Spring naar bijdragen

Kijken met andere ogen


Aanbevolen berichten

Kijken met andere ogen
Wat als Jezus meekijkt?

Heb je info nodig of ben je toe aan ontspanning? Nou, dan hoef je niet ver te zoeken. Even zappen op tv of surfen op het net en de hele wereld lijkt voor je open te gaan. Muziek, modellen, nieuws, de meest onbekende stammen in Afrika: je kunt het allemaal bekijken met een paar drukken op een knop. Perfect, zou je denken. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat terwijl je kijkt er ook allerlei boodschappen op je afkomen waar je níet blij mee bent?

Je hebt het op internet vast wel eens meegemaakt: je bent aan het surfen, klikt door van site naar site en voor je het weet zit je op een site met beelden waar je helemaal niet op zat te wachten. Maar… hmmm… het is toch wel interessant. Even verder kijken. Met tv gaat het hetzelfde: voor je het weet kom je ’s avonds laat langs porno of occulte series. Je denkt misschien dat het voor een keertje niet zo’n kwaad kan. Toch beïnvloeden de beelden die we zien vaak ongemerkt onze gedachten.

Toegangspoorten
Onze ogen en oren zijn de toegangspoorten naar onze gedachten. Jezus zegt het zo: “De lamp van het lichaam is het oog. Indien dan uw oog zuiver is, zal geheel uw lichaam verlicht zijn; maar indien uw oog slecht is, zal geheel uw lichaam duister zijn†(Matteüs 6:22-23). De media willen graag onze ogen en oren beheersen, zodat wij kijken en horen wat zij wensen. Gelukkig hebben wij een filter om te kunnen onderscheiden wat toelaatbaar en wat niet toelaatbaar is.

Filter
Die filter is Jezus. Stel je de volgende keer dat je surft of tv kijkt en op plekken komt waar je niet moet zijn, eens voor dat Jezus naast je op de bank zit. Wat zou Hij willen dat je ziet? Dan nog kan het moeilijk zijn om goede keuzes te maken. Dat Jezus erbij is, betekent niet dat Hij op de aan- en uitknop drukt. Die keuze legt Hij bij jou zelf. Maar als je weet dat Jezus bij je is, zal het makkelijker te worden, om te onderscheiden wat je nu eigenlijk echt aan het bekijken bent!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Goed geschreven. Als we onze geest vullen met zaken die twijfelachtig zijn, zijn we een stap dichterbij om die twijfelachtige zaken zelf te gaan doen. Een goede bescherming inderdaad is het besef dat Jezus ziet waar we mee bezig zijn en dat we hem daarmee kunnen teleurstellen. Maar we kunnen hem ook verheugen door weg te zappen of zaken weg te klikken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid