de enige doorgang tot God is, ik geloof namelijk dat Christus de weg tot God is en niet per sé de Bijbel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid