Spring naar bijdragen

Vraag naar kerken groter dan aanbod


Aanbevolen berichten

In Den Haag is de vraag naar kerkgebouwen op dit moment groter dan het aanbod. Dat zegt Mickey Bosschert-Uitentuis, directeur van Reliplan. Reliplan is een landelijk bureau dat al ruim twintig jaar bemiddelt bij koop, verkoop, herbestemming en verbouw van kerken. "We hebben het druk," zegt hij tegenover KerkinDenHaag.nl.

In Den Haag is een levendige markt van kerken. Neem Den Haag-zuidwest, beter bekend als Groot-Loosduinen. De Protestantse Gemeente heeft per 1 juli drie gebouwen in de aanbieding. Het zijn de Thomaskerk (Leyenburg), Ontmoetingskerk (dorp Loosduinen) en de Bethelkerk (Muziekbuurt). Tenminste, wanneer de lopende beroepszaak bij de Protestantse Kerk van groepen 'strijdvaardige' gemeenteleden de plannen niet overhoop gooit. Een eerste uitspraak wordt uiterlijk begin mei verwacht. Maar in ieder geval is de verwachting dat drie kerken gesloten worden.

De belangstelling voor kerkgebouwen is in de hele Randstad groot. "In Rotterdam is de vraag nog groter dan in Den Haag. In Delft hebben we ook kerken nodig," aldus de directeur. "Den Haag springt er niet echt uit." Kandidaten die een kerk zoeken, zijn trouwens niet altijd kerkgenootschappen. Ook particulieren hebben inmiddels de markt van kerkgebouwen ontdekt. "Bijvoorbeeld voor kunstgaleries, dans-, foto- en yogastudio’s. Ook sommige particulieren zoeken een grote werkruimte aan huis."

Lees hier meer op de website KerkinDenHaag.nl.

Bron: KerkinDenHaag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid