Spring naar bijdragen

Ook Jezus had emoties


Aanbevolen berichten

We hebben allemaal met emoties te maken. De belangrijkste worden ‘de vier b’s’ genoemd: blij, boos, bang en bedroefd. Soms is het moeilijk om goed met je emoties om te gaan. Je kunt zo boos zijn dat je het gevoel hebt dat je bijna ontploft of zo verdrietig dat je het liefst alleen nog maar wilt huilen. En als je je emoties laat zien krijg je al snel het commentaar dat je je niet zo moet aanstellen…

Nederlanders laten hun emoties vaak niet zo snel zien (behalve als het Nederlands elftal wint ;)). Dat past blijkbaar niet zo bij onze cultuur. “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg,†zeggen wij al snel. Daar zit ook wel wat in. Natuurlijk is het niet normaal dat je je kamer kort en klein slaat als je boos bent. En als je verdrietig bent is het niet de bedoeling dat je dagenlang in een hoekje gaat zitten huilen. Maar als je naar de Bijbel kijkt, zie je dat je emoties er wel degelijk mogen zijn.

Jezus kende ook emoties. Zo werd Hij boos toen Hij zag dat de Tempel vol handelaars was: “En nadat Hij een gesel van touwen gemaakt had, dreef Hij ze allen de tempel uit, ook de schapen en de runderen. En het geld van de wisselaars wierp Hij op de grond en de tafels keerde Hij om†(Johannes 2:15). Ook vertelt de Bijbel dat Jezus verdrietig was. In Johannes 11:35 staat zelfs dat Hij huilde.

Het is belangrijk dat je je emoties op een goede manier uit. Jezus richtte Zijn boosheid bijvoorbeeld niet op mensen, maar op de gevolgen van de macht van satan. Hij was boos omdat er vanwege satan hebzucht en ziekte in de wereld is. Wat er ook gebeurde, Hij wilde Zijn Vader eren. Dat is een goede les voor ons. Als onze emoties met ons op de loop lijken te gaan, moeten we niet aan ze toegeven, maar ze juist bij God brengen. Bij Hem kun je altijd terecht, ook al lijkt geen mens je te begrijpen. Als je Hem vertelt over je gevoelens, kun jij je boosheid leren gebruiken om onrecht te bestrijden en zal God je verdriet verzachten. Zo zullen we op de lange termijn steeds meer op Jezus gaan lijken!

Meer info?
Voor meer info over dit onderwerp kun je terecht op www.chris.nl/jongeren of www.cnct.nl. Als je na wilt praten over dit thema, dan verwijzen we je naar de chatbox van Chris: www.chris.nl. Bellen (078-63 123 00) of mailen (help@chris.nl) kan natuurlijk ook!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid