Spring naar bijdragen

Vijftien jaar werken aan hervertelling Statenvertaling


Aanbevolen berichten

BasicBijbel is voor iedereen die graag een makkelijk leesbare bijbel wil. Veel mensen vinden de bijbel 'onbegrijpelijk en onleesbaar'. Voor die mensen biedt BasicBijbel de ideale toegang tot de bijbelse tekst. BasicBijbel is gratis beschikbaar op het internet.

big_basicbijbel-3.jpg

De eenvoudige taal van BasicBijbel maakt de tekst begrijpelijk voor een breed publiek. BasicBijbel is onder anderen zeer geschikt voor tieners, VMBO-ers en mensen voor wie Nederlands niet de moedertaal is. Het leesniveau is lager dan van Het Boek en Groot Nieuws, zonder dat het kinderachtig wordt.

BasicBijbel is een hervertelling op basis van de oude Statenvertaling. De tekst van BasicBijbel behoudt wel de structuur van hoofdstukken en verzen. Hoe ziet BasicBijbel er uit BasicBijbel is geschreven met korte zinnen en woorden. Lastige bijbelwoorden zijn vervangen door woorden en uitdrukkingen die voor iedereen begrijpelijk zijn. Zondvloed en tabernakel bijvoorbeeld zijn 'grote overstroming' en 'tent van ontmoeting' geworden.

Hier en daar zijn woorden toegevoegd, om een zin duidelijker te maken. Toegevoegde tekst is duidelijk herkenbaar. Regelmatig wordt de tekst toegelicht in aantekeningen. Daarin zijn ook verwijzingen naar andere bijbelverzen opgenomen waarmee een tekst of gebeurtenis duidelijker wordt. Het is mogelijk op woorden te zoeken.

Met een gratis account kan de lezer verzen markeren en eigen aantekeningen maken. Plannen De website van BasicBijbel blijft in ontwikkeling. In de toekomst worden ook bijbelstudies, afbeeldingen en een verklarende woordenlijst op de website geplaatst. BasicBijbel is niet te koop in de boekhandel. De volledige tekst is gratis beschikbaar op internet. De website is tablet en smartphone-vriendelijk. Een gratis app is in ontwikkeling. 

Copyright: christelijknieuws.nl
Website: http://www.basicbijbel.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid