Spring naar bijdragen

Geweld tegen Kopten neemt toe


Aanbevolen berichten

Coptic Solidarity, een Amerikaanse organisatie die zich inzet voor de bescherming van de rechten van Kopten, klaagt het groeiende geweld aan tegen Koptische christenen in het zuiden van Egypte. De organisatie verwijst naar brandstichtingen, de plundering van winkels van christenen, evenals geweld en ontvoering van christenen. De Egyptische politie daagt telkens pas op nadat het geweld of de plunderingen plaatsvonden.

Een van de slachtoffers, Nageh Hozar, getuigt hoe een fundamentalist zijn winkel binnenstapte, weigerde te betalen en hem dwong een belasting te betalen. Toen hij weigerde keerde de klant met een groep medestanders terug. Daarna werden de eigenaar en zijn familie in elkaar geslagen en werden vier winkels van christenen geplunderd en in brand gestoken. Ook huizen van christenen werden aangevallen. Nageh Hozar: “De politie kwam te laat. Niemand werd gearresteerd. Christenen durven niet langer op straat komen.†In Manfalut, waar 80% van de inwoners Kopt is, protesteerden honderden christenen voor het politiekantoor, opdat de Egyptische politie hen zou beschermen. Zij reageerden op een ontvoering en een aanval tegen woningen van Koptische christenen.

Volgens de mensenrechtenactivist Izzat Ibrahim Ezzat van het Al Kalema Mensenrechtencentrum in Minya worden Kopten in Boven-Egypte steeds vaker slachtoffer van afpersing. Kopten krijgen van de veiligheidsdiensten de raad om te betalen, opdat hun bezittingen ongemoeid worden gelaten.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid