Spring naar bijdragen

Simon de buurjongen


Aanbevolen berichten

Je moet het maar durven. Het verhaal van Jezus verteld door de ogen van zijn buurjongen Simon. De brutale Simon wordt de beste vriend van Jezus en trouwt met zijn zusje Miriam. Het verhaal begint in de periode dat de jongens acht jaar zijn. En eindigt met het Paasfeest. Na zijn dood aan het kruis, staat Jezus (als eerste en enige in de wereldgeschiedenis) op uit de dood. Hij ontmoet zijn vrienden, eet en drinkt met hen. En kort voor zijn laatste reis naar ‘de hemel’ spreekt hij nog één keer met Simon. De twee vrienden maken een bijzondere afspraak!

Dit ‘vijfde evangelie’ wordt toegankelijk gemaakt voor kinderen met speelse leer- en doe-opdrachten. Ze worden geprikkeld tot nadenken en acties. Bijvoorbeeld: ‘Zijn er situaties waarin je mag liegen? Ben je tevreden met jezelf? Ontwerp een tempel, een kerk, een speciale woning voor Jezus.

Cees Baan en Rik Felderhof schreven een nieuwe ‘kinderbijbel’ in hedendaagse taal. Een TomTom voor de reis van je leven. De illustraties van de bekende illustratrice Willeke Brouwer brengen het verhaal tot leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid