Spring naar bijdragen

Kerken Tanzania beschadigd


Aanbevolen berichten

Kerken in Tanzania hebben te maken met een reeks brandstichtingen. Dat heeft de zendingsorganisatie VEM maandag tegenover de Duitse persdienst Idea laten weten.

In Dar es Salaam –de grootste stad van het Oost-Afrikaanse land– zijn de laatste tijd kerken van verschillende denominaties in brand gestoken. Ook gingen diverse voertuigen van kerkmedewerkers in vlammen op. Verder werden er muziekinstrumenten en andere voorwerpen gestolen uit de kerkgebouwen.

Het is volgens de VEM –een internationale zendingsgemeenschap van 34 kerken in Afrika, Azië en Duitsland– nog onduidelijk welke motieven de daders van de brandstichtingen hebben. De lutherse bisschop Alex Malasusa liet weten geschokt te zijn bij het zien van de schade aan de kerkgebouwen.

Een van de in brand gestoken kerken is aangesloten bij de Evangelisch-Lutherse Kerk, een Europees kerkgenootschap dat onder meer in Duitsland actief is.

„Wij staan aan de kant van onze broeders en zusters in Tanzaniaâ€, aldus Fidon Mwombeki, secretaris van de zendingsorganisatie. „We hopen dat de brandstichtingen snel worden opgehelderd en we bidden voor vrede en verdraagzaamheid tussen alle godsdiensten in Tanzania.â€

Van de 42 miljoen inwoners van Tanzania is 52 procent christen, 32 procent moslim en 14 procent aanhanger van traditionele Afrikaanse religies. Een restgroep bestaat uit hindoes en leden van andere religieuze minderheden.

In mei werden twee kerken op het eiland Zanzibar –behorend bij Tanzania– in brand gestoken. Daarbij waren honderden aanhangers van een radicale islamitische groepering betrokken. Zo’n dertig verdachten werden toen door de politie opgepakt.

Bron: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid