Spring naar bijdragen

Krakers nodig om kerkkluis te openen


Aanbevolen berichten

De rooms-katholieke kerk in Hoek, in Zeeuws-Vlaanderen, deed deze week een oproep aan krakers om hun kerkkluis te openen. De sleutel was kwijt en wat in de kluis zat, wist men niet meer. Woensdag werd de brandkast na bijna drie uur werken geopend.

De Kluisspecialist uit Eindhoven en Knaap Junior uit Groningen gingen woensdagmiddag aan de slag met de kluis uit 1869. De sleutel was al anderhalf jaar kwijt. De kerk wilde de kluis openen omdat de Heilige Kruiskerk wordt afgestoten.

Na een poos werk wachtte de kluiskrakers een teleurstelling. Na het openen van de kluisdeur bleek de kluis nog twee binnendeuren te hebben. Even na zes uur ’s avonds waren ook die deuren open.

Uit de brandkast kwam een doos met collectegeld, wat (waarde)papieren en delen van een kerkservies waaronder een schaal voor de hosties. Ook zat er de sleutel van de tabernakel in, een kluisje bij het altaar waarin de hosties worden bewaard.

De bezittingen gaan naar de parochie in Terneuzen, waar Hoek onder valt.

Voor het kerkgebouw is al een koper, weet kerkbeheerder Giel van Boom.

Bron: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid