Spring naar bijdragen

Schrijfwedstrijd: win mooie prijzen voor je klas


Aanbevolen berichten

Meesters en juffen die meedoen aan de schrijfwedstrijd voor een nieuwe bijbel, maken kans op een leuke excursie, workshops, of kinderboeken (ter waarde van € 100,-). Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) organiseert in samenwerking met Uitgeverij Jongbloed deze bijzondere wedstrijd. In 2014 zal het 200-jarig bestaan van het NBG gevierd worden met de uitgave van een bijzondere bijbel: de Meesters- en juffenbijbel.

Meesters en juffen van de basisschool, maar ook PABO-studenten, worden uitgedaagd om een verhaal te schrijven. De bedoeling is een, van te voren vastgesteld, bijbelverhaal op een originele manier na te vertellen voor kinderen van de bovenbouw van de basisschool. Uit elke provincie worden twee verhalen gekozen die een plaats krijgen in de Meesters- en juffenbijbel.

Jury
Een deskundige jury beoordeelt welke verhalen er uiteindelijk opgenomen worden in de Meesters- en juffenbijbel. Een belangrijk punt waar de jury op zal letten, is originaliteit. Op welke manier wordt het (bekende) verhaal uit de Bijbel aantrekkelijk gemaakt voor kinderen? Op www.bijbelgenootschap.nl/schrijfwedstrijd wordt aangegeven welke punten nog meer van belang zijn om kans te maken op een plaatsje in de Meesters- en juffenbijbel.

Illustraties
In een kinderbijbel moeten natuurlijk ook illustraties komen. Bij het ingezonden verhaal mogen de kinderen van de klas mooie tekeningen maken. Per verhaal worden drie illustraties uitgekozen.

Prijzen
Het is natuurlijk al heel mooi als je verhaal wordt opgenomen in deze bijzondere kinderbijbel. De 24 winnaars ontvangen allen een exemplaar. Maar er worden bovendien nog drie winnaars gekozen die een prijs ontvangen voor hun klas. De eerste prijs is een feestelijke middag met een excursie naar Jongbloed in Heerenveen. Deze klas krijgt een rondleiding in de drukkerij waar de Bijbel wordt gedrukt. De tweede prijs is een presentatie van illustrator Willeke Brouwer in de klas. De derde prijs is een boekenpakket voor de schoolbibliotheek ter waarde van € 100,- uit het jeugdfonds van Jongbloed.

Uiterste inzenddatum
Verhalen kunnen worden ingestuurd tot en met 31 mei 2013. De winnaars krijgen uiterlijk 1 augustus bericht. Kijk voor alle wedstrijdvoorwaarden op www.bijbelgenootschap.nl/schrijfwedstrijd. Daar is ook de wedstrijdfolder te downloaden die op scholen in het hele land is verspreid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid