Spring naar bijdragen

'Kerstfeest op de Dam' indrukwekkend kerstspektakel


Aanbevolen berichten

Het was een indrukwekkend kerstspektakel afgelopen vrijdag in het hart van Amsterdam. Op de sfeervol verlichte Dam brachten Frans Duijts, Do, Berget Lewis, LA The Voices, Pearl Jozefzoon en duizenden bezoekers kerst tot leven door prachtige liederen, zoals ‘First Noel’, ‘O kom, o kom Immanuel’ en ‘Oh Holy Night’. Bij het slotlied ‘Do They Know It’s Christmas’ werden de artiesten tijdens het refrein bijgestaan door het grootste online kerstkoor van Nederland. Tussen de optredens door lazen bekende Amsterdammers het kerstverhaal voor uit de Bijbel in Gewone Taal. De presentatie van het event was in handen van Bert van Leeuwen.

Muzikale begeleiding

De artiesten werden begeleid door de Amsterdam Staff Band en de Amsterdam Staff Songsters van het Leger des Heils en het ZO! Gospel Choir. Dit allemaal onder de enthousiaste leiding van Cor Bakker en zijn orkest.

Legers des Heils

Frans Duijts, LA The Voices, Do en Berget Lewis bezochten naast hun optredens ieder een project van het Leger des Heils en ontmoetten daar bijzondere mensen die zich vol overgave inzetten voor Amsterdammers die wel wat extra liefde en aandacht kunnen gebruiken. Deze ontmoetingen waren een inspiratiebron voor hun muzikale optredens tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’. Alle vier de artiesten zongen een zelfgekozen lied over hun bijzondere en indrukwekkende projectbezoek.

Bijbel voor iedereen

De Evangelische Omroep wil met ‘Kerstfeest op de Dam’ laten zien dat de boodschap van het kerstevangelie voor iedereen en van alle tijden is. Daarom is ervoor gekozen om bekende Amsterdammers uit diverse hoeken van de samenleving dit kerstverhaal te laten vertellen. Youp van ‘t Hek, Danny de Munk, Martine & Louise Fokkens, Liesbeth List en Marc de Hond mochten afgelopen vrijdag alvast het verhaal van de geboorte van Jezus voorlezen uit de Bijbel in Gewone Taal (uitgave 2014 Nederlands Bijbelgenootschap).

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid