Spring naar bijdragen

Ophef over Jezus-film Verhoeven


Aanbevolen berichten

paulverhoeven200.jpgIn de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de controversiële film over Jezus die Paul Verhoeven maakt. "We krijgen steeds te horen dat Hollywood niet antichristelijk is, maar de bewijzen dat het wel zo is, stapelen zich op", zegt directeur Don Gainor van het conservatieve Cultuur en Media Instituut tegen de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online.

Gainor is helemaal klaar met Hollywood. "Christenen en het christelijke geloof worden al jaren aangevallen door het hedonistische Hollywood, dat wanhopig zijn immorele cultuur toont", aldus Gainor. "Natuurlijk gaan de media deze film straks ophemelen en wordt aan christenen gevraagd de beledigende aanvallen te tolereren."

Het filmproject van Verhoeven verkeert nog in een pril stadium. De Nederlandse regisseur heeft deze maand een producent gevonden en vindt het nog veel te vroeg voor kritiek op zijn film. "Er is nog geen script en zolang dat er nog niet is, valt er niets te bediscussiëren", zegt een woordvoerder. Het scenario wordt over zes maanden verwacht.

De film van Verhoeven is gebaseerd op zijn boek 'Jezus van Nazarath – Een Realistisch Portret', dat in 2007 verscheen. Daarin suggereert hij dat Jezus niet het resultaat is van een onbevlekte ontvangenis, maar dat Maria werd verkracht door een soldaat. Ook trekt hij wonderen die aan Jezus worden toegeschreven in twijfel.

Bron: SBS/IKON/Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid