Spring naar bijdragen

eBay verbiedt handel in gebeden en toverspreuken


Aanbevolen berichten

Gebruikers van de veilingssite eBay mogen vanaf volgende maand geen reiki-, gebeds- en hekserijdiensten meer aanbieden. De veiling en verkoop van spirituele dienstverlening leidt te vaak tot scheve gezichten.

 Dat meldt eBay in een nieuwsbrief gericht aan verkopers. Verboden worden onder meer (tover)spreuken, vervloekingen, goochelarij, gebeden, zegeningen, tarot, reiki, healings en wonderdranken. Dergelijke transacties leiden vaak tot 'geschillen die moeilijk zijn op te lossen', vertelt woordvoerster Johnna Hoff aan de Los Angeles Times. De website zegt te handelen op basis van klachten van gebruikers.

Op eBay verhandelen individuen en bedrijven met name fysieke goederen. Daardoor lijkt de internationale veiling- en verkoopsite sterk op het Nederlandse Marktplaats, waarin het een belang heeft. Op Marktplaats worden nauwelijks tot geen spirituele diensten aangeboden, al kent de site wel enkele advertenties voor spirituele therapeuten.

eBay wil geen uitspraken doen over de populariteit van de immateriële spirituele waren en het geld dat in de handel omgaat. Diensten aanbieden is overigens niet geheel vrijblijvend: voor iedere advertentie moet een kleine onkostenvergoeding worden betaald.

Wens doen voor drieduizend euro
De vergoedingen voor de diensten lopen uiteen van enkele tot duizenden euro's. Het laten lezen van tarotkaarten kan al vanaf een euro. Een spreuk waarbij de klant kan wensen wat hij wil, kost 4200 dollar (3410 euro). Sommige aanbieders beloven binnen 24 uur wederzijdse liefde tussen twee personen te kunnen bewerkstelligen of met bovennatuurlijke oefening de penis van de klant te kunnen vergroten (voor 10,79 euro).

Gebruiker 'starlightoddities' zegt voor 14,99 dollar (12,16 euro) een ritueel uit te voeren waarmee de klant flink zal afvallen. De behandeling bestaat uit twee delen. 'Het eerste is verreweg het moeilijkst', schrijft de aanbieder op de productpagina. Dat deel 'bestaat uit verschillende rituelen waarbij magische energie vrijkomt die nodig is om verandering in het universum te bewerkstelligen.'

'Starlightoddities' voert de spreuk uit 'binnen twee dagen na het ontvangen van de betaling. Als dat gebeurd is, stuur ik u een bericht met de details van de spreuk en leg ik precies uit wat u moet doen om de energie aan te trekken.' De verkoper, actief sinds april van dit jaar, oogstte ruim 100 positieve klantbeoordelingen en heeft volgens eBay een klanttevredenheid van gemiddeld 100 procent.

 

bron: trouw.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

Haha, de perfecte manier om een slaatje te slaan uit de dwaasheid van bijgelovige mensen. Drieduizend euro voor een spreuk, dat is toch wel makkelijk verdiend. Ik vraag me af of die klachten kwamen van mensen die dom genoeg waren om deze diensten te kopen, of van mensen die er zelf niet eerder aan hadden gedacht en dan de morele ridders uithangen omdat het zielig zou zijn voor de mensen die hier intuinen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er lijken toch aardig wat mensen de beste reclame voor hun aardige bijverdienste te gaan missen.

http://www.ebay.com/sch/Spells-Potions-/102517/i.html

5,420 results found in

Spells, Potions

Save search

http://www.ebay.com/sch/Psychic-Paranor ... 513/i.html

En dat is nog maar slechts een onderdeel van

15,565 results found in

Psychic, Paranormal

Save search

Kijk hier oa bij juwelry.

Ben overigens benieuwd of de advertenties einde van de maand ook verdwenen zijn.

Meestal blijven ze nog maanden met foto op Ebay staan in de favorieten op te roepen en nog langer (zonder foto) bij de account in de lijst van transacties van de koper en verkoper op te roepen.

Op internet zelf blijft het vaak nog jaren met een aantal gegevens te herleiden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid