Spring naar bijdragen

Kinderen brengen in Zijn tegenwoordigheid


Aanbevolen berichten

Wanneer we werkelijk gaan geloven in de statements die Jezus heeft gemaakt over kinderen, dan zullen we anders staan in onze bediening onder kinderen – als kinderwerkers, ouders of in het onderwijs. Wanneer we daardoor gaan inzien dat kinderen verloren kunnen gaan en dat we ze kunnen verhinderen om dichtbij Jezus te komen dan zullen we ons manier van kinderwerk doen onder de loep moeten nemen. Wat kunnen wij doen om hen gelegenheden te geven om in Zijn tegenwoordigheid te komen? Hoe kunnen we daarvoor ruimte maken in onze programma’s?

Vanaf dat kinderen peuters zijn is hun geloof een beleving en kunnen ze ervaren hoe het is om in Gods tegenwoordigheid te komen. Vanuit dat plekje dichtbij God, leren ze om te luisteren naar Zijn stem. Kinderen hobbelen zo vaak mee in het geloof van hun ouders in plaats van zelf een relatie met God te ontwikkelen. Wanneer ze zelf ontdekken hoe het is om een relatie met Hem te hebben dan willen ze Hem aanbidden voor wie Hij is. Aanbidding is zo veel meer dan liedjes zingen – dat is maar één manier die wij kunnen gebruiken om Hem te vertellen hoe geweldig Hij is. Hoe kunnen wij ze helpen om te leren wat ware aanbidding betekent in hun dagelijks leven? Toen Jezus zei: Laat de kinderen tot Mij komen, gaf Hij aan dat Hij het Zijn verlangen was om ze dichtbij Hem te hebben. Dat is nog steeds Zijn verlangen. Dat is aanbidding – ons hart met Hem delen.

Hoe kunnen wij de kinderen onderwijzen en helpen om die plek in te nemen? Het belangrijkste is dat wij als kinderwerkers/ouders zelf weten hoe het is om tijd te nemen in Zijn tegenwoordigheid. Wij kunnen de kinderen niet verder brengen dan waar we zelf zijn. Ben ik zelf werkelijk een aanbidder? Op deze conferentie willen de sprekers onderwijs hierover geven, getuigenissen delen en praktische ideeën geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid