Spring naar bijdragen

Spelen beginnen, Athletes in Action al van start


Aanbevolen berichten

Vrijdagochtend om twaalf over acht Londense tijd sloeg de Big Ben voor het eerst in ruim 50 jaar buiten zijn reguliere tijden om. De dag dat de Olympische Spelen beginnen is aangebroken. De sportteams van Athletes in Action zijn echter al een week actief. Op zes plekken in Londen, dertien in overige Europese steden en meer dan dertig wijken in Nederland gebruiken de deelnemers sport om contact te leggen en over hun geloof te vertellen.

Veel kerken in Londen maken gebruik van de Spelen en de aandacht voor sport om hun geloof te delen met de massa's sportfans die de stad overstromen. Ook de Torch Relay, de tocht van de Olympische Vlam werd door veel kerken en AIA-teams aangegrepen om mensen uit te nodigen voor de sportactiviteiten.

De teams zijn actief in uiteenlopende wijken als Tottenham, waar vorig jaar de grootschalige rellen begonnen, tot Sidcup, een middenklassewijk met rijkere inwoners. Naast Londen zijn teams aanwezig in Rome, Barcelona, Tallinn, Oekraïne, Slowakije en Polen. Tijdens de sportprojecten houdt de organisatie regelmatig een blog bij op athletesinaction.nl/blog. Ook op Facebook en Twitter verschijnen regelmatig updates.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid